E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sinan Oğan: Birileri bizi kurtarıcı olarak görüyorsa görmesin 

İkinci turda kimi destekleyeceklerine yapacakları istişarelerin ardından karar vereceklerini söyleyen Sinan Oğan, "Birileri bizi kurtarıcı olarak görüyorsa görmesin, kendimizi öyle görmüyoruz" dedi.

17.05.2023 - 07:12
Sinan Oğan: Birileri bizi kurtarıcı olarak görüyorsa görmesin

Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2'nci tura kalmasının ardından gözler Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın hangi ittifaka destek vereceğine çevrildi.

TV100 yayınına katılan Sinan Oğan, 2'inci turda Ata İttifakı'nın destek şartlarını açıkladı.

Türk siyasetinde, HDP ve HÜDA PAR'ın kilit olma arzusu ve inancını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini, bunu da gerçekleştirdiklerini ifade eden Oğan, "Şu an HÜDA PAR veya HDP kendisini Türk siyasetinde kilit pozisyonunda göremiyor. Türk milliyetçileri kilit pozisyonda. O sebeple HDP veya HÜDA PAR'ın siyaseti kilitleyemediği, Millet İttifakı veya Cumhur İttifakı'na şantaj yapamadığı bir ortam, bizim için hedeflere varılmış bir ortamdır. Artık Türk milliyetçileri konuşulmaya başlandı. Bizim temel hedefimiz buydu ve biz bu hedefimizi gerçekleştirdik" diye konuştu.

“AŞAĞI YUKARI BİR FİKİR BİRLİĞİ VAR”

"Her iki ittifak şartlarınızı kabul ederse ne karar verirsiniz?" sorusuna karşılık Oğan, bu durumda Ata İttifakı tabanının eğilimlerinin devreye gireceğini belirtti.

Sinan Oğan, "İstişarelerinizde bir ittifaktan yana tavır ortaya çıktı mı?" sorusuna karşılık, "Aramızda aşağı yukarı bir fikir birliği var" dedi.

"Cumhur İttifakı'na daha yakın bir siyasi görüşe mi sahipsiniz?" sorusuna karşılık Oğan, "Ben Türk milliyetçisiyim. Cumhur İttifakı kendisini Türk milliyetçisi bir ittifak olarak görüyorsa bundan mutluluk duyarız. Bende bir değişiklik yok" şeklinde konuştu.

Oğan'ın yüzde 5.17 oy olmasının beklenmediğini söyleyen Candaş Tolga Işık, "Size kim, neden oy verdi?" sorusunu yöneltti.

"Biz bir sürpriz yapacağız diyorduk. Dediğimiz gibi seçimin sürprizini biz yaptık" diyen Oğan, "Ama ben memnun değilim, yüzde 5.2 değil bizim oyumuz. Biz yüzde 11-12 civarında bir oyla sandığa gittik. İki temel faktör karşımıza çıktı. Bir, Türkiye genelinde bu organizasyonu yapacak kapasitemiz yoktu açık söyleyeyim, tüm sandıkları gözetecek imkanımız yoktu, bu sebeple 2 puana yakın oyumuz sandıkta hiç edildi" şeklinde konuştu.

“BEDAVAYA DESTEK OLMAZ” AÇIKLAMASI

Işık'ın "Bedavaya destek olmayız açıklaması mı?" sorusu üzerine Oğan şunları söyledi:

"Evet ama o öyle değildi. Herkes golü kendi kalesine attığını seçim sonuçları açıklanınca gördüler ve anladılar. Çünkü Sinan Oğan'ın oy aldığı kitleleri azıcık inceleselerdi, şu an seçim sonuçları da çok farklı olurdu. Bir kısım sanatçılar, sosyal medya kalemşörleri bizi linç etmekle bir sonuç elde edeceklerini düşündüler. Halbuki bize harcadıkları enerjiyi kazanmaya harcasalardı çok daha farklı sonuç elde edebilirlerdi.

Bu açıklamamı da izah edeyim. Biz en başından beri ilkeli bir siyaset yürütüyoruz. Bizim söylemlerimizde zerre değişiklik yok. Biz diyoruz ki, o günkü şartlarda kararımızı vereceğiz. Yani ne kadar oy alacağız, ikinci tura kalacak mı, toplumun bizden beklentisi ne olacak. Çünkü biz bir istişare kültüründen geliyoruz. Ben dün ATA İttifakı Sayın genel başkanlarını toplantıya devam ettim, orada bir istişare yaptık. Ayrıca birlikte hareket ettiğimiz 100'e yakın istişare heyeti üyelerimizle toplantı yaptım. Başka kanaat önderlerimizle görüşme trafiği içerisindeyim. Biz kararımızı verdiğimizde bu Sinan Oğan'ın kararı olmayacak, bizimle birlikte hareket eden bütün bir kitlenin kararı olacak. Bir-iki gün içerisinde netleşecek. O sebeple de bu Sinan Oğan'ın kararı olmayacağı için tabanımızın önemli bir kısmını hareket ettirme imkanına sahip olacağız. Bu söylediğimde de o linç kültürüyle, başı sonu kesiliyor, yani istişare edeceğiz, tabana soracağız diyoruz, oradan biz tabanımız nereye dersek oraya verir şeklinde kesiyorlar biçiyorlar, nerede demokratik tavır diyorlar. Şu linç gözlüğünüzü çıkarın, anlamadığınız bir şey varsa da sorun.

"BİR SİGORTA GİBİ HÜKÜMETİN İÇİNDE YER ALABİLİRİZ"

Birincisi istişare edeceğiz. İkincisi bizim şartlarımız var, o şartlarımızı masaya koyacağız. Üç, bu şartlar kabul edildikten sonra biz bir sigorta gibi hükümetin içinde yer alabiliriz. Bunu alıp şartlarımızı, istişarelerimizi bırakıp sadece hükümetin içinde yer alabiliriz kısmını alıp bunun üzerinde tepinenler maalesef bu ülkenin demokrasisine büyük tehdittir. Bırakın şu linç kültürünü yeter, şikayet ettiğinize dönüştünüz farkında mısınız? Zannediyorlar ki, Muharrem İnce'yi linç edip el çektirdik, onun oyları hop gelecek bu tarafa."

Oğan, Candaş Tolga Işık, HÜDA PAR adaylarının TBMM'ye seçildiğini hatırlatarak, "Orada ne söyleyeceksiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

“HÜDA PAR ayrı bir parti zaten. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir etkisi olacağını sanıyorum. HÜDA PAR'a da bir görev vereceklerini düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte, yani HÜDA PAR'ın gelip cumhurbaşkanlığı seçiminin orta yerinde olması abesle iştigal olur. HDP'nin de cumhurbaşkanlığı seçiminin orta yerinde olması ve seçim sonrası hükümette yer alacağının ilan edilmesi olması abesle iştigal olur, biz orada olmayız. Bu saatten milletvekilliğini iptal etme şansımız var mı? Yok ama şunu önleme şansımız var: Hükümette yer verilmemesi. HÜDA PAR'lı, HDP'li bir bakan olmasını istemem."

“BİRİLERİ BİZİ KURTARICI OLARAK GÖRÜYORSA GÖRMESİN”

Oğan, Işık’ın “Biz desteklersek Sayın Kılıçdaroğlu kazanır diyebiliyor musunuz?” sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Sadece bizim desteğimiz yetmez. Biz desteklersek, sandıklara sahip çıkarlarsa, 8 milyon sandığa gitmeyen seçmen bir motivasyonla sandığa götürülür ise bu mümkün. 4 küsur puan kapatılmayacak bir puan değil. En kötü ne olur, AK Parti kazansa bile 50 küsurla falan kazanır.

Millet İttifakı'nın hatalarından ders çıkarır, daha milli bir duruş sergilerse kazanma olasılığı 49, Cumhur İttifakı'nın 51. Cumhur İttifakı kazansa da çok cüzi bir farkla kazanır. Ne Cumhur İttifakı'nın ne Millet İttifakı'nın cüzi farklarla kazanmasını istemem. Bunu söyleyince kızıyorlar bana. Türkiye ekonomisinin kırılgan halini yakından bilen birisiyim. O sebeple de daha güçlü bir hükümete ihtiyaç var, en azından ekonomi düzelene kadar. Bu benim değil devletimin ve milletimin çıkarınadır. Birileri bizi kurtarıcı olarak görüyorsa görmesin, biz kendimizi öyle görmüyoruz."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu: Bütün dünyaya bir demokrasi şöleni gösterdik
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlere ilişkin ...
Bakan Kurum: 28 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ak Parti Ataşehir ...
Erdoğan: Miting yapmayı düşünmüyorum, depremzedelerle buluşacağım
Seçimlerin 2. tura kalmasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 şehit için başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde ...
İmamoğlu ve Yavaş'tan ortak paylaşım!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu: Depremzedelerimiz tercihi ne olursa olsun başımın üstündedir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her bir vatandaşımız, hele hele ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı kabul etti.
DEVA Partisi'nde 2. tur hazırlığı başladı
DEVA Partisi ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirmek ...
YSK’dan yurt dışı oyları için flaş karar!
YSK; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fatih terim
Netanyahu
DEAŞ
Dilma Rousseff
Almazbek Atambayev
harç
siyanürlü mektup
Sözler
Fitch