E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

SİGARALARI SÖNDÜRÜN! DUMANSIZ HAYAT BAŞLADI

Tartışılan, merakla beklenen dumansız hayat başladı. Türkiye'de insanların ortak kullandığı alanlarda artık kimse kimsenin dumanını solumayacak

19.07.2009 - 06:27
SİGARALARI SÖNDÜRÜN!

Lokanta, kahvehane, kafeterya, işyerleri ve bar gibi eğlence yerleri de dahil olmak üzere kamuya açık tüm mekânların ‘kapalı’ bölümlerinde sigara yasağı bugün başladı. Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, bu tür yerlerin artık sadece ‘açık’ bölümlerinde, o da başkalarını rahatsız etmeyecek önlemlerin alınmışsa sigara içilebilecek.
Türkiye, yıllar önce otobüste, uçakta sigara içmeden yaşamaya alışmıştı. Yeni düzenlemeyle kahvehane, kafe, birahane, nargile içilen mekânlar, lokaller ve lokantalar, kara, demir, deniz ve havayolu toplu taşıma araçları, okulların, dershanelerin, kültür ve sosyal hizmet binalarının tüm alanları, apartmanda merdivenveya asansör gibi ortak alanlar da sigarasız alan oldu.
Yasağa uymayanlara 69 lira, uyarıya rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere 560-5 bin 600 lira idari para cezası verilecek. İzmarit ve paketleri yere atanlara 25 lira ceza yazılacak.
‘Dumansız hayat’ın hayata geçmesinde en önemli denetleme unsuru, yine vatandaşlar olacak. Yasağın ihlal edildiğini düşünen vatandaşlar, Alo SABİM 184, Polis 155’i veya jandarma 156’ya arayabilecek.  Sigara yasağı hakkında kafaları net olmayanlar ‘www.havanikoru.gov.tr’ adresinden bilgiye ulaşabilecekler.
4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun Hükümleri’nin  nasıl uygulanacağı hakkında son ana kadar süren kafa karışıklıklarını gidermek için gözler bu geceyarısından itibaren başlayan denetimlerde... Beyoğlu Zabıta’sına denetimler öncesinde nerede sigara içilip nerede içilemeyeceğini sorduk. (Radikal)

DUMANSIZ ALAN:
 Zabıtaya göre Galata Köprüsü’nde, kafe ve restoranların bulunduğu köprü altında, bu mekânın üzeri ve arkası kapalı olduğu için sigara içilemeyecek. Galata Köprüsü’ndeki rakı-balık keyfi, sigarasız devam edecek.

 

 

 

TENTE YOKSA İÇİLİR:
Hafta sonları adım atacak yer bulunmayan Nevizade türü sokaklarda branda ve tentelerin altında sigara içilemeyecek. Brandasız alanda sigara serbest...

 

 

 

DUMANSIZ ALAN:

Başbakanlık genelgesine göre üzeri tenteyle kapalı mekânlarda yan yüzeylerinin yarısından fazlası açık olursa sigara içilebilir. Ama Beyoğlu zabıtasına göre bu tip mekânlarda sigara içilmez, çünkü gökyüzü hiç görünmüyor.

 

 

 

DUMANSIZ ALAN:

Beyoğlu’nda cam kenarında bira sigara keyfi de son buluyor. Pencere açık olsa bile dumanın içeri gireceği gerekçesiyle pencere önlerinde de sigaralar söndürülecek.

 

 



DUMANSIZ ALAN: 

Beyoğlu’nun en ünlü mekânlarından Çiçek Pasajı sakinleri de  sigaralarından son dumanı çekti. Bundan böyle pasaj tamamıyla sigaraya kapalı.

 

 

 

DUMANSIZ ALAN:
 
Karaköy’de üzeri sarmaşıklarla kaplı kahvede sigaraya izin yok.  Gerekçe: Sarmaşıktan gökyüzü görünmüyor.(radikal)

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Vatandaş 12 Temmuz 2009 Pazar 00:00

Başbakan Recep Bey, Sayın Devlet Beyi suçlarken aslında kendi suçunnu itiraf etmiş. "Sen ne pazarlığı yaptında Uygur Türkçesi yasaklandı" demek, ne demektir? Söyleyeyim: Sayın Abdullah Bey gitti, soykırım için pazarlık yaptı demektir. Yani diyorki mhp de akp de aynı. Git pazarlığı yap, ülkeye dönünce oy için kızıyor gibi yap. Başbakan suç üstü yakalanmıştır. Hala destekleyen yazıkar yazan kişileride kınıyorum. Lütfen o arkadaşlar, at gözlüklerini çıkarıp gerçekleri görsünler bi zahmet!!

Yorumu oyla      18      10  
11 Temmuz 2009 Cumartesi 19:49

helal sana başbakanım siz olmasanız ne olurdu şimdi bu melmeketn hali şu an düşünmek bile istemiyorum çünkü;onların zamanınta hep kuru gürültü vardı başka bir şey yoktu aynı tas aynı hamam deyip gidiyorlartı şimdi o tabular yıkılınca endişeye kapıldılar aman bizleri bi taha onların eline bırakmayın konuşmanız tam bi lider nihat kocaman

Yorumu oyla      18      10  
rumuzsuz 11 Temmuz 2009 Cumartesi 18:23

Mehmet, "..soydaslarin katlediliyor fuhusa zorlaniyor.." demissin. Be guzel kardesim bu ummetci Gurcu, Turk mu ki de uygurlar bunun soydasi olsun?

Yorumu oyla      18      10  
HAYIR.. 11 Temmuz 2009 Cumartesi 17:54

BU İŞLERİN USTASI VE YARATICISI SENSİN,SAYIN BAŞBAKAN.ÇIRAKLAR USTAYI YAKALAMAYA ÇALIŞIYOR.

Yorumu oyla      18      10  
goncagül 11 Temmuz 2009 Cumartesi 17:14

başbakanımız işine geldiği zaman ucuz gösteriler yapıyor. karşısındakiler gösteriyi tekrar et dediği zaman onları gerçekçi olmaya davet ediyor.içeride van minüt- dışarıda moderatöre söyledim-havaalanında davos fatihi-söğütlüçeşmede son padişah. bizim gibi enayiler varken daha çok ortaoyunu sergiler.bizde seyrederiz.bu işler parayla değil sırayla sen yaparken iyi başkası yaptımı kaka. tabiki aynı numaraları baykalda yapacak bahçelide yapacak bizde bakacağız aziz nesin haklıymış

Yorumu oyla      18      10  
MEHMET 11 Temmuz 2009 Cumartesi 17:01

acizliğini ortaya koymuş başbakan. çine savaşmı açacak tabii mümkün değil. danışıklı döviş one munite meselesine bozuluyor aslında. ayrıca sen başbakansın ve soydaşların katlediliyor fuhuşa zorlanıyor... ey islamcı tayyib hele bak gözlerimin içine kızarırmı acaba yüzün

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:08

Ülkemizde çok ikiyüzlü bir cenah oluştu,ne söyledikleri,neyi savundukları belli değil.davos çıkışında erdoğanı yerden yere vurup diplomatik görgüsüz ilan edenler şimdi uygurlar konusunda neden davastaki tavrını sergilemiyorsun diye eleştiri getiriyor.o tavır doğru ise neden eleştirdin?eğer yanlışsa aynı tavrı neden şimdi bekliyorsun.ama mantık aramak saçmalık bu beyinlerde onların tek amacı ucuz popilizm ile kavram karmaşaları yaratarak siyasal rant sağlamak.böyle ucuz insanlarla siyaset zor.

Yorumu oyla      18      10  
Enişte 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:03

Davosta kendi yaptığını bildiği için başkalarına da aynı suçlamayı yapıyor.Davosta oy avcılığı yapmadın da ne yaptın Türkiye Cumhuriyetinin menfaatlerinimi korudun?O şovun karşılığı sınırlatımızdan topraklar 49 yıllığına elden gidiyordu.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldız: Boru Hattı Gazla Dolacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Doğumuzda bu tür kaynaklar, ...
Pos Vurguncuları Yakalandı
Adana'da bankalardan pos cihazı alarak esnafı dolandırıp haksız kazanç ...
Akaryakıt Vergisi Çok Yüksek
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, vergisiz perakende fiyatı ...
 
Ankara'nın Yeni Su Tarifesi
Danıştay'ın kademeli su tarifesi yönetmeliğini iptal etmesi üzerine, Ankara ...
Akaryakıta Bir Zam Daha
EPDK, akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik belirlediği “tavan fiyat”ı artırdı.
TBMM'de Rekor Sağlık Harcaması
TBMM, 1 Ekim 2008 ile 15 Haziran 2009 tarihleri arasındaki yaklaşık 8 ...
 
BDDK Başkanı'ndan Pembe Tablo
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Ekonomide önümüzde önemli günler olduğunu söyledi.
Kahvecilerin Sigara Mücadelesi
Sigara yasağı nedeniyle 70 bin kahveci ayağa kalktı. İflas edeceğiz diyorlar ...
2010 YILI BÜTÇESİ RÖTAR YAPTI
Orta Vadeli Programın açıklanmaması nedeniyle 2010 yılı Merkezi Yönetim ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
TCMB
Chloe Loughnan
burçin terzioğlu
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Şota Arveladze
Kadir İnanır
Zeytin burnu
istanbul 10