E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Akaryakıt Vergisi Çok Yüksek 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, vergisiz perakende fiyatı 1,01 lira olan benzinden yüzde 236 vergi alınmasını sert bir şekilde eleştirdi..

18.07.2009 - 15:32
Akaryakıt Vergisi Çok Yüksek

Akaryakıt ürünlerine zammı değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, vergisiz perakende fiyatı 1,01 lira olan benzinden yüzde 236 vergi alınmasının, insaf ve izanla izah edilmeyeceğini söyledi.

Kaya ve beraberindeki grup zammın iptali için bugün itibariyle Karaköy'deki Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Grup Başkanlığı önünde ''7/24 indirim nöbeti'' başlattı.

Nazım Kaya, burada basına yaptığı açıklamada, bu eylemin bir uyarı eylemi olduğunu, vergiler ve özellikle akaryakıt ürünlerinden alınan yüksek oranlı vergiler düşürülmediği sürece yeni kitlesel eylemlerin devam edeceğini vurguladı. Kaya, tüm tüketicileri ''indirim nöbeti''ne beklediklerini söyledi.

Akaryakıt ürünlerinde fahiş dağıtıcı karlarının düşürülmesinin ardından iktidar tarafından, akaryakıttan alınan ÖTV bedellerine zam yapıldığını hatırlatan Kaya, 95 oktan kurşunsuz benzinden alınan verginin 20 kuruş zamla 1,6915 lira, dizel motorindeki ÖTV'nin 15 kuruş zamla 1,545 lira olduğunu kaydetti.

Pompa fiyatlarına zammın benzinde 23,6 kuruş, dizel motorinde ise 17,7 kuruş olarak yansıdığını söyleyen Kaya, ''3,19 lira olarak satılan 95 oktan kurşunsuz benzin için tüketicinin ödediği vergi 2,18 lira yani vergisiz perakende fiyatı 1,01 lira olan benzinden yüzde 236 vergi alınması insaf ve izanla izah edilmeyeceği gibi Anayasa'nın 73. maddesinde yerini bulan 'Herkes mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür' hükmüne açıkça aykırıdır'' diye konuştu.

Tüketicilerin eylemin yapıldığı yerde üzerinde ''Dikkat bu araç dünyanın en kazık yakıtını kullanıyor'' yazılı bir araç bulundurulurken, gruptan bir kişi elinde bir kazık taşıdı.

YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
TOTEM 12 Temmuz 2009 Pazar 19:10

PC BAŞINDA NÖBET TUITMADIĞIM İÇİN MEYDAN MİLİTANLARA KALMIŞ.GÜLÜM SİZ NEYİ SAVUNUYORSUNUZ?CHP CUMHURİYETÇİMİ? HALKÇIMI?KENDİ HALKINA BİDON KAFALI DİYEN HAİN NASIL BU ÜLKENİN MENFAATİNİ DÜŞÜNÜR?ÜÇBEŞ BURJUVA VE DARBE YARDAKÇISI TOPLANMIŞ SAÇMALAMIŞLAR VE BİRDE BENİ KAÇMAKLA İTHAM ETMİŞLER.SİZLERİN SÖZLERİNİ EZBERDEN BİLİYORUM BEN ZATEN HEPİNİZDE AYNI KLİŞE LAFLAR ZİRA ÖZGÜN FİKİR ÜRETMEK İÇİN DÜŞÜNMEK VE HUHAKEME YAPMAK GEREKİR BUNUN İÇİNDE BİR BEYİNE İHTİYAÇ VAR. BU ZAVALLILIK BENİ GÜLDÜRÜYOR.

Yorumu oyla      18      10  
mert tankut 12 Temmuz 2009 Pazar 06:34

MERİÇ, cambaza bak oyunu oynandığı görüşüne katılmıyor değilim ama, kriz her ülkede devam ediyor daha tehlikelisine dikkatini çekmek isterim, yabancı şirketokrasiye doğru adım adım giden kamu kurumları ve hizmetleri; 3. köprü, telekom tekeli, mayınlı araziler. e fayda görüyor muyuz bu kadar yabancı paradan; en düşük hızlı internet, en yüksek dış borç sarmalı, üretime değil faize dayalı ekonomi. Ayrıca görüşlerimi paylaşan ya da muhalif herkesi, uygur türklerine destek olmaya çağlayana 17de bklrm

Yorumu oyla      18      10  
mert tankut 12 Temmuz 2009 Pazar 06:25

goncagül, önyargıyı yakıştıramadım beni asla imfci, işbirlikçi ve yolsuzlukların odağı olan akpyle ilişkilendirme işim olmaz, ama 28 şubatta imfci, abdci, batıcı olup da şimdi sırf muhalefet için ulusalcı takılan baykal avanesi ile de işim olmaz. seviyesiz yorumları ise görmezden geliyorum, bazı insanlar fikir üretemez hala ilkokulun isimden hakaret türetmece oynama safhasında takılakalmışlardır. değerli mrt arkadaşıma ben de soruyorum acaba tecavüz neden yapılır? katliam neden yapılır?

Yorumu oyla      18      10  
MERİC TRAKYA 12 Temmuz 2009 Pazar 00:28

Hasan bey'in yüzüne söz söyleme imkanım olsaydı"Kürede en önemlisi ülkemde büyük bir ekonomik krizin yasandigi bir ortamda,Türkiye’de TSK üzerinden “devlet krizi”yaratma çabalariniza ortak olmayacagiz.AKP’nin basarisizliklarini, isbilmezliklerini örtmek için yapmaya çalistiginiz provokasyona alet olmayacagiz!Oyunu gördük bozuyoruz!"derdim.Aynı suda iki kere yüzülmez.

Yorumu oyla      18      10  
mrt 12 Temmuz 2009 Pazar 00:11

ya acaba böyle düşünen arkadaşlar neden darbe yapıldığını biliyormu sormak lazım. darbe neden yapılır?

Yorumu oyla      18      10  
SÜRÜ ÇOĞUNLUĞUN BAYTARI 11 Temmuz 2009 Cumartesi 23:44

CEMAATLERLE TARİKATLARLA, ABD EMRİNE GİREREK DEVLET YÖNETENLERİN, ALLAH İLE ALDATIP HIRSIZLIK YAPANLARIN,KURU EKMEK TOZLU KÖMÜRLE KANDIRIP HALKININ HAKKINI DEVREDENLERİN, ÜLKESİNİ BÖLÜP PARÇALAYARAK PEŞKEŞ ÇEKENLERİN HİZMETİNE GİREREK ŞİRRETLEŞMEK ONURSUZLUĞUN,EDEPSİZLİĞİN EN TEPE NOKTASIDIR.

Yorumu oyla      18      10  
SÜRÜ ÇOĞUNLUĞUN BAYTARI 11 Temmuz 2009 Cumartesi 23:40

BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY.KENDİNDE OLMAYAN MEFHUMLAR ÜZERİNDEN AHKAM KESMEK İSE DAHA KOLAY.OĞLUNU USULSÜZ İŞE SOKTUR,KARIN TORPİLLE,DİYET KARŞILIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI OLSUN YAPILAN AHLAKSIZLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN GÖĞSÜNÜ KALKAN YAPTIR.MERT T ANGUT BİR ŞEY DOĞRU OLSA BİLE SÖYLEYEN ÇOK ÖNEMLİDİR.NE SÖYLENDİĞİNDEN DAHA ÖNEMLİSİ NİÇİN VE NASIL,HANGİ ZAMANDA SÖYLENDİĞİDİR.DARBE MAĞDURLARI SİYASETE GERİ DÖNMESİN DİYE HAYIR NO, T DHİRTLERİ İLE GEZEN BİRİ BU SÖZLERİ SÖYLEYEBİLİRMİ?YA PAPATYALARIN TEŞRİFATÇISI OLAN BİRİ?BU ADAM SÜRÜLERİN AKP DÜŞMANI DİYE SUNDUĞU DOĞAN GRUBUNDA ÇALIŞIYOR DEĞİLMİ?

Yorumu oyla      18      10  
goncagül 11 Temmuz 2009 Cumartesi 22:22

bazı kimseler fikir-yorumlardan falan bahsediyor. tamamiyle hak veriyorum. ama kalpazanlara-dişlemecilere-zahitlere hangi fikir veya yorum bazında mücadele edilir. normal vatandaş olarak soruyorum. arkadaş senin partidaşını almanyada niye mahkum ettiler.dişliyi kılıçdaroğlu tv de paramparça etmedimi.istanbulda asfaltlama-metrobüs işine cevap verildimi.m.vekili dok.kaldırılacak dendimi.sonra ?insan önce dürüst olsun. fikrimiz uymasada saygı duyalım

Yorumu oyla      18      10  
mert tankut 11 Temmuz 2009 Cumartesi 20:19

bakıyorum da seviyeli sanılan yorumcular, fikirle cevap vermediği yorumları, e vcidanı olan fikirle verecek cevap bulamaz zaten, devekuşu gibi kafayı gömme yöntemini seçerlerdi,onu da bırakıp hakaret yağdırmaya başlamışlar, okumuş akıllı çocuklar canım bunlar bidon kafalı bile değiller, ama savunacak fikir kalmayınca,devekuşu taklidi de olmayınca hakaret, oysa darbe olsa yine seviyeli geçinseniz ne hoş olurdu, ulusa hakaret ederek ulusalcılık, hey gidi be!

Yorumu oyla      18      10  
GERÇEK VATANDAŞ 11 Temmuz 2009 Cumartesi 20:16

Millete TV lerde söz verip de milletvekili dokunulmazlığını kaldırmaktan kaçmak ve bu yalanlarla oy toplamak ahlâksızlık değil mi? Peki gece yarısı milleti uyutup çaktırmadan CMUK da bir iki kelime değişikliği yaparak son derece önemli bir yasayı tartışmaya açmadan muhalefeti kandırarak çıkarmak kalleşçe bir davranış değil mi? Öyleyse ben de bu partinin adı AHLAKSIZ KALLEŞLER PARTİSİ desem olurmuydu? Yakışmazmıydı? Yakışırdı yakışırdı. Öyleyse dedim gitti.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'nın Yeni Su Tarifesi
Danıştay'ın kademeli su tarifesi yönetmeliğini iptal etmesi üzerine, Ankara ...
Akaryakıta Bir Zam Daha
EPDK, akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik belirlediği “tavan fiyat”ı artırdı.
TBMM'de Rekor Sağlık Harcaması
TBMM, 1 Ekim 2008 ile 15 Haziran 2009 tarihleri arasındaki yaklaşık 8 ...
 
BDDK Başkanı'ndan Pembe Tablo
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Ekonomide önümüzde önemli günler olduğunu söyledi.
Kahvecilerin Sigara Mücadelesi
Sigara yasağı nedeniyle 70 bin kahveci ayağa kalktı. İflas edeceğiz diyorlar ...
2010 YILI BÜTÇESİ RÖTAR YAPTI
Orta Vadeli Programın açıklanmaması nedeniyle 2010 yılı Merkezi Yönetim ...
 
İşkur'dan İşsiz Gençlere Müjde
Her dört gençten birinin işsiz gezdiği Türkiye'de işsizlere bir müjde ...
Diplomalı İşsizin Umudu 'Çöpte'
Çukurova Belediyesi'nin 375 kişilik temizlik ve park bakım kadrosu için ...
YENİ ZAMLAR KAPIDA
Zam kasırgası devam edecek. Akaryakıt ve şeker zammından sonra sıra hangi kalemlere geldi?
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Torku Konyaspor
Recep Tayyip Erdoğan
ygs sonuçları
survivor
Şota Arveladze
Okan Buruk
Kayseri Erciyesspor
zatürre
2022 Dünya Kupası