E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Şenol Güneş: Önceliğimiz gruptan çıkmak 

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında yarın İtalya ile karşılaşacak A Milli Takım'ın teknik direktörü Şenol Güneş, "Güzel bir açılış olsun. Gruptan çıkmak öncelikli hedefimizdir. Yarın alacağımız puan ya da puanlar da buna katkı yapar." dedi.

10.06.2021 - 23:23
Şenol Güneş: Önceliğimiz gruptan çıkmak

Şenol Güneş, çevrim içi düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile birlikte katıldı.

EURO 2020'nin bir yıl gecikmeli başlayacağını hatırlatarak sözlerine başlayan Güneş, "Pandemi nedeniyle ara verilen organizasyona, küresel heyecan içinde ilk adımı atacağız. Bu turnuvanın açılış maçında oynamak bizim için büyük mutluluk ve gurur. Kazananı kaybedeni şimdiden tebrik ediyorum. İyi futbol oynamak istiyoruz. Sportif başarı, fair-play, ülke imajı bizim vazgeçilmez unsurlarımız olacak. Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olan İtalya ile başlayacağız. Her iki takımın ayrı özellikleri var. Tüm futbolseverleri saygıyla selamlıyorum. En genç kadroyla turnuvaya katılan takımımızın kendini göstereceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk defa büyük bir turnuvanın açılışında yer alacağının altını çizen deneyimli teknik adam, şöyle konuştu:

"Daha önce Avrupa Şampiyonası'na katılan Burak (Yılmaz), Ozan (Tufan) ve Hakan (Çalhanoğlu) dışında tüm oyuncularımız bu heyecanı ilk defa yaşayacak. İtalya'ya Hollanda'da 2-1 kaybetmiştik. Rakibimize karşı hiç galibiyetimiz yok. İlk galibiyeti tatmak bizim için gurur verici olacak. Kendi dönemimde 1-1'lik hazırlık maçımız var. Roberto Mancini, Türkiye'yi iyi biliyor, Galatasaray'da çalıştı. Takımında da iyi oyuncuları olduğunu biliyoruz. Bu turnuvaya favori takım olarak gelmedik. Favoriler arasında olmak hedefimizdir. Gruptan çıkalım önce, inşallah finali İtalya ile birlikte oynarız. 2002 Dünya Kupası'na Brezilya ile başlamıştık. Orada kaybetmiştik ama yarı final oynadık. İnşallah finali İtalya ile oynarız ama önce ilk maçımızı düşünüyoruz. Tüm takımlara başarı dilerken, buraya herkes gibi biz de kazanmak için geldik. 26 oyuncumuz da yarınki maça hazır. Keyifli maçlar oynamak ve izletmek istiyoruz. Güzel bir turnuva olsun."

Rakibi değerlendiren Şenol Güneş, "Maçın zorlukları da kolaylıkları da var. Rakibin gücünü biliyoruz, kendimizi biliyoruz. Çok yetenekli ve tecrübeli oyuncuları da var. Donnaruma, Chiellini, Bonucci, Immobile, Insigne… Hepsi iyi oyuncular. Kendi liglerinde oynayan oyuncuları daha fazla. Çok başarılılar, çok tecrübeliler. İtalya'nın dünya futbolundaki yerini biliyoruz. Bir Dünya Kupası'na katılamadığı için yer yerinden oynayan bir futbol ülkesi. Futbol kültürü olan bir ülke. Ülke olarak birbirimize benzerlikler var. Teknik, taktik ve fizik olarak yarınki maç üst seviyede olacak. Açılış maçındaki olayın da çok üzerine abartarak bir şeyler koymak istemiyorum. Oyuncularımın karakterlerini sahada görmek istiyorum. Olağandışı bir şey istemiyorum. Rakiple kora kor oynamaya çalışacağız. Zaman zaman belki daha üstün olacaklar ama maç bittiği zaman işimizi yapmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Açılış maçını tüm dünyanın izleyeceğini ve bunun öneminin farkında olduklarını aktaran Güneş, şu görüşlerini aktardı:

"Benim için de oyuncular için de Türkiye için de önemi var. Dünya futbolunun ilgiyle izleyeceği ve etki yapabileceğimiz bir müsabaka olacak. Sportif başarıyı kovalarken fair-playi, ülke tanıtımını unutmayacağız. Böyle güzel bir oyunda alacağımız sonuç bizi mutlu eder. İtalya'da oynayan oyuncularımızın avantajları var. Bu ligde çalıştılar, antrenman yaptılar ama bu tek başına bir şey ifade etmez. Tüm oyuncularımız bu maça coşkulu şekilde hazırlar. Müsabakanın ambiyansını sindiren oyuncular öne çıkacaktır. Bazen çok şey beklediğimiz oyuncular altta kalabiliyor, bazıları ise en üst seviyeye çıkıyor. Beklentim tüm oyuncuların en üst seviyede oynamaları. Takım oyununun önemli olacağını biliyoruz. İtalya kolektif oynayan bir takım. Bunun yanında özellikli oyuncuları var. Uzun zamandır kaybetmeyen bir takım. Bu da onların ne kadar disiplinli olduklarını gösteriyor. Çok dikkatli olmalıyız, kendi özelliklerimizi göstermemiz soncu lehimize çevirir. Dikkatimizi bir an kaybettiğimizde rakibin üstün olacağı bir maç haline gelir. İnşallah öyle bir duruma düşmeyiz. Buraya kolay gelmedik, böyle büyük bir şansı da kaçırmak istemiyoruz. Turnuvanın ilk ve son maçı önemlidir. İlk maçında da akılda kalmak istiyoruz, son maçında da olmak isteriz. Olmasak da iz bırakmak isteriz. İki maçımız daha var. Her şekilde yarış devam edecek ama kazandığımız zaman grubun dengelerinin değişeceğini düşünüyorum."

"GRUPTAN ÇIKMAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZDİR"

"Avrupa Şampiyonası'nda daha önce yalnızca üç oyuncunuz yer aldı. Bu bir dezavantaj olabilir mi?” sorusuna Güneş, "Dünya Kupası'na gittiğimizde de Dünya Kupası'na hiç katılmayan oyuncularla gittik. Aldığımız sonuçlarla tecrübeli oldular. Tecrübe durarak olmuyor, çalışarak oluyor. İnşallah burada da öyle olacaktır. Şu anki duyguyu yaşadığımız bir dönemdi 2002. Burada da onu hissediyorum. Ufak farklılıklar olsa bile bir takım ve aile olduğumuzu düşünüyorum. 'Bizim çocuklar.', 'Ortak hayal ve düşünce.' sözlerini hep kulandım. Bu konuların üzerine gidebilirsek, çok büyük başarılar yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Bunlar tabii ki sonraki işler. Oyuncularımızla hemen hemen her şeyi konuştuk, her şeyi işledik. Her oyuncumuz buna hazır. Veratti dışında eksikleri yok gözüküyor. İdeal kadrolarını sahaya sürecekler, güzel ve keyifli bir maç olmasını bekliyorum. İki futbol oynama tekniği olan ve keyif verecek takım birbirini zorlayacak. Gol hanesinin de fazla olmasını bekliyorum. İnşallah bunlar bizim kaleye değil, onların kalesine olur." yanıtını verdi.

Şenol Güneş, Azerbaycan'daki maçlarla ilgili bir soruyu ise, "Azerbaycan'la ilgili şu an konuşmak çok doğru değil. Burada 4 defa ateşimize baktılar. Orada kaç defa bakarlar bilmiyorum. Burada deplasmana geldiğimiz hissini yaşıyoruz. Azerbaycan'a da gelen takımların deplasmana geldiği hissini yaşayacağını düşünüyorum. Futbolun keyfi gol atmaktır. İtalya da bu konuda tecrübesi olan bir takım. Onların dengesini bozup, gol atabilirsek, o bize artı değer katar. Bu tip takımlara karşı tek yönlü oynamak doğru değil. Sözün bittiği yerdeyiz, bugüne kadar hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürmek için yarın başlayacağız. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Güzel bir açılış olsun. Gruptan çıkmak öncelikli hedefimizdir. Yarın alacağımız puan ya da puanlar da buna katkı yapar." şeklinde yanıtladı.

ETİKETLER:
Şenol Güneş , Türkiye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaragücü'nde Faruk Koca dönemi
Ankaragücü'nde Faruk Koca ile Metin Akyüz başkanlık yarıştı. Kullanılan ...
Antalyaspor, Erkan Eyibil'i kadrosuna kattı
FT Antalyaspor, 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Erkan Eyibil'i kadrosuna ...
Fatih Karagümrük'e Sırp forvet
Fatih Karagümrük, Aleksandar Pesic'i kadrosuna kattığını açıkladı. Sırbistan ...
 
Adana Demirspor'dan Mario Balotelli'ye 3 yıllık sözleşme
Süper Lig'in yeni ekiplerinden Adana Demirspor, Monza ile sözleşmesi 30 ...
Fenerbahçe'de kale Altay Bayındır’a emanet
Fenerbahçe önümüzdeki sezon da kaleyi Altay Bayındır’a emanet etmeyi planlıyor. ...
Barcelona, Raheem Sterling'i listesine aldı
Barcelona, Manchester City'nin yıldız futbolcularından Raheem Sterling'i ...
 
Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nu satmayı düşünmüyor
Galatasaray yönetimi, Kerem Aktürkoğlu'nu bu yaz satmayı düşünmüyor. Bu ...
Galatasaray'da Selçuk İnan dönemi
Galatasaray, 2021-2022 sezonu hazırlıklarına başlıyor. Sarı Kırmızılılar, ...
Benitez'den Fenerbahçe'ye kötü haber
Adı Fenerbahçe ile anılan Rafa Benitez, İngiltere'ye dönebilir. Ada basınına ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
Adana Demirspor
Mersin İdmanyurdu
TV8
Kırgızistan
Tarsus
pkk
Duygun Yarsuvat
İthalat