Elektronik ürünlerde taksit tutarının 6 aya düşürülmesiyle tüketici elektroniği zincirlerinin B planı devreye girecek.Bu plana göre mağazalara küçük bir banka şubesi kurulacak. 6 aydan fazla taksitle alışveriş yapmak isteyen müşteriler, söz konusu şubelerdeki banka görevlisine başvuracak. 10 dakikada tamamlanabilen işlemler sonunda müşterileri istedikleri ürünü alabilecek. Hürriyet'in haberine göre; tüketici kredisi kategorisinde değerlendirilecek başvurularda, müşterilerin alışveriş tutarına göre faiz uygulanacak.
KREDİ KARTLARINA ALTERNATİF OLACAK
Bu model daha önce mobilya ve otomobil bayilerinde kullanılıyordu. Yeni dönemde gündeme gelen seçenekler arasında senet de yer alıyor. Şu anda birçok elektronik zinciri tarafından kullanılmayan senetler, kredi kartlarına alternatif olarak geri gelecek. Buna göre her mağaza müşterisini kredi notuna göre değerlendirecek ve müşteriye verilen puana göre senet ile alışveriş imkanı sunulacak. Söz konusu modelde elektronik ürünlerinin satışını başta Evkur olmak üzere birkaç şirket tarafından kullanmaya devam ediyor. Gelecek dönemde senet seçeneğini bir adım daha önce çıkması bekleniyor.
habertürk
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...