Samsung Galaxy S7 ve Edge Root
Samsung bu sene de turnayı gözünden vurdu ve Galaxy S7 ve S7 Edgemodelleriyle kullanıcıları fethetti. Çoğu site ve kullanıcı tarafından yılın telefonu seçine Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge modelleri milyonlarca kullanıcıya ulaştı bile ve akla gelen ilk sorulardan biri nasıl root edebilirim? Evet bu mümkün ve aşırı zor bir işlem değil. Her ne kadar elimizde cihaz olmadığından deneme imkanımız olmasa da netten topladığımız bilgileri sizler için derledik. Aşırı derecede güçlü olan bu cihazlara root atarak kontrolü tamamen ele geçirebilirsiniz.
İlk olarak root almadan önce cihazdaki boot başlatma alanının güvenlik kilidinin kaldırılması gerekiyor. Bunu gerçekleştirdiğinizde sözleşmenize bağlı olarak garantiniz geçersiz hale gelebilir! En baştan uyaralım sorumluluk sizde.Ayrıca bu işlemi yapınca Samsung’un KNOX adlı güvenlik katmanı işlemez olacak ve belki de Samsung Pay ile ödeme yapamaz hale geleceksiniz! Anlatacağımız yol Snapdragon değil Samsung işlemcili modellerde işe yarıyor.
1 – OEM Kilidini açın
İlk olarak ayarlardan sürüm numarasına yedi kez tıklayıp Geliştirici seçeneklerini aktifleştirin. Ardından içine girin ve OEM Unlock seçeneğini aktifleştirin. Bu alandaki USB Debugging de işaretli olsun.
2 – Download moduna geçin
Telefonu en azından yüzde 70 seviyesine kadar şarj ettikten sonra kapatın. Güç, home ve ses kısma butonlarına aynı anda basıp Samsung Download moduna girin. Ses tuşlarıyla onay verin. Ardından USB kablosuyla PC’ye bağlayın. Önceden kurmadıysanız şu adresten Samsung sürücülerini kurun:
3 – CF Auto Root ve Odin
PC’nize ilgili dosyalardan birini indirin:
S7:
S7 Edge:
Zip paketini açın ve Odin3-v3.10.6.exe programını Yönetici gibi çalıştırıp ana menüde sadece AP butonuna tıklayıp ilgili md5 dosyasını gösterin. Birazbekleyince Leave CS mesajı gelecek. Start butonuna basınca root alınacak. İşlem bitince telefon yeniden başlayıp Android logosu gelecek. Fişi çekin ve artık root edilmiş olarak bundan destek alan Titanium Backup gibi uygulamaları kullanın.
KAYNAK: http://akillitelefon.com/2016/04/25/samsung-galaxy-s7-ve-edge-root-rehberi/
vatan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...