E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Samsun'da 19 Mayıs Coşkusu 

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Atatürk'ün Samsun'a gelişini sembolize eden bayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle, müze gemi Bandırma Vapuru'ndan karaya çıkarıldı.

19.05.2008 - 10:21
Samsun da 19 Mayıs Coşkusu

Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 89. yıldönümü kutlamaları kapsamında ilk tören Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Burada anıta çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra törenlere Doğu Park'taki Bandırma Vapuru'nun bulunduğu alanda devam edildi.

Törende, bir deniz subayı ve iki deniz eri ile ikisi izci kıyafetli öğrenciler tarafından taşınan bayrak, meşale eşliğinde müze gemi Bandırma Vapuru'ndan alındı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda Samsun'da başlayan ışığın dalga dalga tüm yurda yayıldığını belirtti.

''Bu ışık Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu'ya yayılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile zirveye ulaşmıştır'' diyen Vali Güzeloğlu, Samsun'un bu anlamda Kurtuluş Mücadelesi'nde çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Vali Güzeloğlu, tüm Türk Milleti'nin bugün de aynı azimle Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşatma kararlığında olduğunu vurguladı.

Samsun'un bir ''19 Mayıs'' şehri olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, ''Samsun bugün her kişisi ile her köşesi ile 19 Mayıs kentidir'' dedi.

Daha sonra deniz subayı tarafından kara subayına teslim edilen bayrak, top atışları ve sirenler eşliğinde göndere çekilmek üzere kutlama törenlerinin yapılacağı 19 Mayıs Stadı'na götürüldü.

Bu arada, Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile Samsun'a gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti milletvekilleri Suat Kılıç, Ahmet Yeni, Mustafa Demir ve Birnur Şahinoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ile belde belediye başkanları, çeşitli kuruluşların temsilcileri, gaziler ve aralarında çeşitli illerden gelenlerin de bulunduğu öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
20. Asrın En Büyük Lideri
Brown Üniversitesi öğretim üyesi ünlü tarihçi ve psikiyatrist Prof. Ludwig, ...
ERDOĞAN'IN TÜM PROGRAMLARI İPTAL EDİLDİ... 19 MAYIS TÖRENLERİNE KATILMAYACAK!
Başbakan Erdoğan'ın bugün başkentte yapılacak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, ...
Ha Emine Erdoğan, Ha Baykal
Emine Erdoğan'ın Krlaiçe tavrına methiyeler düzen Hürriyet yazarı Ahmet ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
barcelona
Cüneyt Çakır
Çankaya
Beycan ÜÇKARDEŞ
Fatih Erbakan
Ahmet Kaya
Manchester City
ROMA
Numan Kurtulmuş