Güney Kıbrıs’ta yapılan son Eurobarometre verilerine göre, Rumların yüzde 34 Avrupa Birliği (AB) üyeliğini olumlu, yüzde 30’u ise olumsuz bakıyor.
Eurobarometre verilerine göre, Rumların yüzde 36’sının tarafsız kaldığı, önceki barometreye (Haziran 2013) göre olumlu yanıtların 7 birim yükseldiğini, olumsuz cevapların ise 6 birim düştüğü aktarıldı.
Rum Fileleftheros gazetesi de Avrupa Parlamentosu konusunda , Rumların yüzde 34’ünün olumlu, yüzde 22’sinin olumsuz görüş bildirdiğini aktardı. Gazete, yüzde 43’ünün ise olumlu veya olumsuz herhangi bir görüş paylaşmadığını kaydetti.
Gazete, Rumların yüzde 84’ünün Avrupa Parlamentosu’nun daha önemli bir role sahip olması beklentisini dile getirdiklerini kaydetti.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...