Putin, Krasnoyarsk bölgesinde gerçekleştirdiği temaslarda yaptığı konuşmada Birleşik Rusya Partisi'nin muhtemel zaferinin Duma'da toplanacak milletvekilleri ile birlikte hükümetin kurulması ve sonrasında uygulanacak politikalarda kendisine etkinlik kazandıracağını belirtti. Yol işçileri ile bir araya gelen Rusya lideri, "Eğer bu olursa arzu ettiğimiz gelişim adına ve planlarımız adına büyük bir fırsat yakalamış olacağız." dedi.
Rusya liderinin Birleşik Rusya Partisi'nden birinci sıra aday olmasının ardından anketlere göre iktidar partisinin oy oranı yüzde 65'lere kadar yükselmişti. Putin'in 2 Aralık seçimleri sonrası meclise girmesi ve hükümette görev alması bekleniyor.
Uzmanlara göre Mart 2008 Başkanlık seçimlerine kadar geçici bir hükümet kurulacak. Bu geçici hükümet ülkeyi başkanlık seçimlerine götürecek. Büyük bir ihtimalle de Putin'in desteklediği aday Kremlin'e otururken, Rusya lideri de başbakanlık koltuğuna oturacak. Bir kısım çevreler Rusya lideri için başbakanlık koltuğunun küçük kalacağını düşünüyor.
Birleşik Rusya partisinden bir kısım milletvekilleri Rusya liderinin ulusal şef ilan edilmesini istemişti. Putin'in bütün siyasî partiler ve toplumun farklı kesimlerinden temsilcilerin katılımı ile oluşacak bir 'Sivil Konsey'e başkanlık yapmasını önermişti. Milletvekilleri Rusya liderinin son dört yüz yılın en başarılı lideri olduğuna vurgu yaparak ölünceye kadar Rusya'ya olan katkısının devam etmesi gerektiğini söylemişlerdi.
Duma seçimlerinde son anketlere göre enflasyonun artması ve pahalılık gerekçesi ile son haftalarda bir miktar iktidar partisinin oy kaybettiği gözleniyor.
Cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...