E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İŞTE ORTADOĞU İÇİN TASARLANAN KORKUNÇ SENARYO 

Ebu Gureyb skandalını deşifre eden Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, ABD'nin korkunç bir senaryosunu açığa çıkardı. Hersh'e göre "Ortadoğu'da Şii-Sünni merkezli bir savaş planlanıyor" dedi.

29.10.2007 - 22:50
İŞTE ORTADOĞU İÇİN TASARLANAN KORKUNÇ SENARYO

Vietnam'daki My Lai katliamı ve Irak'taki Ebu Gureyb işkence skandalını deşifre eden Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, Amerika ve İsrail'in İran'ı istikrarsızlaştırmak için terör örgütü PKK ve onun İran'daki uzantısı PJAK'ı uzun yıllar desteklediklerini söyledi.

Amerika'da yönetime yakın kaynakların PKK için 'başımıza bela oldu' şeklinde sızlandıklarını söyleyen Hersh, örgütün şimdi kontrolden çıktığını iddia etti. Özel bir programa katılmak için geldiği Hollanda'da Zaman'ın sorularını cevaplayan Hersh, Türkiye'nin ABD'nin bölgedeki en büyük müttefiki olmasına rağmen, PKK'nın eylemlerine devam ettiği bir ortamda, Washington'ın Ankara'nın harekete geçmesini engellemek için elinden geleni yaptığını söyledi. Ünlü gazeteci, Türkiye'nin İsrail ile de sıkı mali, siyasi ve askerî ilişkileri olmasının da meseleyi daha içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini ifade etti.

HÜKÜMET ORDU KENETŞENDİ

Amerika'da yönetime yakın kaynakların PKK için 'başımıza bela oldu' şeklinde sızlandıklarını söyleyen Hersh, Türkiye'deki Amerikan karşıtlığının had safhaya ulaşmasının da dikkat çekici olduğunu söyledi. Amerikalı gazeteci, aralarında hissedilir bir gerginliğin olduğunu söylediği Tayyip Erdoğan hükümeti ile ordunun, PKK konusunda tam bir fikir birliği içinde çalıştıklarını söyledi. Deneyimli gazeteci, "PKK, ordu ve hükümeti birleştirdi." dedi. Hersh, Türkiye'deki hükümetin PKK konusunda bu kez kesinlikle geri adım atmayacağını gördüğünü de belirtti.

BUSH KENDİSİNİ MESİH GİBİ GÖRÜYOR

Gündemdeki Amerikan-İran krizine de değinen Hersh, Başkan George Bush ve ekibinin İran'a saldırmayı kafalarına koyduklarını ve özellikle Başkan Bush'un kendisini Batı'yı kurtarmakla görevli bir Mesih gibi gördüğüne inandığını iddia etti. Amerika'nın şu an Ortadoğu'ya yaklaşımının sadece 'kurgudan' ibaret olduğunu söyleyen Hersh, Ortadoğu'daki kaosun Beyaz Saray'daki yeni muhafazakâr çekirdek açısından 'kabul edilebilir' bir durum olduğunu ifade etti.

Şİİ - SÜNNİ SAVAŞI HEDEFLENİYOR

Ortadoğu'da Şii-Sünni merkezli bir savaş planlandığını da iddia eden Hersh'e göre Amerika ve İsrail, yanlarına Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerini de alıp İran ve Suriye'ye karşı ortak bir cephe açmayı, Müslümanlar arası bir iç savaş başlatmayı istiyor. "Çok tehlikeli bir dönemdeyiz, Afganistan, Irak ve Pakistan'da bizden nefret ediyorlar." diyen Hersh, Amerika'nın İran'a saldırması durumunda bunun Batı ile İslam'ın savaşı şeklinde gelişeceğini öne sürdü. Bush'un alınan kararlarda etkisi olamayabileceğini, ülkenin perde arkasından Başkan Yardımcısı Dick Cheney tarafından yönetildiğini de iddia eden ünlü gazeteci, "Basının görevi, hükümetin aldığı kararları alkışlamak değil, sorgulamaktır." diyerek, İran ile yaşanan krize dair Amerikan basınında kullanılan savaş dilini de eleştirdi.

Seymour Hersh, Vietnam Şavaşı esnasında Amerikan askerleri tarafından gerçekleştirilen My Lai katliamını deşifre ederek, ABD'nin çekilmesine yol açan savaş karşıtı gösterilerin fitilini ateşlemişti. Hersh, son olarak 2003'te Bağdat'taki Ebu Garip Hapishanesi'nde Iraklı mahkumlara yapılan işkenceleri deşifre ederek dünyanın gündemine taşımıştı. Hersh, İsrail gizli servisinin Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesindeki çalışmalarına ilişkin gündem oluşturan çalışmalara da imza atmıştı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
FLAŞ! GABAR DAĞINDA ÇATIŞMA... 1'İ ÜSTEĞMEN 4 ASKER ŞEHİT OLDU.
Türk uçakları nokta operasyonlarını sürdürürken Gabar Dağı'ndan acı haber ...
BUTTO YANLILARI KARAKOLLARA ATEŞ AÇTI
Pakistan'ın güneyindeki Karaçi'de, muhalefet lideri Benazir Butto'nun ...
 
TELEKOM GREVİNDEKİ 7 İŞÇİNİN İŞİNE SON
Türk Telekom grevindeki işçilerden 7'sinin iş akdi çeşitli gerekçelerle feshedildi.
HELİKOPTERLERİMİZ DE KUZEY IRAK'I VURDU
Kuzey Irak'lı yetkililer Türk askeri helikopterlerinin köyleri vurduğunu bildirdi.
JAPON DONANMASI YİNE AFGANİSTAN YOLUNDA
Japonya parlamentosunun alt kanadı, Afganistan'daki operasyonlara donanma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
passolig
Cüneyt Çakır
Barack Obama
EURO2016
İslam
Lise
Eurolague
Soru