E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

PKK FÜZELERLE SALDIRI PLANLIYOR 

PKK itirafçıları, örgütün kodlarını ve yeni stratejilerini anlattı.

3.01.2008 - 13:10
PKK FÜZELERLE SALDIRI PLANLIYOR

Etkin pişmanlıktan faydalanarak ‘evine dönen’ PKK itirafçıları, örgütün kodlarını ve yeni stratejilerini anlattı. PKK, turistik bölgede eylem yapacaklara garsonluk, cankurtaranlık dersi de veriyormuş.

Teslim olan PKK’lı teröristlerin itiraflarıyla PKK’nın kodları çözülmeye devam ediyor. Şırnak’ın Gabar Dağı’nda güvenlik güçlerine teslim olan ‘Rojhat’ kod adlı 21 yaşındaki itirafçı E.D. “Turistik bölgeye eylem amacıyla gönderilen özel kuvvet personeli, gittiği yerde sıkıntı çekmesin ve kolay gizlenebilsin diye taşıdığı sahte kimliğe uygun olarak özel eğitim alır. Yani turistik bölgeye özgü garsonluk, cankurtaranlık gibi eğitimler kamplarda veriliyor” dedi.

YENİLER SAVAŞTAN YANA

Örgüt mensupları arasında siyasallaşma ve savaşma yönünde tartışmalar yaşandığını belirten E.D. eskilerin siyasallaşmadan, yenilerin ise savaştan yana olduklarını söyledi. E.D. “Zap sorumlusu Sarı İbrahimíi geçen yıl öldüren Bahoz adlı kişi yakalanıp ajan olduğunu kabul etti. 5 kişinin daha adını verdi. Bu 6 örgüt mensubu sorgulandıktan sonra içtima edilen 120 kişinin gözü önünde kurşuna dizildi” dedi.

FÜZELERLE SALDIRACAKLAR

E.D. PKK’nın yeni stratejisinin ise şöyle olduğunu belirtti: “Riski az olan mayın ve bombalama gibi belirli kişiler hedef alınarak yapılacak suikastlere, şehirlere sızmaya ağırlık verecektir. Sansasyon olsun diye önümüzdeki süreçte Türkiye sınırlarında 3 ayrı bölgede bulunan füzelerle saldırı yapılacaktır.”

Örgütün Kuzey Irak’ta cipleri, dozerleri olduğunu kaydeden E.D., Karadeniz’e açılım yapmak için, PKK’nın daha önce bu bölgeye çay ve fındık toplamak için giden mevsimlik işçileri kullandığını söyledi.

E.D., 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından TCK’nın 221/2 maddesi uyarınca ‘etkin pişmanlık’tan yararlandırılıp ceza verilmeden serbest bırakıldı ve dosyası kapatıldı.

Termal kameraya ıslak yağmurluk

SINIRI geçişlerinde intikalleri hava kararmadan yapmadıklarını, önden giden kuryenin olumsuzluk varsa telsiz mandalıyla kendilerini uyardığını kaydeden E.D. şunları söyledi: “Mandala 3 kez bastığında ‘Pusu var gelmeyin’ demektir. 2 kez basarsa ‘Sessiz gelin’, 1 kez bastığında ‘Işık var dikkatli gelin’ anlamına geliyor. Termal kameraya yakalanmamak için ıslak yağmurluk giyerek sadece yüzümüzü açık bırakıyoruz. Silah ve techizat da yağmurluğun altına gizleniyor. Yağmurluğu ıslatmamızın nedeni vücut ısısına duyarlı termalin çalışmasını engellemektir.”

Mehmetçik göz açtırmıyor

IRAK sınır şeridini tamamen kordon altına alan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlikler, dondurucu soğuğa rağmen operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Kuzey Irak’taki PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonundan sonra teröristlerin Türkiye’ye geçebileceği olasılığını gözönünde bulunduran güvenlik güçleri, stratejik noktalara sevkıyata devam ediyor. Şırnak ve Cizre’den panzer korumasında araçlarla sınırın sıfır noktasındaki Hamam Boğazı ve Siyahkaya Mevkii’ne asker taşındı.

Akşam

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
KÖLE DÜZENİ IRAK'TA UYGULAMADA
Etiyopya, Endonezya, Filipinler, Bangladeş ve Somali’den gelen yabancı ...
 
İSRAİL'DEN HAN YUNUS'A SALDIRI: 6 ÖLÜ
İsrail'in Gazze Şeridi'nin güney kesimine yakın Han Yunus'ta düzenlediği ...
BUTTO SUİKASTINA DAİR YENİ GÖRÜNTÜLER
Pakistan'da yayın yapan Dawn televizyonu, eski Başbakan Benazir Butto'ya ...
GÜL'DEN TALAT'A RESMİ TÖREN JESTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
Kızılyıldız
Chelsea
haşim kılıç
Bütçe
TV8
yakmak
İlker İnanoğlu
Fatih Erbakan