E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

PİYASALARDA BUGÜN: BORSA GÜNE NASIL BAŞLADI?

Brezilya'nın sıcak paraya yüzde 2 vergi getirmesi döviz cephesinde hareketlenmeye neden oldu..

21.10.2009 - 13:14
PİYASALARDA BUGÜN:

Tahvil/bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 8.09, valörlü kapanışta yüzde 8.07 olan 3 Ağustos 2011 itfalı gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi bu sabah ilk işlemlerde yüzde 8.05/8.14 seviyelerindeydi.

Yurtdışı piyasalarda ve dolar/lirada hafif bozulma olmasına rağmen dün bono piyasasının sakin bir seyir izlediğini söyleyen bir bankanın tahvil- bono masası işlemcisi, faizin yüzde 8 seviyesini test ettiğini ancak dolar/liradaki yükselişe rağmen çok satış gelmediğini kaydetti. Bankacı, "Bugün özellikle döviz ve gelişmekte olan piyasalardaki gelişmeler izlenecek. Öte yandan yurtdışında açıklanacak bilançolara borsaların verdiği tepki önemli. Gösterge faizin yüzde 7.90-8.25 aralığında sakin bir seyir izlemesini bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında Morgan Stanley, Boeing ve Wells Fargo bilançolarını açıklayacak.

Brezilya'nın sabit getirili finansal enstrümanlar ve hisse senedine yönelik yurtdışı kaynaklı fon girişlerine yüzde 2 vergi getirme kararının gelişmekte olan piyasaları bir miktar olumsuz etkilediğini söyleyen bir bankanın döviz masası işlemcisi, dolar/liranın yurtdışı piyasalarda 1.47'ye yükseldiğini hatırlattı ve şöyle devam etti:

"Euro/dolar paritesi dün 1.50 seviyelerine yaklaşan ancak kuvvetli direnç olan bu seviyeyi kıramadı. Brezilya'daki vergi kararı da piyasaları etkiledi. Bugün de bu hareketin devamı görülebilir. Piyasa bilançoları ve borsaları takip edecek. Dolar/lira 1.46-1.47 bandında yatay seyir izleyecektir."

Bankalararası piyasanın dün spot kapanışında 1.4515/1.4545 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonu, bu sabah ilk işlemlerde 1.4610/1.4660 seviyelerindeydi. Aynı saat itibariyle euro/dolar paritesi ise 1.4931 seviyesinde işlem görüyordu.

DIŞ PİYASA VE BİLANÇOLAR
ABD borsaları, lokomotif şirketlerin güçlü bilanço rakamlarına rağmen, beklentilerden kötü açıklanan konut ve üretici fiyatları verisinin etkisiyle dün 12 ayın en yüksek seviyelerinden geriledi.

ABD'de yeni konut inşaatlarının beklentilerin altında artması ve üretici fiyatlarının beklenmedik şekilde gerilemesi, ekonomide toparlanmanın düzensiz olduğuna işaret etti.

Kimyasal madde alanında faaliyet gösteren DuPont hisseleri, beklentilerin üzerinde kâr açıklamasına rağmen gelirlerinin beklentilerin altında kalması nedeniyle yüzde 2.2 düştü.

Seans kapanışından sonra bilançosunu açıklayan Yahoo beklentilerin üzerinde çeyrek dönem kârı açıkladı. Beklentilerin üzerinde kâr açıklayan makine üreticisi Caterpillar'ın hisseleri yüzde 3 yükseldi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2009 REKORU KIRILDI:
Yurtdışında petrol fiyatlarında yaşanan artış Türkiye'de benzini rekora ...
Sığınma Gerekçesi Ortaya Çıktı:
Fransa'ya sığınma talebinde bulunan eski Genç Parti lideri Cem Uzan'ın, ...
KEY İçin Yeni Yasa Çıkarılıyor
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin ...
 
Borsa 2. Seansa Artışla Başladı
İMKB Bileşik Endeksi ikinci seansa, önceki kapanışa göre 14,23 puan artarak ...
MÜTHİŞ İDDİA:
Yabancı analistler altın fiyatlarının 1980'li yıllardaki fiyatı ile kıyaslandığında ...
Bakan'dan Vergi Açıklaması
Maliye Bakanı Şimşek, vergilerin durumunun ne olacağı konusunda açıklama yaptı..
 
ATO’dan "Varlık Barışına Katıl" Çağrısı
Ankara Ticaret Odası, verdiği ilanlarla "varlık barışına" katılın çağrısında ...
Yılmaz'dan İyimser Tablo:
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ’’Türkiye ekonomisi Çin ve Hindistan ...
DOĞAN'IN ZOR KARARI:
Rekor vergi cezasında Doğan için süre doluyor. Doğan için iki seçenek ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
big ben
Bütçe
pkk
Tarsus
mülteci
Slaven Bilic
ismail kartal
Edward Snowden