E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Perinçek Türk solunu karıştırdı 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldığı bir programda, "Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimdeydi" demişti. Perinçek'in bu açıklamasına Türk solunun önemli isimlerinden farklı açıklamalar geldi.

25.01.2021 - 09:47
Perinçek Türk solunu karıştırdı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek önceki akşam Habertürk yayınında, Türk solunun tarihi kavşaklarından “68 kuşağı”nın en önemli isimlerinden Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan ile ilgili tartışma yaratan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Perinçek, “Ben 1968 gençlik hareketinin lideriyim. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimdeki kişilerdir. Silahlı mücadele girişimi başlayınca, onların karşısına ben çıktım ama gene çıkarım” dedi.

Bugün her ikisi de hayatta olmayan Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan ile ilgili Perinçek’in bu sözleri Türk solunda yeni bir tartışma başlattı. Perinçek’in bu sözlerine ünlü isimler Hürriyet aracılığıyla yanıt verdi. ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras, “Denizlerin, Mahirlerin en büyük özelliği aslında bir şeflerinin olmamasıydı, kendi iç seslerini, vicdanlarını dinleyen insanlardı, bir emir komuta zinciri içinde değillerdi” dedi.

Uras, şunları söyledi:

“O yüzden, o dönemi bilmeyen gençlerin, özellikle geriye dönük kendini ön plana çıkaran benmerkezci kurgulara karşı dikkatli olmalarını isterim. Sonuçta yaşamlarını kaybetmiş, darağacında asılmış, yani bugün yanıt veremeyecek insanlarla ilgili bu tür spekülasyonları doğru bulmuyorum. Geçmiş hepimizin ortak tarihi. Özellikle 68 dönemi. Günümüz siyasi ihtiyaçları doğrultusunda bu tarihsel kimlikleri ne kutsallaştıralım ne de araçsallaştıralım. Üstelik (Perinçek’in) tarihsel olarak yazdıkları da doğru değil. Çok kısa bir süre için birliktelikleri oldu, ancak sonra çok ciddi kopuş oldu Deniz, Mahir ve İbrahim Kaypakkaya geleneğiyle.”

"ABUK SABUK KONUŞULMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın en yakın yol arkadaşlarından Birgün Gazetesi yazarı Oğuzhan Müftüoğlu ise bunun “eğlence konusu” haline getirilmesine tepki gösterdi: “Denizlerin, Mahirlerin böyle bir soytarılığa alet edilmesini, ilgi çekmek için abuk sabuk konuşulmasını doğru bulmuyorum. Saçma sapan konuşmalar. Bunlar ancak bir paranoyak, megolaman insanın söyleyebileceği şeyler. İlgi çekmek, hava atmak için mi söyleniyor? Pek de aklının yerinde olduğunu düşünmüyorum. Ben Dev-Genç’in 1970 öncesindeki merkez yürütme kurulu üyesiydim. Perinçek’in Dev-Genç’te herhangi bir görevi yoktu. Daha önce Fikir Kulüpleri Federasyonu’nda (FKF) bulunmuş. Askeri darbe yanlısı kişiliğinden dolayı da ayrılık yaşamış, 12 Mart öncesi. 12 Eylül’de de ABD yanlısıydı, Kenan Evren darbesini destekledi. ABD yanlısı bir politika izliyordu. Sonraki dönemdeki zigzaglarını da herkes biliyor. Bence dengesiz bir insan. İzlediği siyasetin de solla bir ilgisi yok."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
 
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
TÜFE
Euro
Mersin İdmanyurdu
seçim
Murat Yıldırım
konuk oyuncu
İslam
Devlet Bahçeli