E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ömer Ceren rakamı açıkladı: Rus savaş uçaklarının hava saldırılarında 3 günde 200 sivil öldü!

Suriye Türkmen Meclisi Bayırbucak Sorumlusu Ceren, Rus savaş uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırılarında 3 günde 200 sivilin öldüğünü söyledi.

4.10.2015 - 12:44
Ömer Ceren rakamı açıkladı:

Suriye Türkmen Meclisi İstişare Kurulu Üyesi ve  Bayırbucak Sorumlusu Ömer Ceren, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin, "Rusya, zamanında verdiği bu destekle Esed'i ipten aldı" dedi. 

Ceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Esed'e verdiği desteğin zamanlamasına dikkati çekerek, terör örgütü DAEŞ bahanesiyle saldırı yapan Rusların, DAEŞ'e hiçbir operasyon düzenlemediğini bildirdi.

Ülkede, son günlerde rejim aleyhinde gelişmeler olduğunu belirten Ceren, "Muhalifler, Humus-Şam yolunda kontrolü sağlamak üzereydi. Kuzey Guta'nın güneyindeki kuşatma kırılmak üzereydi. Bunun gibi birçok noktada rejim zayıflatılıyordu. Rusya zamanında gelen bu destekle Esed'i ipten aldı" ifadesini kullandı. 

Rusların, hava saldırılarının DAEŞ'e yönelik olduğu yönündeki izlenimlerini "palavra" olarak nitelendiren Ceren, yapılan saldırıların bu durumu aynı gün ispatladığını söyledi. 

Bayırbucak'ta DAEŞ yok

Ceren, Rus savaş uçaklarının Suriye'de hiçbir DAEŞ noktasını vurmadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Saldırıların yapıldığı İdlib, Halep ve Lazkiye kırsalında DAEŞ yok. Bu saldırılarda 3 günde 200 sivil öldü. Hastane ve sivillerin yaşadığı köyler özellikle hedef alınıyor. Bayırbucak Türkmen bölgesinde grubu bulunan DAEŞ, Türkmen grupların saldırılarıyla yaklaşık 2 yıl önce bölgeden gönderilmişti. Yani, DAEŞ'i Lakziye kırsalından kovanlar, şuan sözde DAEŞ'le mücadele için gelen Rusya tarafından bombalanıyor. Rusya sadece Esed'e destek için geldi."

Rusların desteğinin ardından Bayırbucak'a yönelik saldırıların yüzde 300 arttığını aktaran Ceren, bu bombaların, sivillerin yaşadığı köylere yönelik olduğunu savundu.

"Bombaların etkisi arttı"

Ceren, Rusya'nın saldırılarında cephelerin vurulmadığını, yalnızca sivillerin, hastanelerin hedef alındığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: 

"Rusların gelmesinin ardından Türkmen köylerine düşen bombaların etkisi ve sesi arttı. 4 yıldır görmediğimiz füzeler atılıyor. Son 5 gündür korkunç patlamalar yaşanıyor. Rusya üzerimizde başka hangi silahları deneyecek bilmiyoruz. Saldırılar artarak devam ederken, Türkiye sınırındaki bazı güvenli köylere 20'ye yakın hava saldırısı düzenlendi. İç savaşın başından bu yana o bölgelere bomba düşmemişti. Güvenli diye orada yaşayan binlerce kişiyi telaş sardı. Köylerde yangınlar var. Kimisi evlerini, çadırlarını terk etti. Saldırılar devam ederse büyük bir Türkmen göçü yaşanabilir. Bundan endişe ediyoruz."

Bayırbucak Türkmen bölgesinin, Suriye'de Türkmenlerin son kalesi olduğuna dikkati çeken Ceren, Rusya ve Esed'in topraklarında gözü olduğunu, cephelerine yığınaklar yapıldığını dile getirdi.

"Muhalefete destek neden kesildi?"

Ceren, kendilerini Suriye'nin dostları olarak adlandıran ülkelerin muhalefete desteğini kestiğini belirterek, tüm Suriye muhaliflerinin çok zor durumda bırakıldığını bildirdi. 

Ceren, şunları kaydetti:

"Rusya'nın bu saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Karşımızdaki Çin, İran, Rusya ve rejim ittifakı her gün daha da saflarını sıklaştırırken, biz muhalefete olan destek ise azalıyor. Biz bu ülkelerin yanı sıra ekmek savaşı da veriyoruz. Bir an önce bu desteklerin yeniden verilmesi gerekir."
aa

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 4 Ekim 2015 Pazar 13:27

rte'nin cikarttigi savasta ölenlerin sayisina ne demeli? abd taseronu ile öldürünce niye gikiniz cikmaz sizin?

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa'da sel felaketi:
Fransa'nın güneyindeki yağışlar nedeniyle meydana gelen selde ilk belirlemelere ...
BM'de 'kritik' hafta geride kaldı!
BM Genel Kurulu'nun 70. dönem genel görüşmelerine Rusya'nın Suriye'deki ...
İsrail'den Filistinlilere Kudüs'e giriş yasağı

Filistinlilerin, Eski Şehir olarak bilinen Kudüs'ün sur içi bölgesi ...

 
Fransa'da göçmenler Manş Tüneli'ni kapattı

Fransa'nın Calais kentinde yaklaşık yüz göçmen, Fransa ile İngiltere'yi ...

Esed rejiminin operasyon komutanı öldürüldü

Suriye'de muhalif Güney Cephesi'ne bağlı birlikler, Kuneytra kırsalında ...

Netanyahu'dan 'Rusya' açıklaması!
İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesinin Rusya ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirtti.
 
İsrail polisi yine acımadı!
İsrail polisi Kudüs'te 15 yaşındaki bir Filistinliyi, "Yahudi yerleşimciyi ...
Filistinlilere 'Kudüs' yasağı getirildi!
Kudüs'te 3 İsrailli, uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı. Saldırıyı düzenlediği ...
Esed rejiminin 'o' komutanı öldürüldü!
Suriye'de muhalif Güney Cephesi'ne bağlı birlikler, Kuneytra kırsalında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Tedavi
IŞİD
konuk oyuncu
İlker İnanoğlu
haberler
Zlatan Ibrahimoviç
Zengin
ösym ygs sonuç sorgula