E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Oktay'dan 'AB üyeliği stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor' mesajı 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye coğrafi, tarihsel, kültürel ve demografik olarak bir Avrupa ülkesi, güvenilir bir NATO müttefiki ve AB üyeliği adayıdır. Dolayısıyla, AB üyeliği stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor ve reform sürecine en yüksek siyasi düzeyde bağlıyız" dedi.

23.05.2019 - 08:18
Oktay dan  AB üyeliği stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor  mesajı

Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda'nın ev sahipliğinde verilen iftar davetine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile Ankara'da görevli bazı Avrupa ülkelerinin büyükelçileri katıldı.

 

Büyükelçilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Oktay, "Bölgemizde ve küresel çapta meydana gelen hızlı değişimler, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) iş birliğinin gerekliliğini her zamankinden daha fazla kanıtlamaktadır. Komşumuz, müttefikimiz ve stratejik ortağımız Romanya'ya Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine verdiği destek için özellikle teşekkür etmek isterim" diye konuştu. 

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Yapıcı anlayışınıza, geniş vizyonunuza ve çabalarınıza değer veriyoruz. Anlaşmazlıklarımız var ama dürüst ve vizyoner yaklaşımlarla anlaşmazlıkların üstesinden gelebiliriz. İletişim kanallarını açık tutmamız gerekir" dedi.

 

Oktay, bazı popülistlerin kısa dönemli kazanç elde etmek için ektiği güvensizlik tohumlarının ne yazık ki gelecek nesilleri de etkileyeceğine dikkati çekerek, "Artan yabancı düşmanlığı, İslam karşıtı söylem, hoşgörüsüzlük, batı demokrasisinin güvenilirliğine ilişkin sorular ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

 

'REFORM SÜRECİNE EN YÜKSEK SİYASİ DÜZEYDE BAĞLIYIZ'

 

Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin karşılıklı kazanç sağlayacak önemli bir konu olduğunu vurgulayan Oktay, "Türkiye coğrafi, tarihsel, kültürel ve demografik olarak bir Avrupa ülkesi, güvenilir bir NATO müttefiki ve AB üyeliği adayıdır. Dolayısıyla, AB üyeliği stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor ve reform sürecine en yüksek siyasi düzeyde bağlıyız." değerlendirmesinde bulundu. 

'DOĞU AKDENİZ'DE HAK VE MENFAATLERİMİZİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

 

Türkiye'nin terörle mücadeleye ilişkin aldığı önlemlerin Avrupa'nın güvenliğine de önemli katkı sağladığını vurgulayan Oktay, AB'nin aday ülke Türkiye'den beklentilerini oluştururken Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorlukları da göz önüne alması gerektiğini belirtti.

 

Dünyadaki en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye'nin, yük paylaşımının devam etmesinden yana olduğunu belirten Oktay, "AB ile iş birliğimiz değişik şekillerde adil yük paylaşımı ilkesiyle devam etmelidir" diye konuştu. 

 

Türkiye ile AB arasında 2016'da varılan 18 Mart mutabakatı kapsamında Suriyeli sığınmacılar için ayrılan 6 milyar euronun ilk ve ikinci 3 milyar euroluk dilimini işaret eden Oktay, ilk 3 milyar euronun sadece 2 milyar avrosunun ödendiğini ve harcanan miktarın sadece 1.8 milyar euro olduğunu, ikinci 3 milyar euronun ise farklı sektörlere tahsis edildiğini bildirdi.

Oktay, Türkiye'nin AB'ye aday diğer ülkeler ile eşit tutulması gerektiğini, uzatılan ve siyasi olarak engellenen katılım müzakerelerinin aslında teknik temelde ilerlemesi gerektiğini vurguladı. 

 

Doğu Akdeniz'deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını belirten Oktay, "Doğu Akdeniz'de Kıbrıslı Türklerin haklarının yanı sıra kendi hak ve menfaatlerimizi korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ETİKETLER:
Fuat Oktay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
twitter
fatih terim
Sosyal Medya
voleybol
Okan Buruk
Şota Arveladze
İthalat
Tatbikat