E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

New York büyük felaket atlattı! 

ABD'nin New York eyaletinde bir nükleer santralin trafosunda meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın söndürüldü.

10.05.2015 - 10:15
New York büyük felaket atlattı!

ABD'nin New York eyaletinde bir nükleer santralin trafosunda meydana gelen patlama sonucu yangın çıkması paniğe neden olurken, santralin yangın söndürme sistemi tarafından anında söndürülen yangının herhangi bir tehdit oluşturmadığı bildirildi.

New York kentinin kuzeyinde Buchanan'da bulunan Indian Point Nükleer Enerji Santrali’ndeki patlama, başta Westchester ve bölge kentlerde yaşayanları korkuttu.

New York'a yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki nükleer santraldeki patlamanın ardından dumanların yükseldiği görülürken, yetkililer olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını belirtti. 

Santralin sözcüsü Jerry Nappi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, yangının santralin kendi yangın söndürme sistemindeki fıskiyelerce söndürüldüğünü ve herhangi bir radyoaktif madde sızıntısının söz konusu olmadığını kaydetti.

New York Valisi Andrew Cuomo da, Indian Point'e giderek olayla ilgili halkı bilgilendirdi.  

Vali Cuomo, santralin trafosunda çıkan yangının söndürüldüğünü, görevlilerin gece boyunca çalışacağını açıklarken, yetkililer yaşanan olayın bölge halkına tehdit oluşturmadığını ve bu tür olayların nadir de olsa meydana geldiğini ifade etti.

ABD Nükleer Düzenleme Komisyonundan yapılan açıklamada da yangının çok kısa bir sürede söndürüldüğü ifade edildi.

2009 yılında New Jersey'deki Exelon firmasının Oyster Creek adlı nükleer santrali benzer trafo yangını yüzünden santral faaliyetine 3 gün ara vermişti. Aralık 2013'te ise Entergy firmasının Arkansas nükleer enerji santralindeki trafo yangını yüzünden santralin bir ünitesi geçici olarak kapatılmıştı. Her iki trafo yangını da herhangi bir can ve mal kaybına yol açmamıştı.

Santralin yaklaşık 80 kilometre yakınındaki New York, Westchester ve civarında yaklaşık 20 milyon kişinin yaşadığı, bunun ABD sınırları içerisinde bir nükleer santral etrafındaki en yüksek nüfus yoğunluğu olduğu belirtildi.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Askeri uçak düştü: 4 ölü!
İspanya'nın Sevilla kenti yakınlarında bir askeri kargo uçağı düştü.
Berlusconi yere düştü, solu suçladı!
İtalya'da eski başbakanlardan Silvio Berlusconi, parti toplantısında kürsüden ...
Ruhani'den bir Yemen tepkisi daha!
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun ...
 
Makedonya'da çatışma: 5 polis öldü
Makedonya İçişleri Bakanı Yankulovska, gün boyu devam eden çatışmalarda ...
Kürsüden düşünce solu suçladı!
İtalya'da eski başbakanlardan Silvio Berlusconi, parti toplantısında kürsüden ...
İspanya'da uçak faciası yaşandı!
İspanya'nın güneybatısında Seville havaalanı yakınında bir askeri nakliye ...
 
Irak'ta cezaevinde isyan: 28 ölü!
Irak'ın Diyala ilindeki bir cezaevinde başlatılan isyanın ardından meydana ...
İspanya'da uçak kazası: 8 ölü
İspanya, test uçuşu yapan askeri uçak piste çakıldı, kazada en az sekiz kişi yaşamını yitirdi.
Yemen: Husilere 1 gün süre tanındı!
Yemen'in Mareb ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı "Halk ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
premier lig
konuk oyuncu
uefa
EURO2016
Kemal Özdeş
Belarus
Güvenlik
Tunus