E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İsrail ordusundan Dimona ve Arad açıklaması 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğgeneral Effie Defrin, Dimona ve Arad kentlerine isabet eden İran balistik füzelerine ilişkin resmi bir açıklama yayımladı. ABD Büyükelçisi Yechiel Leiter de saldırılara ilişkin konuştu.

22.03.2026 - 21:01
İsrail ordusundan Dimona ve Arad açıklaması

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğgeneral Effie Defrin, Dimona ve Arad kentlerine isabet eden İran balistik füzelerine ilişkin resmi bir açıklama yayımladı. ABD Büyükelçisi Yechiel Leiter de saldırılara ilişkin konuştu.

Hava savunma sistemlerinin aktive edilmesine rağmen füzelerin neden engellenemediğinin titizlikle araştırıldığını belirten Defrin, yaşananların "sistemik bir başarısızlık" değil, operasyonel bir durum olduğunu savundu.

"MÜHİMMATLAR YABANCI DEĞİL, İNCELEME BAŞLATILDI"

IDF Sözcüsü Effie Defrin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, güneydeki iki kenti vuran füzelerin İsrail savunma birimleri için "yeni veya bilinmeyen bir tehdit" olmadığını vurguladı. Hava savunma sistemlerinin saldırı sırasında çalıştığını ancak bazı füzeleri durduramadığını teyit eden Defrin, "Hava savunma sistemleri devreye girdi ancak füzeyi imha edemedi. Bu olayı detaylıca inceleyeceğiz ve gerekli dersleri çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Defrin ayrıca, kullanılan mühimmatların teknik özelliklerinin daha önce karşılaşılan füze tipleriyle benzerlik gösterdiğini belirtti.

"SAVUNMA SİSTEMLERİ KUSURSUZ DEĞİLDİR"

İsrail ordusundan üst düzey yetkililer, savunma kalkanının sızdırmaz olduğu yönündeki algıya karşı "Savunma hiçbir zaman %100 koruma sağlamaz" uyarısında bulundu. İlk teknik incelemelere göre, Arad’a düşen füzenin yaklaşık 450 kilogram ağırlığında devasa bir harp başlığı taşıdığı ve doğrudan yerleşim alanına isabet ettiği kaydedildi.

Ordu, parçalanan başlık teknolojisinin (cluster munition) veya eş zamanlı atılan çok sayıda füzenin savunma sistemlerinde "doygunluk" yaratarak bir açık oluşturmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

GÜNEY BÖLGESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

IDF İç Cephe Komutanlığı, saldırıların ardından İsrail’in güneyinde güvenlik kısıtlamalarını sıkılaştırdı. Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak Pazartesi günü bölgedeki tüm yüz yüze eğitimlerin askıya alındığı duyuruldu. Ordu sözcüsü, vatandaşların İç Cephe Komutanlığı talimatlarına uymasının hayati önem taşıdığını hatırlatarak, "Bu disiplin hayat kurtarır" mesajını verdi. Ayrıca, askeri tesislerin ve hassas bölgelerin çevresinde ek güvenlik çemberleri oluşturulduğu bildirildi.

"FÜZELERİ VARMIŞ"

İsrail’in ABD Büyükelçisi Yechiel Leiter, Dimona ve Arad kentlerine düzenlenen balistik füze saldırılarının ardından CNN’e yaptığı açıklamalarda, Tahran’ın füze kapasitesi hakkındaki iddialarının asılsız olduğunun son saldırılarla kanıtlandığını belirtti.

Başkan Donald Trump ve Başbakan Netanyahu’nun "İran’ın füze kapasitesi imha edildi" yönündeki önceki açıklamalarına rağmen Dimona ve Arad’ın vurulması sorulduğunda Leiter, doğrudan Tahran yönetimini suçladı. "İranlılar yalan söylüyor, bunlar yalan söyleyen katillerdir" diyen büyükelçi, İran’ın daha önce kıtalararası balistik füzelere sahip olmadığını iddia ettiğini ancak son saldırıların bu silahların varlığını ve operasyonel gücünü kanıtladığını savundu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran'dan Trump'ın tehdidine yanıt
ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı’nın açılması için İran’a 48 ...
Netanyahu, İran saldırısına daha fazla ülkenin katılmasını istedi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha fazla ülkenin ABD ile İran'a ...
İran: F-15 uçağı düşürüldü
İran ordusunun, ülkenin güneyinde bir F-15 savaş uçağını hava savunma ...
 
Trump'tan İran'a Hürmüz tehdidi: 48 saat verdi
ABD Başkanı Donald Trump, 48 saat içinde İran'ın Hürmüz Boğazı'nı tamamen ...
Küba karanlığa gömüldü
Küba'da 16 Mart'taki kesintinin ardından elektrik sisteminde meydana gelen ...
İran, İsrail'i vurdu! Demir Kubbe etkisiz kaldı
Son günlerde İran füzelerinin Demir Kubbe hava savunma sistemini aşması dikkat çekti.
 
Askeri helikopter düştü
Katar Savunma Bakanlığı, rutin görev sırasında teknik arıza yaşayan askeri ...
Netanyahu'dan Dimona ve Arad açıklaması
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin güneyindeki Arad kentine ...
İran: "İsrail semaları tamamen savunmasız"
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, İsrail’in Dimonave Arad kentlerine yönelik ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Mersin İdmanyurdu
Çankaya
kardeş
Şota Arveladze
yargıtay
Ersun Yanal
Faruk Bal
telefon