Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih rejimine karşı mücadele eden göstericilerin liderlerinden Abdül Malik El Yusufi, planın reddedildiği konusunda uzlaşma olduğunu belirtti.
Başkent Sana'daki Üniversite Meydanı'nda kamp kuran El Yusufi, planı reddettiklerini göstermek için protestocuların meydanda dün gece geç saatlerde gösteri yaptığını söyledi.
Taiz kentindeki muhaliflerin liderlerinden Ahmed El Vefi de gençlerin, sadece Salih'in hemen gitmesini kabul edeceğini ifade etti.
İktidar partisi, dün Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) dışişleri bakanlarına, planlarının tamamen kabul edildiğini belirtmişti.
Körfez ülkelerinin sunduğu yeni plan, devlet başkanlığı seçimiyle sonuçlanacak 3 aylık bir geçiş süresi öngörüyor. Protestolara hemen son verilmesini içeren plan, Devlet Başkanı Salih'in planın imzalanmasından sonraki bir ay içinde istifa etmesi ve yetkilerini başkan yardımcısına bırakmasını öngörüyor. Bunun karşılığında Salih kovuşturmaya uğramayacak.
Plana göre muhalefetin öncülük ettiği bir birlik hükümeti, Salih'in istifa etmesini takiben iki ay içinde devlet başkanlığı seçimini düzenleyecek.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...