Milli Eğitim Bakanlığı, Van Bostaniçi Lisesi’nde öğrencilerin “ev” ortamı içinde terlikle, mindere oturarak ders yapmalarının irticai bir nitelik taşımadığını, bunun eğitimdeki “drama” tekniğinin bir uygulaması olduğunu bildirdi. Olay öğrencilere normal derslerin minderler üzerinde verilmesi değil, "drama" çalışmasındaki bir sahneden çekilmiş fotoğrafı yansıtıyor.
Bakan Hüseyin Çelik’in çeşitli öğrencilerin ve okulların Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde katıldıkları gösterilerin Genelkurmay bildirisinde konu edilmesi sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından gündeme iki iddia daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, gazetelerde yer alan Konya’da bir okulun internet sitesinde dinsel mesajlara yer verildiği ve Van Bostaniçi Lisesi’nde ev ortamında eğitim verildiği iddialarına “jet” açıklama yaptı.
MEDRESE DEĞİL “DRAMA”
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Van Bostaniçi Lisesi’nde öğrencilerin ev ortamında mindere bağdaş kurarak, tuvalete terlikle giderek ders yaptıklarına ilişkin haberlerde yanlış bilgilere yer verildiği belirtildi. Konunun çarpıtıldığını savunan Bakanlık, “Söz konusu sınıf, okulun tiyatro çalışmalarının yürütüldüğü ‘Drama Odası’dır. Fiziki mekanları uygun bütün okullarımızda bilişim teknolojisi sınıfları, fen laboratuarı, kütüphane, spor salonunun yanı sıra drama odalarının yapımı tavsiye edilmektedir” dedi.
Bu sınıfların Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve pansiyonlu okullarda öncelikle uygulamaya koyulduğunu kaydeden MEB, Koç Holding ile imzalanan bir anlaşma gereği Arçelik’in 600’e yakın okulda öğrencilerin ev ortamında yaşayabilecekleri “drama” sınıflarına destek verdiğini, bunun 4 yıldır uygulandığını aktardı. Açıklamada, benzer haberlerin gerilim ve gerginlik yaratma çabasından kaynaklandığı, haberin şekli ve içeriğinin iyi niyetle bağdaşmadığı iddia edildi.
-Çeşitli öğrencilerin ve okulların Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde katıldıkları gösteriler Genelkurmay Başkanlığı'nın muhtıra gibi açıklamasında konu edilmişti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...