E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Millet İttifakı'nın Hükümet Programı'na HDP'den ilk yorum: Bir restorasyon projesi 

Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin detayları bugün açıklandı. Altılı masanın 'hükümet programı'na HDP'den de ilk değerlendirme geldi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "bir restorasyon projesi. Köklü yapısal bir çözümden ziyade" ifadelerini kullandı.

30.01.2023 - 16:18
Millet İttifakı nın Hükümet Programı na HDP den ilk yorum: Bir restorasyon projesi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, HDP'nin kapatma davasına ilişkin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının hukukçu gibi davranmadığını, kapatma davasıyla partilerine kumpas kurulmaya çalışıldığını iddia etti.

"İki yıldır kapatma davası var. Bugüne kadar bu gizli tanık niye konuşmadı? Gizli tanık niye ortaya çıktı? Kim emretti?" sorularını sorduklarını ve bunları yalanladıklarını belirten Beştaş, "HDP'yi kapatmak, paramızı kesmek istiyor, halkımızın vergileri ile anamızın ak sütü kadar hak o desteği kesmek istiyorsunuz. Bu böyle mi devam edecek? Hayır." diye konuştu.

Beştaş, Meclis Başkanlığına sunulan EYT teklifine de değinerek, şöyle devam etti:

"Bir seçim yatırımı olarak getirdiler. EYT'nin Meclis'e getirilmesi, büyük bir mücadele ve direniş sonucu. EYT'nin mevcut teklifi yeterli değil. Tamam bunu destekleyeceğiz. Bunun da daha da genişlemesi için çabamıza devam edeceğiz. Stajyer ve çıraklar uygulama dışında. Onların da kapsama alınması gerekiyor. 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak. 5 bin 500 TL alacak. Açlık sınırının altında. Emekli olmaları yetmeyecek. Biz en az 8 bin 500 olarak bu rakamın düzenlenmesini istiyoruz. Yılda da bunun iki defa güncellenmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz."

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 seçimlerinde yeniden aday olabilmesine ilişkin tartışmalara yönelik değerlendirmesi sorulan Beştaş, "Halk, kendilerini sıfırlayacak. Onlar istedikleri kadar kronometreyi sıfırlasınlar. Anayasa çok açık. Hiçbiri şunu düşünmedi; geçici bir madde koyması gerekirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra bu süre şartı dese anlaşılır. Ama önüne arkasına bir şey koymamış, önceki maddeyle aynı. Bu nedenle aday olamaz." diye konuştu.

"OLUMSUZ DİYEMEM"
Beştaş, altılı masanın ortak politikalar mutabakat metnine ilişkin, "Bir restorasyon projesi. Köklü yapısal bir çözümden ziyade, AKP'nin yarattığı adaletsizliği, hukuksuzluğu, demokrasisizliği, anayasasızlığı bir nebze olsun tamir etmeye çalışıyor. Ama AKP'den önce de bu ülkede her şey güllük gülistanlık değildi. 'Biz, mevcut zararlarımızı giderelim ama üstüne bir şey koymayalım' yaklaşımında değiliz. Olumsuz diyemem." ifadesini kullandı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya:SOKAK CHP'yi AŞAR!
MHP'li Mevlüt Karakaya, Turktime yazarı Fahrettin Damga ile gerçekleştirdiği ...
HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya: ERDOĞAN OTORİTER DEĞİL, HARBİ!'
Türkiye’nin önemli STK’larından HUDER Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya ...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
 
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Ukrayna
Yeni Zelanda
kardeş
madenci
Faruk Bal
Fernandao
muhsin yazıcıoğlu
Carlos Arroyo