Müslümanların namaz kılarken yöneldiği Kâbe'nin bulunduğu Suudi kentindeki 15 camide inşaat hatası olduğu ortaya çıktı.
İslamiyet'in en kutsal mekânı Kabe'nin bulunduğu Suudi Arabistan'da birçok caminin kıbleye dönük olmadığı ortaya çıktı.
Suudi bilim adamı Abelaziz el Ghamidi'nin 2 yıl boyunca yaptığı araştırma, geçtiğimiz günlerde El Vatan gazetesinde yayımlandı. El Ghamidi'nin, internet arama motoru Google'ın dünyanın haritasını çıkaran Google Earth adlı programı yardımıyla yaptığı çalışmaya göre, camilerin büyük bir kısmında inşaat hatası var.
Sabah gazetesinin haberine göre, birçok bilim adamının da katıldığı araştırmada, özellikle El Baha adlı bölgedeki en büyük merkez cami dahil 15 caminin kıbleye bakmadığı belirtildi.
El Ghamidi, bu hatada büyük bir payın da bakanlıklara ait olduğunu belirtti. Müslümanların beş vakit dönüp namaz kıldığı yön olan Kıble ile ilgili hataya ilişkin yetkililer suskun.
Sabah
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...