E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kutan'dan Yılmaz'a Sert Tepki 

Mesut Yılmaz'ı din ve inanç özgürlüğünü benimseyememekle suçlayan SP lideri Kutan, laiklik ve rejim üzerinde tehdit olduğu iddialara karşı çıktı.

21.06.2008 - 23:00
Kutan dan Yılmaz a Sert Tepki

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, "Türkiye'de laiklik ve rejim üzerindeki tehlikeler ortadan kalkmadıkça, ordu kışlasına dönmez." şeklindeki sözlerinden dolayı eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı eleştirdi.

Mesut Yılmaz'ı din ve inanç özgürlüğünü benimseyememekle suçlayan Kutan, belirtildiği gibi laiklik ve rejim üzerinde her hangi bir tehdidin olmadığını açıkladı.

Kutan, tatilini geçirdiği Antalya'nın Demre ilçesinde gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. SP Genel Başkanı Kutan, Avrupa Parlamentosu'na yaptığı açıklamalardan dolayı tepki gösteren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı eleştirdi. Mesut Yılmaz'ın "Laiklik ve rejim üzerindeki tehlikeler ortadan kalkmadıkça ordu kışlasına dönemez." şeklindeki açıklamasını talihsizlik olarak nitelendire SP lideri, "Laiklik denilen şey nedir bunu bir türlü tarif edemediler. Aslında bu günkü tabiriyle laikliğe karşı çıkanların gösterdiği hedef biziz. Ancak evrensel anlamda tarif edilecek laikliğe en iyi bir şekilde sahip çıkacak yine biz olacağız." dedi.

AK Parti'nin kapatılması konusuna da değinen Kutan, "Eğer AK Parti kapatılırsa demokrasi yara alır." ifadesini kullandı. AK Parti'nin kapatılmasına milletin karar vermesi gerektiğini söyleyen Kutan, "Millet isterse iktidardan uzaklaştırır. İsterse siyasetenden de siler." dedi. Kutan, erken seçim için de "Erken seçimi gerektirecek bir durum yok. Erken seçim gerginliği artırır." öngörüsünde bulundu.

Recai Kutan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz hakkında alaycı sözler sarf etmesine de değinerek şunları söyledi: "Peygamberimiz hakkında geçmişten bu güne kadar birçok söz söyleyenler olmuştur. Şimdi onların hiçbiri dünyada yoktur. Ama onlar hep lanetle anılmıştır. Önder Sav'ın o sözleri söylediğine inanmak istemiyorum. Gazetelerin yazdığına göre söylemiş. Söylediyse Danimarka ve değişik Avrupa ülkelerinde Peygamberimiz hakkında çizilen karikatürleri kınamak için İstanbul Çağlayan Meydanı'nda bir miting düzenledik. O mitingde ne söylemişsek Önder Sav için o sözlerde geçerlidir." dedi.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
M.Emin 13 Haziran 2008 Cuma 

Dünyayı ateşe atmaya kararlı olan bu kişiden ve ekibinden her şey beklenir. Geçmiş yıllarda Neronlar, Hitler, Şaron gibiler dünyayı kan gölüne çevirmediler mi? Ama ne oldu Dünya halkları onları lanetle anıyor. Allah'ın laneti de böyle zalimlerin üzerinedir.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Rüşvet Çarkı CHP'ye Uzandı
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'de CHP'li Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ...
CHP, Genelkurmay'ı Göreve Çağırdı
CHP, Genelkurmay'a ait olduğu öne sürülen ve 'sivil hayata müdahale' olarak ...
CHP'de Toplu İstifa Şoku
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Vakfıkebir ilçe teşkilatında, aralarında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
ÖSYM
Ak Parti
İsrail
ygs sonuçları
Tayyip Erdoğan
DEAŞ
Tehdit
ölüm haberi