Günlerdir iddia edilen "AB borç sorunu potasına İspanya da girecek" söylemi gerçek mi oluyor? Bu kapsamda tartışmaların ve piyasaların harareti artmışken İspanya önemli bir adım attı. İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero yaptığı açıklamada hükümetin piyangonun bir kısmını satacağını ve havaalanlarını kısmen özelleştireceğini söyledi.
ÖZELLEŞTİRMELER HIZ KAZANDI
Zapatero, parlamentoda yaptığı konuşmada, ''Hükümet, piyangonun yüzde 30 hissesini satacak ve özel şirketlerin, havaalanları ve havaalanı hizmetlerinin yüzde 49 hissesini almasına izin verecek'' dedi. Kısmen özelleştirilecek havaalanları arasında Madrid ve Barcelona havaalanları da bulunuyor. Bu havaalanlarının satışından 14 milyar euro gelir elde edileceği ifade ediliyor.
HaberTürk
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...