E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

KILIÇDAROĞLU: BAŞBAKAN YA GELİP BAŞKAN KOLTUĞUNA OTURSUN YA DA SESİNİ KESSİN! 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş'a meydan okudu. “Başbakan Ankara'dan İstanbul'u yönetmeye çalışıyor, o nedenle eleştirimiz var.” İşte o eleştiriler…

29.01.2009 - 22:50
KILIÇDAROĞLU: BAŞBAKAN YA GELİP BAŞKAN KOLTUĞUNA OTURSUN YA DA SESİNİ KESSİN!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş'a Orhanlı'dan cevap verdi. Konvoy halinde çıktıkları seçim turunun ilk ayağı olan Orhanlı'da Orhanlı Belediye Başkanlığı'nda basının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a ve Topbaş'a buradan cevap vererek meydan okudu.

CHP Orhanlı Belde Başkanlığı'nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Başbakan dün Ankara'da yaptığı açıklamada İstanbul'da çöp yok, çamur yok demişti ama bir ayakkabıyı feda ettik. Çimenlerde gezerek değil çamurda ve çukurda gezerek feda ettik .Başbakan isterse o ayakkabıyı postayla kendisine göndereceğim" dedi.

Vatandaşlarla kısa süre sohbet den Kılıçdaroğlu daha sonra Orhanlı Belediye Başkanlığı'na geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'a müfettiş ya da denetim elemanı olarak gelmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ben İstanbul'a hizmet için geldim. Kadir Topbaş yanlış yapıyorsa yanlışlarını söyleyeceğim. Biz Başbakan'ın Ankara'da söylediklerinin tersini dün ispat etti. Topbaş basın toplantısında neyi açıklayacaksa açılasın kendisine hodri meydan diyorum" diye konuştu. Kendisinin İstanbul'un gerçeklerini görebildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sayın Kadir Topbaş yürüyüş bandından aşağı insin, yürüyüş bandında koşarken İstanbul'u gezdiğini sanıyor. Gelsin İstanbul'un gerçeklerini görsün" şeklinde konuştu. Kadir Topbaş'a bir sorusunun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kendisi acaba mail atmayı biliyor mu. Kendisi elektronik rehberi ilk kez duymuş olacak ki onu seslendirme ihtiyacı duydu" dedi.

KILIÇDAROĞLU TOPBAŞ VE ERDOĞAN'A MEYDAN OKUDU

Kılıçdaroğlu'na Başbakan'ın da cevap verdiğini hatırlatan basın mensuplarına, "Ben rakip olarak hem sayın Topbaş ve hem sayın Erdoğan'ı görüyorum. Her ikisine de meydan okuyorum, gelsinler istanbulluların önünde tartışalım. İsterlerse İstanbul'un isterlerse de mahallelerin sorunlarını tartışalımö dedi. Yerleşim yeri olarak Kağıthane'yi merkezi olması nedeni ile seçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bahçe içinde veya dokunulamaz villalarda Sayın Topbaş ve Sayın Başbakan oturabilir ama ben oturamam. Ben halkın içinde olmalıyım. Ayakkabılarımın yırtık olması İstanbul'un çamur ve çukurlarındandır, popülist bir politika değildir" dedi. Kendisinin İstanbul'da yol bilmediği yönündeki eleştirileri cevaplandıran Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan İstanbul'u ne kadar biliyor bilmiyorum ama ben ondan iyi biliyorum. Üç çocuğumu İstanbul'da büyüttüm, Başbakan Kağıthane'de yokken ben oradaydım, buradan milletvekili olduğum ili Başbakan'dan iyi bilirim. Ben İstanbul'da top koşturmadım İstanbul'un sorunları ile ilgilendim"diye konuşu.

“TOPBAŞ, MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN"

Kılıçdaroğlu, “Bir Kasımpaşalı bana 'Sayın Başbakan Rize'den İstanbul'a gelecekken parası yoktu biz para verdik krampon aldık dedi' bu nasıl oldu peki. Başbakan şu an ki mal varlığına nasıl ulaştı. Gelirim Başbakan'dan her zaman fazla oldu ama onun kadar mal varlığım olmadı. Ben mal varlığımı açıkladım Topbaş, eşi ve yakınları mal varlıklarını da açıklasın" dedi. 15 yıldır İstanbul'da hiçbir sorunun çözülmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Soruyorum 15 yıldır İstanbul'da hangi sorun çözülmüş. Seçilirsem 5 yıl içinde İstanbul'a 80 km metro yolu yapacağım. İstanbul'un kaynağı çok fazla, kaynak çarçur ediliyor. 48 saat içinde bir grup iş adamına 11 trilyonluk rant sağlandı. Bu rant varoşlara, yoksullara gitmedi. Bu rant AKP ve yandaşları tarafından paylaşıldı. Bürokratların yanlış dediği imar planına Topbaş geçit verdi" dedi.

“İSKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE'SİNİ MAHKEMEYE VERDİ"

Su havzalarında kaçak yapılar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bakın bunu ben değil İSKİ'nin Genel Müdürü söylüyor. İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi' ni mahkemeye vermiştir. Bakalım Sayın Topbaş buna ne söyleyecek" diye konuştu

“BAŞBAKAN YA GELİP BÜYÜKŞEHİR'İN KOLTUĞUNA OTURSUN YA DA SESİNİ KESSİN"

Yatırımları ve planları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ben maliyeciyim, hesabımı bilirim yatırımlarımı yaparım. Ankara'dan Kadir Topbaş'a destek vermeye çalışıyor o da biliyor Topbaş'ın zafiyetlerini. Sayın Başbakan Ankara'dan İstanbul'u yönetmeye çalışıyor, o nedenle eleştirimiz var. Yaz Erdoğan gelip İstanbul Belediye Başkanlığı koltuğuna otursun, beraber mücadelemizi yapalım ya da o sesini kessin konuşacaksa Sayın Topbaş konuşsun. İkisi de konuşacaksa ikisi ile oturalım İstanbul'a yaptıklarını konuşalım. Bana 15 yıldır İstanbul'da ne yaptıklarını anlatsın. Ben kaynaklar ile çağdaş ve modern bir İstanbul yaratacağım" diye konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
 
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
AKP'li Vekil Seks Hattı Mağduru !
Cinsel içerikli sohbet gibi konularda hizmet veren GSM ve sohbet hatlarıyla ...
Tek Parti İktidarı Kullanıldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tek parti iktidarı kullanıldı. İç ve ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Güney Kore
japonya
Ahmet Kural
ygs puan hesaplama
uefa
Akhisar Belediyespor
ismail kartal
GAZİANTEP