E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Karayalçın Saadet'ten Oy İstedi 

Yerel yönetimlere ilişkin projelerini Saadet Partisi yöneticilerine aktaracağını ifade eden Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kurtulmuş ve arkadaşlarından oy talebinde bulunacağını söyledi

10.11.2008 - 14:56
Karayalçın Saadet ten Oy İstedi

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirsem belediyenin kaynaklarını kendim için yakınlarım için ya da kurmuş olduğum bir takım örgütler için kullanmayacağımı halkımızın bildiğine inanıyorum'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçilen Numan Kurtulmuş'u ziyaret eden Karayalçın, Kurtulmuş ve arkadaşlarını tebrik etmek ve başarılar dilemek için Saadet Partisi'ne geldiğini belirterek, bunun yanı sıra yaklaşan yerel seçimlere yönelik görüş alışverişinde  bulunmayı istediğini kaydetti.

Yerel yönetimlere ilişkin projelerini Saadet Partisi yöneticilerine aktaracağını ifade eden Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kurtulmuş ve arkadaşlarından oy talebinde bulunacağını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da Karayalçın'a ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

Partisinin kısa bir süre önce coşkulu bir kongre gerçekleştirdiğini belirten Kurtulmuş, kongre sonrasındaki gelişmelerin de Saadet Partisi'ne yönelik ilginin işareti olduğunu ifade etti.

Türkiye'de bir süredir gerilim üzerinden siyaset yapma tarzının geliştiğini savunan Kurtulmuş, bunun ne ülkeye ne de bu tarzı benimseyen siyasi partilere yarar sağlamayacağını kaydetti. Herkesin ayrı fikirlere sahip olabileceğini, ancak bunların demokratik üslup içinde ortaya konmasının gerekliliğini vurgulayan Kurtulmuş, bu kapsamda Karayalçın'ın yerel yönetimlere yönelik kendilerine sunacağı görüşleri dinlemeye açık olduklarını belirtti.

Saadet Partisi'nin artık ''Türkiye'nin anamuhalefet partisi'' konumunda olduğunu savunan Kurtulmuş, ''Dolayısıyla Saadet Partisi, yerel seçimlerde yeniden ve çok güçlü bir biçimde varlığını ispat edecektir. Sayın Genel Başkan'a başarılar diliyoruz, ancak Saadet Partisi Türkiye'nin tüm illerinde, ilçelerinde beldelerinde seçimlere girecektir'' diye konuştu.

Murat Karayalçın, bir gazetecinin ''belediye başkanlarının belediyenin imkanlarını kendileri ya da partileri için kullanmasını nasıl karşıladığı sorusu'' üzerine bunu doğru bulmadığı yanıtını verdi. Bunun bir anlayış meselesi olduğunu vurgulayan Karayalçın, kamu yöneticilerinin konuyu bu kapsamda değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

''Bir gazeteyi protesto için düzenlenen gösteride CHP'ye ait araçların kullanıldığı''  ifade edilerek, bunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Karayalçın, şunları söyledi:

''Ben Saadet Partisi'ni SHP Genel Başkanı kimliğimle ziyaret ediyorum. Daha önce belediye başkanlığı, bakanlık, başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundum. O dönemde kamu kaynaklarını nasıl kullandığımı milletimiz biliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirsem belediyenin kaynaklarını kendim için yakınlarım için ya da kurmuş olduğum bir takım örgütler için kullanmayacağımı halkımızın bildiğine inanıyorum.''

 ANAVATANI DA ZİYARET ETTİ

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olma yolunda hazırlıklarını tamamlamakta olduğunu bildirdi.

Karayalçın, bir süre önce gerçekleştirilen kongrede Anavatan Partisi Genel Başkanlığı'na seçilen Salih Uzun'u ziyaret etti.

Murat Karayalçın ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Uzun ve göreve gelen parti yöneticilerine başarılar dilediklerini belirterek, ayrıca SHP'nin yerel seçimlere yönelik olarak hazırladığı ''Yerel Yaşam'' başlıklı programını da sunduklarını bildirdi.

''CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olma yolunda hazırlıklarımı tamamlıyorum'' diyen Karayalçın, Uzun ve arkadaşlarından bireysel olarak destek talebinde bulunduğunu da ifade etti.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun da Karayalçın'a nezaketli tavrından dolayı teşekkür etti.

Siyasi rekabetin nezaket kuralları içinde yapılmasını önemsediklerini vurgulayan Uzun, bu kapsamda ziyareti anlamlı bulduğunu vurguladı. Siyasetin gündemi ile halkın gündemi arasında kopukluk olduğunu, bunun siyasetin geldiği tekelci yapıdan kaynaklandığını ileri süren Uzun, bu yapının değişmesi konusunda Karayalçın ile aynı görüşleri paylaştıklarını da aktardı.

Karayalçın'ın CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusundaki kararının hayırlı olması dileğinde bulunan Uzun, ''Ancak Anavatan Partisi olarak kendi adaylarımızı tespit çalışmasını başlatmış bulunuyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''CHP'nin adayı olabilmek için SHP Genel Başkanlığı görevinden ne zaman ayrılacaksınız?'' sorusu üzerine Karayalçın, ''Olabildiğince hızlı bir süre içinde bu işlemleri tamamlamayı umuyoruz'' karşılığını verdi.

Salih Uzun ise ''Anavatan Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli mi?'' sorusunu, ''Hayır. Aday tespit çalışmalarımızı başlattık'' diye yanıtladı

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Ayşegül 4 Kasım 2008 Salı 23:08

Akman solcu veya CHP limi? Afyonlanmış beyinler gözlerindeki merteği görmez elin gözündeki çöple uğraşır.Ar duygularıda olmadığından hiç utanmazlar.Utanmaz adamların cenneti bu ülke.

Yorumu oyla      18      10  
ATIF 4 Kasım 2008 Salı 22:03

CHP nin ve solcunun olduğu yerde hizip ve pislikten başka birşey olmaz olamaz

Yorumu oyla      18      10  
kopca 4 Kasım 2008 Salı 14:49

Benim hirsizim seninkinde daha namuslu.. Gaye hizmet degil ki.. Kavga da rant kavgasi..Hak ve esitligin olmadigi bir yerde hukukun kokusmasi gayet normaldir. Ben neysem benim vekilimde o dur.....

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 4 Kasım 2008 Salı 13:47

GELDE KONUŞMA..BUDA AYRI BİR TAHRİK ÖRNEĞİ İŞTE..YOK YA BU ÜLKENİN GERÇEKTEN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ.HALBUKİ İKİ PARTİDE YOLSUZLARI KORURKEN,AKMAN YERİNDE,DENGİR YERİNDE,MERALDEN GÜNDAYDAN SES YOK, BELLİKİ YERİNDELER.ÖYLEYSE BU TARTIŞMA NİYE?BU REZİLLİK NİYE.GEÇMİŞTE BİR TOKATLAMADAN BU MECLİS BİR ÖLÜME SAHNE OLMADIMI?BUNU NE ÇABUK UNUTTULAR?NEDEN BİRBİRLERİNİ TAHRİK ETMEK ÇABASINDALAR?

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Mustafa' Tartışmalarına Sarıgül de Katıldı
Gazeteci Can Dündar'ın "Mustafa" isimli belgeseline bir eleştiri de Şişli ...
CHP: Büyük Birader Bizi İzliyor
CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye'de, telekulak olaylarının, ...
CHP'den Yolsuzluk Suçlaması
CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, İskenderun Belediye Başkanlığının, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
trabzonspor
barcelona
Chelsea
ütopya
ygs 2015
Mesut Bakkal
PSG
A) Milli Futbol Takımı