Liberya’da Ebola vakalarının sayısı gün geçtikçe artarken Dünya Gıda Programı karantina merkezlerine gıda yardımlarına başladı. Gine, Liberya ve Sierra Leone’de şu ana kadar 140 bin kişiye yardım ulaştırıldı. Hedef ise 1 milyon insana ulaşmak.
Ebola şüphesiyle karantina altına alınanlar ise toplumdan tecrit edilmekten endişeli. Liberya’da havaalanında çalışan 6 çocuk babası Jerry Peabody, “Karantina kaldırıldığında bizi bir daha işe almazlar. Ailemizi geçindirecek bir birikimimiz de yok.” dedi.
Dünya Gıda Programı, hastalığa karşı alınan seyahat sınırlandırması önlemlerinin de hasat kaldırılması ve bunların pazara taşınmasına engel olarak gıda kıtlığına sebep olacağından endişe ediyor.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |