E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi! 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi" kapsamında 6 yıldır hem öğrencilerle hem de klasik müzik tutkunlarıyla buluşuyor.

11.11.2015 - 14:44
Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi" kapsamında 6 yıldır verdiği konserlerle klasik müziği sevdirmeye çalışıyor.

Orkestra Şefi Rengim Gökmen, projeyle çok sesli evrensel müziğin Türkiye'de yaygınlaştırılması ve klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesinin hedeflediğini söyledi.

Proje ile CSO'nun bugüne kadar gitmediği illere gittiğini ve buradaki üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına ulaştığını belirten Gökmen, bu yıl turne kapsamında 5 ili ziyaret edeceklerini ifade etti.

Gökmen, Tekirdağ ve Kırklareli'ndeki konserlerinin güzel geçtiğini, bundan sonra ise Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'de de konser vereceklerini aktardı.
Proje kapsamında 30 ilde konser düzenlediklerini ve yaklaşık 40 bin izleyiciyle buluştuklarını anlatan Gökmen, "Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi, CSO olarak yıllar önce gerçekleştirilen Anadolu Konserleri'nin daha yoğun bir şekilde, özellikle de gençlerimize ve üniversiteli öğrencilerimize yönelik olarak sürdürülebilmesi için başlatılan bir proje" diye konuştu.

Gökmen, müziğin, insanoğlunun uygarlık aşamasında ulaştığı en önemli noktalardan biri olduğunu vurguladı.

-"Ülkeler gerçek sanat müziği eserleriyle övünür"

Gökmen, bir ulusun müzikal anlamda gelişmiş müzikler dinleyebilme yeteneğine sahip olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Müzikleri gelişmiş ve gelişmemiş müzikler olarak iki şekilde adlandırdığını belirten Gökmen, şöyle konuştu:

"Bu bakımdan her ülkede folklor, yerel müzikler, popüler müzikler, eğlence müzikleri olmasına karşın, buna bütün batı ülkeleri de dahil gerçek sanat müziği eserleriyle övünürler. Bizim de bu alanda üretilmiş birçok eserimiz var. Biz de konserlerimizde hem evrensel repertuvarlara girmiş eserleri hem de Türk bestecilerinin cumhuriyet döneminde evrensel teknikle, kendi ruhlarını yansıtarak yaratmış oldukları eserleri seslendiriyoruz."

Gökmen, konserlerin gençler için aydınlatıcı olduğunu düşündüğünü ifade ederek, "Konserlerde, evrensel müzikle hiç buluşmamış gençlerimizin ne kadar büyük bir iştah, açlık içinde olduklarını görüyoruz" dedi.

Proje kapsamında düzenlenen konserlerin çok yararlı olduğunu, CSO'nun 5 yıl içerisinde bu kapsamda gittiği bütün illerde büyük izler bıraktığını ve çok olumlu dönüşler aldıklarını aktaran Gökmen, "Konserler, özellikle üniversiteli gençlerimizden büyük ilgi gördü. Önümüzdeki yıllarda daha da etkinliklerimizi daha kapsamlı olarak sürdürmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. İnam Turktime’a Konuştu: Türklüğü Benimsemeyenlerin Burada İşi Olmamalı!
Türkiye’nin önde gelen felsefecilerinden ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
PROF. DÜZGÜN TURKTIME’A KONUŞTU: DİNİN RUHU KABUĞUNA KURBAN EDİLİYOR!
Balyozdu, Anayasa değişikliğiydi derken gündemimiz kısır tartışmalara ...
'Uluslararası Yarışma' filmleri açıklandı!
52. Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma Bölümü'nde ...
 
'Spectre' 300 milyon dolar hasılata ulaştı
"Spectre",Türkiye'de ilk hafta sonunda 196 bin 968 bin izleyiciyle buluşurken, ...
UNESCO'dan Yesevi ve Köprülü yılı!
UNESCO, 2016-2017 sezonunu Ahmet Yesevi ve Fuad Köprülü yılı ilan edecek.
Ceviz kabuğundan hediyelik eşyalar...
Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan Nilgün Yılmaz, ceviz kabuklarını hediyelik eşyaya dönüştürüyor.
 
20. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali
Türkiye’nin uzun soluklu tiyatro festivallerinden biri olan "Uluslararası ...
'Fotoğraf müzesi' gibi 'mücellithane'
Afyonkarahisar'da babasından kalan ciltevinde eski bir mesleği yaşatmaya ...
Picasso'nun o eseri 67 milyon dolara satıldı..!
İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 'Nightclub Singer Gece Kulübü Şarkıcısı' ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
şampiyonlar Ligi
Acun Ilıcalı
Almazbek Atambayev
emrah yılmaz
Okan Buruk
Elif Erbakan
Necmettin Erbakan
Ersun Yanal