Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansının haberine göre, Devlet Başkanı Kim Jong-un, "Kuzey Kore'nin nükleer kapasitesinin, ülkenin bağımsızlığını savunmak adına atom ve hidrojen bombaları patlatmaya hazır olduğunu" belirtti.
Kim'in sözlerinin, Kuzey'deki hidrojen bombasıyla ilgili ilk doğrudan açıklama olduğu kaydedildi.
Kuzey Kore yönetimi, daha önce de ülkenin nükleer silah gücü ile ilgili doğrulanamayan pek çok iddiada bulunmuştu.
Kuzey Kore'nin küçük fakat büyüyen bir nükleer silah cephanesine sahip olduğu tahmin ediliyor. Ülkede en son nükleer deneme Şubat 2013'te yapılmıştı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...