Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmen birlikler, Kızıldağ tepesini geri almak için saldırıya geçti.
AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen birlikler, sabahın erken saatlerinde Kızıldağ tepesi ve çevresine operasyon başlattı.
Kaynaklar, bölgedeki yoğun çatışmaların devam ettiğini, rejimin bölgeyi havan ve füzelerle vurduğunu bildirdi.
Bölgedeki patlama ve çatışma sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.
Bölgeye hakim konumda olması nedeniyle stratejik önemi olan Kızıldağ, son bir ay içerisinde beş kez el değiştirmiş ve yaklaşık bir hafta önce de büyük oranda rejimin eline geçmişti.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...