E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İşte FED'in faiz kararı... 

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranlarını mevcut seviyesinde tutma kararı aldı.

17.09.2015 - 21:35
İşte FED in faiz kararı...

Fed'in politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 2 günlük kritik eylül toplantısı sona erdi.

FOMC üyeleri, küresel piyasalarda nefeslerin tutulmasına neden olan toplantıda  faiz oranlarının yüzde 0 ila 0,25 aralığında sabit tutulması kararını oy çokluğuyla alırken,Fed Başkanı Jeffrey Lacker'ın karşı oy kullandığı belirtildi. 

Toplantının karar metninde faiz artışının ertelenmesine gerekçe olarak uluslararası gelişmeler gösterilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemdeki küresel ekonomik ve finansal aktiviteler, ekonomik aktiviteyi görece sınırlayabilir ve kısa dönemde enflasyon üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı yaratabilir. Komite, ekonomik aktiviye yönelik risklerin ve işgücü piyasasının neredeyse dengelendiğini düşünüyor, ancak uluslararası gelişmeleri de izlemeye devam ediyor".

Fed, ekonomik tahminlerini revize etti

ABD ekonomisine ilişkin beklentilerini de güncelleyen Fed, bu yılki büyüme tahminini yüzde 1,8 ila 2 aralığından yüzde 2,1'e yükseltti. Fed'in gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini ise yüzde 2,4 ila 2,7 aralığından, yüzde 2,3'e revize edildi. 

Fed, bununla birlikte bu yıla ilişkin enflasyon beklentisini yüzde 0,6 ila 0,8 aralığından yüzde 0,4'e düşürürken, gelecek yıla ilişkin beklentisini yüzde 1,7 olarak belirledi.

Öte yandan, işsizlik oranı beklentisi bu yıl için yüzde 5,2 ila 5,3 aralığından yüzde 5'e düşürülürken, gelecek iki yıla yönelik tahminler sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 5,1'den yüzde 4,8'e çekildi. 

Projeksiyonlarda en çok dikkat çeken nokta, FOMC üyelerinin gösterge faiz oranına yönelik beklentilerinde yapılan aşağı yönlü revizyondu. Buna göre, üyeler faiz oranlarının, yıl sonu itibariyle yüzde 0,675 yerine yüzde 0,375'e yükselmesini bekliyor. 

Diğer taraftan, faizlerin bu yıl artırılmaya başlanmasını destekleyen üye sayısının 15'ten 13'e düştüğü görüldü. 

Piyasalar, Yellen'ın açıklamalarına kilitlendi

Fed'in faizleri sabit tutma kararı öncesi alış ağırlıklı seyreden New York borsasında endeksler, değer kazanmaya devam ederken, dolar uluslararası piyasalarda değer kaybetti. Karar öncesi 1,1318 seviyesindeki avro/dolar paritesi, şu sıralar 1,1418'den işlem görüyor. Dolar/TL ise 3,0037'den gerileyerek, 2,9870'de dengelendi. 

Piyasalar, şimdi Fed Başkanı Janet Yellen'ın basın konferansına odaklandı. Konferansta FOMC kararlarını değerlendirecek Yellen'ın faiz artış zamanlaması ve hızına ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borsa günü yükselişle tamamladı

Günü yüzde 1,12 artışla tamamlayan BIST 100 endeksi son 3 işlem gününde ...

Benzine 5 kuruş zam yapıldı!
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak ...
Borsa günü nasıl kapattı?
Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 1,12 yükselişle 74.980,56 puandan tamamladı.
 
AB'den Türkiye'ye sürpriz teklif!
Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, "Türk arkadaşlarımız ...
Moody'sten kritik Türkiye uyarısı!
Moody's yayımladığı son raporda, Fed'in olası faiz artırımı gelişen ülkeler ...
Bayramda Çalışanlar Ne Kadar Mesai Alacak?
Kurban Bayramı’ndan önceki 21-22-23 Eylül tarihlerini kamu kurum ve kuruluşlarında ...
 
Fitch'te ibre Türkiye'nin notunun korunması yönünde
Uluslararası finans uzmanları, kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings'in ...
İşte İl İl Kurbanlık Fiyatlarının Listesi!
Kurban bayramında kurban kesimi yaklaşık olarak 850 bin büyükbaş, 2 milyon ...
Borsa düşüşte!
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne yüzde 0,13 düşüşle 74.052,52 puandan başladı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Gaziantepspor
dolar
tff
Adana Demirspor
İsveç
Vedat İnceefe
Murat Yıldırım
konuk oyuncu