E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İşte dolarda son durum! 

Dolar 13 Nisan itibariyle ne kadar oldu? İşte 12 Nisan 2016 itibariyle güncel dolar fiyatları ve tüm detaylar...

13.04.2016 - 12:36
İşte dolarda son durum!

 İstanbul Kapalıçarşı'da 2,84 liradan alınan dolar 2,8420 liradan, 3,2250 liradan alınan euro ise 3,2270 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 2,84 liradan, euro ise 3,23 liradan satılmıştı. 


Dün güne 2.85 civarında başlayan dolar/TL günü 2.83'ün hemen altında tamamladı. Dolar kurubugün güne 0854'te 2.8245/2.8260 seviyesinde başlayarak düne göre büyük bir değişim göstermedi. Dün akşam saatlerinde 3.0250 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.0243/3.0255, 3.2270 civarında olan euro/TL ise 3.2234/3.2250 seviyesinde bulunuyor.

19 Nisan'da görev süresi dolan TCMB başkanı Erdem Başçı'nın yerine TCMB başkan yardımcısı olarak görev yapan Murat Çetinkaya atandı.

Piyasaların bir süredir yakından izlediği Merkez Bankası başkanlığı ataması konusunda son aşamaya gelindiğini ve yeni başkanın kurum içerisinden olacağını açıklanmasının ardından süreçle ilgili belirsizliğin kalkacağı algısıyla dolar/TL ilk tepki olarak geriledi.

KÜRESEL PİYASALAR POZİTİF SEYREDİYOR

Küresel piyasalar ABD verileri ve para politikalarına ilişkin beklentilere göre yön bulmaya devam ederken, dün artan petrol fiyatları ile etkili olan pozitif görünümün bugün Asya piyasaları ile devam ettiği görülüyor.
ABD'de geçen hafta açıklanan haftalık petrol stoklarının gerilemesi ve sondaj kuyusu sayısındaki azalışla yükselişe geçen petrol fiyatları, 17 Nisan'da Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek petrol zirvesi öncesinde çıkışını sürdürüyor. Brent petrolün varil fiyatı, Doha toplantısından petrol arzında sınırlamaya gidilebileceği beklentilerinin artması ile dün 4 ayın en yüksek seviyesi olan 44,78 doları gördü.

ABD'de, artan petrol fiyatlarının başta enerji şirketleri olmak üzere tüm pay piyasalarında alımları tetiklemesi ile Dow Jones endeksi yüzde 0,94, S&P 500 endeksi yüzde 0,97 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,80 değer kazandı.
Avrupa tarafında dün Almanya'da açıklanan enflasyon verisinin mart ayında beklentiler dahilinde yüzde 0,8 artması ve yayımlanan Avro Bölgesi ekonomik görünümüne ilişkin raporda, ekonomideki toparlanmanın ılımlı hızda devam edeceği ifadelerinin etkisiyle piyasalar pozitif bir seyir izledi. Dün avro/dolar paritesi dar bant içindeki dalgalı seyrini sürdürürken, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,81, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,77 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,68 yükseldi.


Asya'da bugün Çin'de açıklanan ihracat verisinin mart ayında yıllık yüzde 11,5 ile beklentilerin oldukça üzerinde artması sonrasında Şanghay bileşik endeksi yüzde 2,11, Japonya'da Nikkei 225 endksi yüzde 2,89 artış kaydetti.
Yurt içinde, IMF'in Türkiye'nin 2016 büyüme beklentisini yüzde 3,2'den yüzde 3,8'e çıkarmasına karşın piyasalarda önceki günkü sert yükselişin ardından etkisini artıran kar satışları dikkati çekti. Dün faizler düşüşünü sürdürse de BIST 100 endeksi banka pay piyasalarında yoğunlaşan kar satışlarıyla günü yüzde 0,32 azalışla 83.720 puandan tamamladı. Analistler, bugün ABD'de başta perakende satışlar ve haftalık petrol stokları olmak üzere veri akışının takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 82.500 seviyesinin destek 85.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
12.00 Avro Bölgesi, şubat ayı sanayi üretimi
15.30 ABD, mart ayı perakende satışlar
15.30 ABD, mart ayı ÜFE
17.30 ABD, haftalık petrol stokları

Milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya devi sona mı geldi?
Dünyanın en büyük özel sermayeli kömür üreticisi Pebody Energy, iflasın ...
Sanayi ciro endeksi arttı mı?
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, ...
Çeyrek altın fiyatlarında bugün!
Dalgalanmaların bir türlü son bulmadığı altın fiyatları bugün ne kadar olacak?
 
Gazprom ve Türkiye anlaştı mı?
Rus enerji şirketi Gazprom ile Türkiye’deki özel doğalgaz ithalatçı firmaları ...
Patent kanunu mecliste!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, meclise çok güçlü bir patent ...
Otel işçilerinin 3 maaşı İŞKUR'dan!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm ...
 
IMF'den Türkiye'ye iyi haber!
Uluslararası Para Fonu(IMF), Türkiye'nin büyüme tahminini 2016 için yüzde ...
3 maaş devletten!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm ...
Gazprom ile Türk şirketler anlaştı mı?
Gazprom ile Türkiye’deki özel doğalgaz ithalatçı firmaları arasındaki ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Güney Kore
Gurbangulı Berdimuhamedov
yunanistan
passolig
1. Lig
işte benim stilim
Chloe Loughnan
Ahmet Kaya