E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İşsizlik Oranının Gerilemesi Umuda Yol Açtı 

ABD Başkanı Barack Obama, ocak ayında işsizlik oranının gerilemesinin ’’umuda yol açtığını’’ söyledi.

6.02.2010 - 14:32
İşsizlik Oranının Gerilemesi Umuda Yol Açtı

Obama, Washington’da yaptığı açıklamada, işsizlik oranındaki beklenmedik düşüşü, ’’kutlamaya değil ancak, umuda yol açtı’’ diyerek değerlendirdi.
     ’’Bu veri, kendimizi içinde bulduğumuz büyük delikten kurtulmaya çalışmamızda mütevazi bir ilerleme olduğunu gösteriyor’’ diyen Obama, halen birçok insanın işsiz kalmaya devam ettiğine, ekonomiyi düzeltmede çok fazla çalışmaya ihtiyaç olduğuna işaret etti.
     Tek bir veriye çok fazla anlam yüklemekten kaçınan Obama, ’’bu rakamlar gelecek aylarda inişli çıkışlı olmayı sürdürecek’’ dedi.
     Çalışma Bakanlığı, dün, yüzde 10 seviyesindeki işsizlik oranının ocak ayında yüzde 9,7’ye düştüğünü açıklamıştı. Bu oranın yüzde 10,1 olması bekleniyordu.
     Bu arada Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABC televizyonunun yarın yayınlayacağı ’’This Week’’ programına verdiği demeçte, ABD ekonomisinde, son 12 ay ya da daha öncesine göre, çift dipli resesyon riskinin düşük olduğunu ifade etti.
     Geçen yılın son çeyreğinde ekonominin altı yıldaki en hızlı büyüme oranını kaydettiğini hatırlatan Geithner, ekonominin ’’iyileşme sürecinde’’ olduğuna inandığını dile getirdi.

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Abuzer Abbas 4 Şubat 2010 Perşembe 01:31

Sun'i palavra gündemi kutsal kitap gibi taşıyan müridlerin dokunmadığı işler de var... Merak etmeyin, Deniz Feneri filan demeyeceğim... İşsizlik cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmışken, insanların elindeki iş ve aş için mücadele etmelerinden daha doğal ne olabilir? "Üniversite mezunu iş bulamıyor" veya "Şu nitelikteki adama şu kadarcığa çalışıyor" gibi bir lokma bir hırka geyikleri kimi kandırabilir? Daha iyi yaşamayı talep etmek ve bunun için savaşmak insanlık hakkı değil midir?

Yorumu oyla      18      10  
Turgut Bey 3 Şubat 2010 Çarşamba 17:59

Tekel iscilerinin cogu PeKaKa li ve Ankarada PeKaKa nin ilk kongresine katildiklarinda TV lerde gördük nasil karsilandilar.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 3 Şubat 2010 Çarşamba 13:30

Enbüyük dileğim bu sütünlarda konuya odaklı ve olayı analiz edip ayakları yere basan yorumlar okumak.ama malesef çoğu zaman haber ile altındaki yorumların birbirleri ile alakası olmuyor.sıradan vatandaşlar bile siyasi manevralar yapıp olayları partizan çıkarları doğrultusunda çarptırmaya alışmışlar bu durum cidden çok üzücü.mesela tekel işçilerinin sorunları siyasi bir argüman değil insanların hayatlarını ilgilendiren buz gibi gerçeklerdir.nezaman partizanlığı bırakıp gerçekleri tartışacağız??

Yorumu oyla      18      10  
Menderes 3 Şubat 2010 Çarşamba 12:03

Bu parti(akp) yıllar önce üniversite kapılarında "başları türbanlı" diyerek içeri alınmayan ögrencileri kışkırtarak ve provake ederek demokrasi havarisi kesilmedi mi?Onların hakları için ülkemi ab ye şikayet edenler bu günkü iktidar değil mi?Gerçek yüzleri ortaya çıktı işte:Bunlar ne demokrat ne dinci ne milliyetçi.Her telden çalıp oynayan kapitalist liboşlar.Artık milletimin uyanma zamanı geldi yoksa narkozda öleceğiz.

Yorumu oyla      18      10  
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU 3 Şubat 2010 Çarşamba 11:30

Bundan yıllar önce(20-25 yıl) bir sudan kökenli medyum, 10 lu yıllardan hemen önce ve sonra ülkemizde çok büyük bir kargaşa çıkacağını tahmin edilemeyecek bir püften çok ama çok büyük bir üf! çıkacağını,M isminde siyasetcinin öbür dünyaya intikal ettikten bir müddet sonra,yine M isminde bir siyasetcinin gündemde olacağını-siyaseten doğacağını- ve H ismindeki ilimizin yarılacağını!F ve D nehirlerinin gönülsüz akacağını söylemişti.Şimdi acaba diyorum yoksa yoksa! ve konuşmayı kesiyorum...

Yorumu oyla      18      10  
BU VATAN BİZİM 3 Şubat 2010 Çarşamba 10:23

(4)Başta sendikacılar olmak üzere,ülke yönetenlere,muhalefet dersi veren şanlı Tekel işçilerini kutluyorum.."Bakkal dönemi değil,Tayyip bey dönemi kapanıyor;Türkiye'de"

Yorumu oyla      18      10  
BU VATAN BİZİM 3 Şubat 2010 Çarşamba 10:15

(3)Baksalarda emeğin hakkını,alnının terini arayanları görmezler.Ayakkabısı delik küçük Tayyib'i unuturlar.Geldikleri yeri küçümserler.20 bin liralık kol saati,30 bin liralık eşarp takıp,kol düğmesine ve çoraplarına isim yazdırırlar.Sonradan gördüklerini herkese gösterirler.Bir Karadeniz türküsü ağızlarda mırıldanılır:Mısırı kurutunmu,ambarda duruttun mu?Nenen çarık giyerdi,bunları unuttun mu?(Bir zamanlar sendikacı olan.Hatta grev gözcülüğü yapan.İETT işçisi genç Tayyip'e atf olunur.)

Yorumu oyla      18      10  
BU VATAN BİZİM 3 Şubat 2010 Çarşamba 10:01

(2)Oğulları için "Darı"kanunu çıkarırken de,gemicik alırken de.Damatlarını medya"ceo"su yaparken de.Çiftçiye "ananı al git" derler."Bakkal devri kapandı"derler.Fındıkçıyla adeta,alay ederler.Eczacı'ya göz dağı,Doktorlara rest çekmeler.Emeklinin cebine on koyup,yirmi çekerler.Sıkışınca"darbe planıiaçlım,suikast var"diyerek gündem değiştirirler.Deniz feneri diyenlere,vergi salarlar.Ama yüzde 38 i alırlar(MUHALEFET UTANSIN).Babalar gibi satarlar.Arkalarına bile bakmazlar.

Yorumu oyla      18      10  
BU VATAN BİZİM 3 Şubat 2010 Çarşamba 09:48

(1)Babalar gibi satarm dedi.Sattı.Kime.İngiliz'e,Amerika'lıya,Arap'a.Türk'e.Sonra?Seka işçisi ortada kaldı.Direndiler.Kazandılar.Şimdi sıra,Tekel işçisinde.Dayak yediler,havuza atldılar,biber gazı yediler,ama ylmadılar.İşçi sınıfını, tekrar dirilttiler.Kasımpaşalı kükrüyor.Saçı bitmedik yetimin hakk var,4-c ye razı olun.Peki Tekel'i parça,parça satarken hangi işçiye sordun.Haşa! kimin haddine.Babalar gibi satarlar.Zatıallerine kimse hesap soramaz.Her zaman kesinlikle haklıdırlar.

Yorumu oyla      18      10  
mustafa yılmaz 3 Şubat 2010 Çarşamba 08:31

TÜRKİYE kimin kullanıldığını daha iyi görüyor. sustukça TEKEL çalışanlarında olduğu gibi haklarının elinden nasıl gaspedillip, bu paraların batılılara faiz, oğulcuğa gemicik damada nema olarak gittiğini görüyor.sürekli tüysüz yetim hakkından bahseden ve seçimden seçime garip gureba edebiyatı yapan iktidarın, insanların refah seviyesini yükseltmeye gayret etmesi gerekirken, O insanların nasıl köleleştirmek istendiğini de. görüyor. bu kafayla devam edin. önümüzdeki seçimde final muhteşem olacak

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Jackson'un Katil Zanlısı
Pop Kralı Michael Jackson'ın 25 Haziran'da ölümü sırasında doktoru olan ...
Çin'den Cep Jammer'ı
Geniş Bantlı Taramalı Radyo Frekans Karıştırıcı (jammer) cihazı, cebe ...
Darwin'in Kökeni Belli Oldu
Bilim insanları, Evrim Teorisi’nin babası Charles Darwin’in torununun ...
 
Sözde Soykırım Tasarısı 4 Mart'ta Oylanacak
ABD'de sözde soykırım tasarısı 4 Mart'ta oylamaya sunulacak.
Deprem Raporu
Japonların hazırladığı olası deprem raporunda, İstanbul'daki binalar için ciddi uyarılar yapıldı.
Çocuk Hırsızları Tutuklandı
Haiti'de çocuk kaçıran ABD vatandaşı 10 misyonerin tutuklu ve suç örtütü ...
 
Yanlışlıkla 7 Sivili Öldürdü
Afganistan'da Pakistan sınırı yakınlarında odun toplayan bir grup köylüye ...
Avrupa Krizle Tir Tir Titriyor
Yunanistan’ın yaşadığı borç krizinin başta Portekiz, İspanya ve İtalya ...
Yüzümüze Gözümüze Bulaştırdık
Elektrik kesintilerinin damga vurduğu NATO toplantılarında akreditasyon ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
NBA
barcelona
1. Lig
Ayşe Ersöz
Almazbek Atambayev
PSG
Ersun Yanal
terör
New Orleans Pelicans