İspanya Polisi, Avrupa ülkelerinden 30 bin ila 100 bin dolayında kişinin savaşmak için Suriye ve Irak'a gittiğini ileri sürdü.
İstihbarat servisleri bugüne kadar, Avrupa ülkelerinden 3 bini ila 4 bin arasında kişinin Irak veSuriye'ye savaşmak için gittiklerini ileri sürüyorlardı. Ancak İspanyol polisi, bu rakamın 30 bin ila 100 bin civarında olduğunu ileri sürdü.
El Pais gazetesinde yer alan habere göre, Irak ve Suriye'de savaşan kişilerin Avrupa'ya geri dönmek için genellikle Kaçakçılardan yardım alıyorlar. Önce İspanya'ya gelen Irak ve Suriye'de savaşanlar daha sonra çeşitli yollarla Avrupa'ya dağılıyorlar. Gittikleri savaş bölgelerinde silah ve bomba eğitimi alan bu kişilerin bir kısmı ise sahte belgelerle mülteci gibi Avrupa'ya geliyor.
Kaçakçılar getirdikleri kişilerden 6 ila 10 bin Euro alıyor. Haberde ayrıca geçen yıl kasım ayındaMadrid'de, İspanya'ya kaçak yollarla insan getiren Türkiye bağlantılı bir şebekeye operasyon yapıldığı da belirtiliyor.
milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...