E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İş Adamları Vergi Affı İstemiyor 

İş adamları, borçlarını zamanında ödemeyenlere “vergi affı” getirilmesini istemiyor.

2.07.2008 - 14:56
İş Adamları Vergi Affı İstemiyor

Affın mali yükümlülüklerini gününde yerine getiren sanayicinin cezalandırılması olacağını belirten iş adamları, vergi affı getirilmesi durumunda ise zamanında borcunu ödeyenler için iskonto uygulanmasını istiyor.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, afların dürüst iş adamlarını üzdüğünü söyledi. Sesli, şöyle dedi:

“Aflar, devlete borcunu zamanında ödemeyen insanlar için bir imkan sağlıyor ve onların yatırmama cesaretini daha fazla artırıyor. Af çıkması gerekir, ama çıkarken dürüst, zamanında borcunu yatıranlar için de farklı bir sistem getirilerek onları ödüllendirecek kararların alınması gerek. Bugüne kadar borcunu düzenli ödeyen firmalar için belirli bir iskonto yapılabilir. Borcunu ödemeyenin artısı neyse onun ez az yüzde 50'si, borcunu düzgün ödeyene yansıtılmalı.”

“VERGİ BORCU OLANLARI DA HOŞ GÖRMEK LAZIM”

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan da verginin gelişmişliğin bir göstergesi olduğuna, herkesin gelirine göre ödemesi gerektiğine işaret ederek, “Vergi ödenmeli ki, hizmet gelsin” dedi.

Yaşar Erturhan, Türkiye'de kayıt dışı ekonominin büyüklüğüne dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Kayıt dışı ekonomiden dolayı da vergi kaçağı var. Vergi affı olmaması lazım. Çünkü bu, dürüst vergi mükelleflerini, mali yükümlülüklerini yerine getiren sanayicileri cezalandırma gibi bir uygulama. Bu, doğru değil. İnsanlar (nasıl olsa af çıkacak) diye beklentiye giriyor. Vergi affı yapılmaması lazım.”

TÜGİK Kurucu Başkanı Erhan Özmen ise enerji ve SSK primlerinde olduğu gibi vergi konusunun da iki boyutu bulunduğunu, tüm şartlarını zorlayarak gününde vergisini ödeyen girişimcinin çıkan aftan rahatsız olduğunu ama öbür taraftan birikmiş borçları olan büyük şirketler bulunduğunu belirtti. Özmen, “Çok kolay değil. Vergi borcu olanları da hoş görmek lazım. Vergi borcu olanlara kolaylıklar sağlanması zamanında ödeyenler için kötü. Ben, iki tarafı da haklı görüyorum” dedi.

YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
laik cumhuriyet! 25 Haziran 2008 Çarşamba 

amerikanın hükümeti görevini başarı ile yapıyor!!!! www.hukukcumhuriyeti.org

Yorumu oyla      18      10  
wert 25 Haziran 2008 Çarşamba 

YAkın tarihte ugandada katliam oldu.Belçika ve fransa'nı desteklediği grupların önce kimliklerinde etnik kökenleri yazıldı ardından kimliğin etnik kökenine göre birbirlerini vahşice katlettiler.Ne alakası var diye düşünülebilir.Uyanık olalım ve emperyallerin dünkü hatta geçmişteki emelleri halen taze Arap yarımadasında Osmanlı İmparatorluğu'nun askerlerine hemde yaralı çadırlarındaki askerlere arap müslüman halkın yaptığı cani katliamlar ,arkadan hançerleyen halk hangi fikirle yaptı ihanetini.

Yorumu oyla      18      10  
süleyman karaca 25 Haziran 2008 Çarşamba 

Gülay hanımefendinin ismime atıfta bulunarak yaptığı yorumuna teşekkür ediyorum. Kaderi cilvesi midir, bilmiyorum ama birçok konuda ortak paydaların paydaşı olmak sevindirici. Hayatın gerçekliği içinde, hiçbir yorumumda bildiğim doğrulardan sapmamaya, çarpıtmalardan medet ummamaya özen gösteriyorum. Bu haberi okuduğumda da, Anadolu Türk yurdunun geçmişinden günümüze akıp gelen sosyal dokunun “birebir gerçek bir düğüm”ünün içinde barındırdığı unsurlara dikkat çekmek istedim. Konunun doğru algılanmasına katkısı olabileceğini umarım. Bir kısım insanlarımızın holiganik davranışları veya devleti idare edenlerin çok çarpık geçmiş hatalarından kan davaları üretmek değil; sadece onlarla yüzleşerek gerçeğin tarihe not düşülmesi ve ibret alınası bir örnek olarak unutulmaması ile toplumsal barışın sağlanması gereğine inanıyorum. Geçmişin küllenmiş kıvılcımlarından alevler üretmek, olsa olsa bir fitne ateşinin otağını aydınlatır, ama içinde bulunduğumuz vatan sathına sıçraması hepimizin yüreğini yakar. Bu böyle bilinir, algılanır ve ona göre alevlerin soğukkanlılıkla söndürülmesi gayretine girişilirse eminim sonuç alınacaktır. Yoksa bu ateş ayrışmayla değil; hepimizi küle çevirecek bir krematoryum ateşi gibi zarar verecektir.

Yorumu oyla      18      10  
ali aydın 25 Haziran 2008 Çarşamba 

türkiyedeki kürtler her konuda özgür bence ..irandaki kürtleri askerde rütbeli bile yapmazlar..türkiyede cumhurbaşkanı bile oluyor.. demokrasi yok diyenlere doğudaki güneydoğudaki sorun dil sorunu değil ekmek parası iş aş .. ilk hamle toprak reformuyla ağalrın ellerindeki topraklar asıl sahiplerine halka dağıtılmalı..ab den gelenlere toprak ağalarını göstermeli birde gerçek halkı..

Yorumu oyla      18      10  
Gülay 25 Haziran 2008 Çarşamba 

Süleyman bey çok iyi ifade etmişsiniz bu topraklarda ki harmanı.Ancak Kürtlerin yayınlarını takip ettiğimde büyük bir öfke ve hatta düşmanlık görüyorum.Devletin gerçekçi programlar uygulaması ile bu etki en azından şahinlerin halkı etkilemeleri engellenebilir.Bence 12 Eylül darbesinde yaptıkları içinde en azından bir özür dilemeliler Kürtlerden.12Eylülde bizlerinde canına okudular ama ordaki etkilenme farklı.

Yorumu oyla      18      10  
süleyman karaca 25 Haziran 2008 Çarşamba 

Bu tür uygulamalar, ne kadar Yugoslavya ya da dünyanın bir başka yerindeki ayrışmaları çağrıştırırsa çağrıstırsın, Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısına zerre kadar zarar veremez. Çok basitçe kendimden örnekleyeceğim: 1-Etnik olarak annem ve babam Rişvan kürdü. 2-Birinci eşim(rahmetli oldu) babası Kafkas göçmeni Çerkez, annesi Kınık boyundan olduğunu sandığım özbe öz Türk. 3-Rahmetli eşimden olan büyük oğlum Tarar asıllı Balıkesir’li bir ailenin kızı ile evlendi. Büyük kızım, hem anne hem baba tarafından Türk asıllı bir gençle evli. Küçük kızım, annesi Boşnak asıllı, babası Türk bir delikanlı ile evli. Bu üç çocuğumdan şimdilik dört torunum var. 4-Şimdiki eşim anne baba Türk, ondan da bir oğlum var.. Amacım kendi şeceremi ortaya koymak değil; bu yaşadığım olgu bin yıldır bu topraklarda yaşanıyor ve bir kimlik ayrışmasına izin vermeyecek kadar iç içe geçmiş bir yumak. Bunu hiçbir güç çözemez ve ayrıştıramaz; çünkü bunu çözmek, sosyal boyutu itibariyle eşyanın tabiatına aykırı. Öte yandan bir başka unsur; dedesinin biri Balkanlarda, diğeri Necid çöllerinde kan ve ter dökmüş, kanını döktürmüş bir neslin ahfadı olan günümüz aklı başında insanı, niçin Edirne’den, Kars’tan; İzmir’den Hakkari’den; Sinop’tan Hatay’dan, kısacazı bu ülkenin herhangi bir santimetrekaresinden niçin vaz geçsin ki? Boş hayal kuranlar da, o hayallerden korku üretenler de bu Anadolu toprağının hamurunu oluşturan temel unsurlara dikkatlice bakarlarsa, görecekleri gerçek şudur; Ayrışmak istesekte biz ayrılamayız.

Yorumu oyla      18      10  
Musa Yılmaz 25 Haziran 2008 Çarşamba 

//Böyle bir yasa için geç kalınmıştır aslında.//Şımarma olasılığı düşünülerek bugüne gelinmiştir//Yasanın içeriğini tam olarak bilmiyorum.//Medyadan edindiğim izlenime göre amaç kötü görünmüyor.//Yasa istismar edilmez inşallah.//

Yorumu oyla      18      10  
Gülay 25 Haziran 2008 Çarşamba 

Devlet Kürt kimliğini inkar ederek ve özellikle 12 eylül sonrası Diyerbakırda terör estirerek,işkence yaparak Kürt kimliklerini bu yolla unutturabileceklerini sanarak zaten en büyük hatayı yaptılar.İnsanlara b.k yedirdiler.Ve gayri insani daha neler neler.Bilediler insanları.TRT nin bugün Kürtçe yayın yapmasının bir anlamı onlarcada yok.Ancak federasyon süreci manasında bir adım bence.Bugünkü politikayla bu sorunun çözümü bence mümkün değil.

Yorumu oyla      18      10  
25 Haziran 2008 Çarşamba 

VE ALMANYA ROJ TV Yİ KAPATIYOR!!!SIRADA DİĞER ÜLKELER Mİ VAR?

Yorumu oyla      18      10  
asit 25 Haziran 2008 Çarşamba 

Bu gün buna onay verildi yarın federasyonu konuşur ardından onaylarız.Hayırlı olsun diyemiyorum Misak-ı Milli sınırları değişiyor.Paranoya değil bu gün parçalanan devletlere bakın herşey adım adım ilerletiliyor.Önce dilleniyor,sonra konuşulup tartışılıyor,ardından yasal zemine çekiliyor,bu şekilde haritalar ve devletçikler üretiliyor.Kürtçe konuşmak kürt kökenli kardeşlerimizin en doğal hakkı ancak masum gibi görünen bu uygulama kardeşlerimiz ile bizleri ayıracak hatta karşı karşıya getirecek.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklarınız 8 Bin YTL Borçla Doğuyor
Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, 2002 yılı sonunda ...
Ergenekonun Faturası 11 Milyar Dolar
Yurtdışını adım adım takip eden Türk para ve sermaye piyasalarına siyasi ...
Yüzde 6.6 Umutlandırdı!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
 
Merkez'in Ballı Emeklileri!
İşte Merkez Bankası Vakfı'ndan her ay astronomik emekli maaşı alanların listesi.
Nakliyeciler Kontak Kapatacak
Türk nakliyeciler, Bulgaristan'ın Türk TIR'larından talep ettiği geçiş ...
Ekmek Fiyatında Hızlı Düşüş
Hasatla birlikte un fiyatlarının 2-3 ay öncesine göre yüzde 15 civarında ...
 
Dünya Üçüncü Petrol Şoku İçinde
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Nobuko Tanaka, ''dünyanın üçüncü ...
Borsada Gözaltı Depremi;
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi 32.880,02 puana ...
Türkiye Petrol İhraç Edecek Müjdesi
Karadeniz'deki büyük petrol rezervlerine dikkat çeken TPAO Genel Müdürü, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Güney Kore
Mersin İdmanyurdu
Jose Mourinho
İsveç
Zlatan Ibrahimoviç
Fatih Erbakan
Sayıştay
TÜBİTAK