E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

iPad Pro Türkiye'ye geldi mi? 

Apple Başkan Yardımcısı Phil Schiller, “600 milyon bilgisayar 5 yıldan daha eski“ dedi. Schiller, bu açıklamadan sonra elinde tuttuğu 9.7 inçlik iPad Pro’yu gösterdi.

14.04.2016 - 16:05
iPad Pro Türkiye ye geldi mi?

Apple’ın başkan yardımcısının vermek istediği mesaj oldukça açıktı. O mesaj da artık eski bilgisayarları yerine artık daha güçlü ve profesyonel tabletler modellerinin geçecek olmasıydı. Peki tabletler bilgisayarların yerine geçecek kadar güçlenmiş miydi? Apple’ın bu tartışmaları başlatan yeni tablet modeli 9.7 inç ekrana sahip olaniPad Pro’yu yaklaşık 2 haftadan beri test ettik.

İlk izlenimiz ise bazı yönlerden tabletler artık bilgisayarları aratmayacak kadar güçlü. Ancak bazı yönlerden ise henüz bilgisayarların kullanım özelliklerine henüz sahip değil. 9.7 inçlik iPad Pro ise iOS işletim sistemi gücünü arkasına alarak bilgisayarlara kafa tutuyor. 256 GB’lık depolamaya sahip olması ise bu avantajını kanıtlıyor. Bazı kolay işlemler için uygulama indirmek gerekmesi ise iPad Pro’nun eksileri arasında.

Apple daha önce 12.9 inçlik iPad Pro modelini satışa sunmuştu. Hem boyut hem de ağırlık bakımından eleştirilen bu modelin, 9.7 inç ekranla hem küçülmesi hem de hafiflemesi, taşınabilirlik açısından avantaj sağlıyor. 12.9 inçlik iPad Pro modeli 713 gramlık bir ağırlıkla tüketicilere sunulurken 9.7 inçlik modelde bu rakam 437 grama kadar düşürülmüş durumda. Hemen hemen yarı yarıya hafifletildi. Bu avantaja bir bilgisayarda daha uzun uzun şarj ömrü eklenince iPad Pro bir adım daha öne çıkıyor.

iPad Pro’ya kazandırılan önemli özelliklerin başında ise ekranı ikiye bölerek çoklu uygulama ortamında çalışma desteğinin olması var. Bilgisayarlarda birden fazla uygulama veya programlama çalışmak için ekranın altındaki görev çubuğunu kullanmak gerekiyor. Ekranı ikiye bölmek ancak manuel olarak ayarlamak gerçekleştirilebiliyor. 

Apple ise iPad Pro modellerindeki işletim sistemine özel bir özellik kullanıyor. Ekranın sağ tarafına ufak bir dokunuş yapılınca uygulama seçenekleri çıkıyor. Bu seçeneklerden birini seçerek ekranı ikiye bölmek ve daha verimli çalışmak mümkün. Örneğin, bir yanda e-postalarınızı kontrol ederken, diğer yanda internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Çoklu görevlerin bu kadar kolay gerçekleştirebilmesinin sebebi ise Apple’ın A9X adındaki en gelişmiş işlemcisi ve 4 GB’lık ram kapasitenin bulunması olarak gösterebiliriz.

Madalyonun bir de diğer yüzü var. Bilgisayarlarda çok basit olarak gerçekleştirilebilen görevler için iPad Pro modelleri henüz hazır değil. En basit örnekle, bir fotoğrafı iPad Pro’ya indirdiniz. Ancak bunun adını değiştirmiyorsunuz. İşin aslına bakacak olursak bilgisayarlarda oldukça kolay yapılabilen bu işlem iPad’te zorlu bir işe dönüşebiliyor. iPad Pro üzerinde dosya adını değiştirmek için bir uygulama ihtiyacınız var ve bu uygulamayı indirmeden fotoğrafın adını değiştiremiyorsunuz. Dosya formatı değiştirmeyi de bu örneğe ekleyebiliriz.

2 BİN 199 TL’DEN BAŞLIYOR 

Yeni iPad Pro’da dikkatimizi çeken diğer özellikler ise 12 megapiksellik kameraya sahip olması. Bu kameradaki flaş ise fotoğraf çekimini ve çalışmalarına eklemenizi oldukça kolaylaştırıyor. Ancak 9.7 inçlik iPad Pro’nun eksi hanesine yazılan diğer birnokta ise satış fiyatı. 2 bin 199 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’deki tüketicilere sunulan cihazın 256 GB’lık kapasiteye sahip olan modeli ise 3 bin 399 TL. Söz konusufiyat aralığı ise bilgisayarlar ile iPad Pro arasında kalan teknoloji meraklılarının fikrini değiştirebilir.

EKRANDA ‘GERÇEK TON’ 

Apple, 9.7 inçlik model ile yeni bir özelliği hayata geçirdi. ‘True Tone’ yani ‘gerçek ton’ adındaki bu özellik ile iPad Pro’nun ekranı ortam ışığına göre renk ayarı yapıyor. Bunun için ekranın üzerinde 2 adet sensör var. 

Ortam ışı loş veya karanlık ise sensörler harekete geçiyor ve ekran rengini sıcak renklere göre ayarlıyor. Bu da renklerin daha doğal görünmesini sağlıyor. Ancak 9.7 inçlik iPad Pro’nun ekranındaki 2048x1536 çözünürlük, 12.9 inçlik modelin 2732x2048 pikselinin gerisinde kalıyor.
Hürriyet

ETİKETLER:
teknoloji , iPad , Apple , iPad Pro ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Periscope’a yeni özellik!
Canlı yayın uygulaması Periscope'a bir yenilik! Artık canlı yayın esnasında ...
Sony’den bir renk seçeneği daha!
Geliştirdiği Xperia Z serisi ile büyük bir başarı elde etmiş olan Sony, ...
Facebook'tan şaşırtan kamera!
Facebook'un yeni kamerası duyanları çok şaşırtıyor. Bu ilginç proje 17 ...
 
Messenger'a neler oldu?
Facebook’un Messenger uygulaması 2015 yılında şirketin en hızlı büyüyen platformu oldu.
İşte HTC 10'un özellikleri!
Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC yeni modelini resmen duyurdu. İşte ...
Meizu PRO 6 resmen tanıtıldı!
Meizu Pro 6 bugün resmi olarak tanıtıldı. Yeni telefonun özellikleri neler? İşte detaylar...
 
Yıldızlar arası yolculuk gerçek mi oluyor?
Ünlü astrofizikçi Stephen Hawking ve Rus milyarder Yuri Milner birlikte ...
Galaxy S7 ve S7 Edge'e güncelleme!
Samsung, Galaxy S7 ve S7 Edge için acil bir güncelleme yayımladı…
Android N Geliştirici Önizleme Sürümü 2 ile gelen yenilikler!
Yeniliklere göz gezdirdiğimizde çoklu pencere özelliğinde yaşanan sorunlar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
Türkmenistan
hamza hamzaoğlu
Gurbangulı Berdimuhamedov
ihracat
yakmak
Ayşe Ersöz
Manchester City
Zlatan Ibrahimoviç