E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

GÜL TEZİÇ'İN YERİNE KİMİ ATAYACAK? 

İşte Gül'ü bekleyen kritik atamalar ve kulislerde adı geçenler..

29.08.2007 - 11:11
GÜL TEZİÇ İN YERİNE KİMİ ATAYACAK?

Yeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı en kritik atamalardan biri 8 Aralık'ta görev süresi dolacak YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in makamı için olacak. Gül, Teziç'in boşaltacağı YÖK üyeliği için Köşk kontenjanından yeni bir üye atayacak. Yeni atanacak bu üyenin aynı zamanda yeni YÖK Başkanı da olması bekleniyor. Ancak YÖK Başkanlığı için halen hükümet kanadından atanan ve görevde olan bazı YÖK üyelerinin de ismi geçiyor. En güçlü isim, başbakanlık kontenjanından YÖK üyeliğine getirilen, eski YÖK Başkanı İhsan Doğramacı gibi Kerküklü olan eski Gazi Rektörü Enver Hasanoğlu. Uzun zamandır YÖK üyeliği yapan ilahiyatçı Halis Ayhan'ın şansının düşük olduğu belirtilirken, AKP'nin yeni Ceza Kanunu hazırlığında görev yapan, 'zina' önerisi ile tepki çeken İzzet Özgenç'e YÖK Üyeliği'ne hükümet kanadından önerilen son üye olduğu için şans tanınıyor.

İLK REKTÖR 5 EYLÜL'DE
Yeni Cumhurbaşkanı Gül'ün yapacağı ilk rektör ataması ise 5 Eylül'de görev süresi dolacak Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi için olacak. Yeni rektör ataması için 5 Temmuz'da yapılan seçimin sonuçları Köşk'te bekliyor. Gül 2007 yılı içinde, Hacettepe ve Selçuk Üniversitesitelerine, 2008'in Ağustos ayında ise 22 üniversiteye yeni rektör atayacak.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk’te 7 yıllık görev süresinde 3 Genelkurmay Başkanı atayacak.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk’te 7 yıllık görev süresinde 3 Genelkurmay Başkanı atayacak. Yargıtay Başsavcısı’nı belirleyecek, YÖK Başkanı’nı da seçecek...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın tanıdığı yetkileri ve verdiği görevleri yerine getirecek. İlk iş olarak bugün yeni kabineyi atayacak olan Gül, önemli atamalara imza koyacak.

MGK SEKRETERİ: Gül’ün ilk işlerinden biri, daha önce kendi atadığı, ancak Sezer tarafından veto edilen 5 müsteşar yardımcısını “asaleten” atamak olacak. Gül, MGK Genel Sekreteri’ni de atayacak.

KÖŞK ATAMALARI: Gül’ün Dışişleri Bakanlığı’nda danışmanlığını yapan Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu’nu Köşk’te önemli bir göreve getirmesi bekleniyor. Basın Danışmanlığına ise Ahmet Sever’i atayacağı konuşuluyor.

3 YENİ KOMUTAN: Gül 2014 yılına kadar 3 yeni Genelkurmay Başkanı atayacak. Org. Yaşar Büyükanıt’ın 1 yıl kalan görev süresini tamamlamasının ardından, 2008’de Orgeneral İlker Başbuğ’un, 2010’da Orgeneral Işık Koşaner’in Genelkurmay Başkanlığı’na atanması bekleniyor. 2013 yılının 1 numaralı Genelkurmay Başkanı adayı ise orgeneralliğe terfi eden Korgeneral Necdet Özel.

YAŞ: Gül’ün askeri çevrelerde merakla beklenen kararı ise Aralık ayı başında toplanacak Yüksek Askeri Şura sonrasında ortaya çıkacak.

YÜCE MAHKEME: Anayasa Mahkemesi’nin yedek üyesi Ali Güzel 2008’de emekliye olacak ve Gül Anayasa Mahkemesi’ne ilk atamayı yedek üyelik için yapacak. Asil üye Sacit Adalı, Mart 2010’da emekli olacak ve Gül asil üyelik için ilk kez isim belirleyecek. Gül, Yüksek Mahkeme’ye 2 asil ve 2 yedek üye daha atayacak.

YARGITAY: Gül, 2011’de Yargıtay’a Başsavcısı ve Başsavcıvekilini seçecek.

DANIŞTAY: Gül, birkaç ay içerisinde Danıştay’da boşalacak üyelikler için de atama yapacak. Gül, Uyuşmazlık Mahkemesi için üye seçimini ise 4 yıl sonra yapacak.

ASKERİ YARGI: Cumhurbaşkanı Askeri Yargıtay üyelerinin üçte biri ile Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin hakim sınıfından olmayan üyelerinin üçte birini de Genelkurmay’ın önereceği adaylar arasından seçme yetkisine sahip bulunuyor.

HSYK: Gül, 5 asil ve 5 yedek üyeden oluşan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun doğal üyesi olan Adalet Bakanı ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı dışında kalan tüm asil üyelerin yerine seçim yapacak.

VATAN-SABAH

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN İLK MESAJ: HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM
Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'deki kendi kaleme aldığı konuşmasında ordudan ...
DİLİ FAZLA UZADI
ABD’nin güdümünde her fırsatta Türkiye’ye iftira atan Peşmerge başı Barzani ...
 
KAYSERİ'DE GÜL BAYRAMI
Abdullah Gül'ün 11. cumhurbaşkanı seçilmesi memleketi Kayseri'de bayram havasında karşılandı.
30 AĞUSTOS'TA DTP'YE DAVETİYE YOK
Genelkurmay, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı ...
BBC MANŞET YAPTI!
The Financial Times gazetesi, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
ÖSYM
nato
Tehdit
DEAŞ
yakmak
kardeş
Manchester City
ROMA