E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Gerilim Yükseliyor! Ukrayna’da Göstericiler Bölge Valiliklerine Doğru Yürüyor!

Başkent Kiev’deki gergin bekleyiş sürerken, ülkenin batı şehirlerinde geniş çaplı gösteriler başladı. Göstericiler, Bölge Valiliklerine doğru yürüyüşe geçti.

24.01.2014 - 07:30
Gerilim Yükseliyor!

Ukrayna'nın batısındaki Ternopol, Çerkasi ve Rovno şehirlerinde toplanan göstericiler, akşam saatlerinde Bölge Valiliklerine doğru yürüyüşe geçti.

Göstericilerin Ternopol ve Rovno şehirlerindeki bölge valilikleri binalarını tamamen işgal ettikleri, Çerkasi’de ise polisle göstericiler arasında olaylar çıktığı bildirildi.

Öte yandan Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet arasında başlayan görüşmeler sürerken İçişleri Bakanlığından Kiev’de yaşanan ölümlerle ilgili açıklama yapıldı. İlk açıklamada, gösteriler sırasında ateşli silahla vurularak hayatlarını kaybeden göstericilerin, Ukrayna polis envanterinde bulunmayan mermilerle öldükleri bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Kiev Bölgesi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Kiev’in dışında açık bir alanda ölü olarak bulunan gösterici Yuri Berbitskiy’nin aldığı yaralar nedeniyle değil soğuk nedeniyle donarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan Kiev’deki gösteriler sırasında polis tarafından yakalanan bir eylemcinin üzerindeki tüm eşyaların çıkartılması ve bazı polis memurlarının eylemci ile fotoğraf çektirmesi tepki topladı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler sonrası İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, görüntülerin kabul edilemez olduğu bildirilirken, içişleri bakanı olayla ilgili soruşturma başlatılması talimatını verdi.

İstifa için parlamento kararı gerekiyor

Siyasi krizle ilgili açıklama yapan Başbakan Nikolay Azarov ise hükümetin istifasının ancak parlamentonun kararıyla olabileceğini söyledi.

Öte yandan 28 Ocak Salı günü olağanüstü toplanacak Ukrayna Parlamentosu Rada’da ülkedeki siyasi durumun ele alınması bekleniyor. Muhalefetin genel kurul toplantısında hükümetin istifasın isteyeceği ayrıca, 16 Ocak’ta kabul edilen tartışmalı yasaların iptal edilmesi için girişimde bulunacağı bildiriliyor.

Olayların başlamasından sonra Ukrayna Parlamento Verhovna Rada’da 4 Aralık'ta yapılan güven oylamasında Azarov Hükümeti güven oyu almıştı.

Ukrayna yasalarına göre güven oylamasının en erken şubat ayında yapılması gerekiyor.

Krizden çıkış toplantısı sona erdi

Bu arada, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet liderleri arasında süren dört saatlik görüşme sona erdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan muhalefetteki Batkivşçina lideri Arseny Yatsenyuk, “Biz kan dökülmesini durdurmak istiyoruz, bunu başarma olasılığımız çok yüksek” dedi.

Toplantıdan ayrılan muhalefet liderlerinin Bağımsızlık Meydanı’na doğru yola çıktıkları bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve muhalefetteki UDAR (Darbe) Partisi Lideri Vitaliy Kliçko, Batkivşçina (Vatan) Partisi Lideri Arseny Yatsenyuk, Svoboda (Özgürlük) Partisi Lideri Oleg Tyagnibok krizden çıkış için dün bir araya gelmiş, toplantının sonrasında net bir açıklama yapılmazken, Vitaliy Kliçko erken seçim kararı için 24 saat süre tanıdıklarını söylemişti.

aa

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 24 Ocak 2014 Cuma 12:19

Bu defa eleştirim size olacaktır, yani TÜRKTİME bu haberin fotoğrafı ile haberin içeriği konusda ne alakası var diyeceğim.Acaba alaka varda benmi bağlantı kuramadım.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 24 Ocak 2014 Cuma 09:02

Her nasılsa Ukrayna'daki olaylarla ilgili bir haber çıkmış. Çıkmış da konuyla en alakasız fotoğraf seçilmiş, habercilik adına iftihar edilecek bir durum değil. Madem elinizde fotoğraf arşivi yok, bari Ukrayna bayrağı girseydiniz. Ukrayna'da halk, hükümetin keyfiliklerine karşı toplu direniş gösteriyor. AB Ukrayna hükümetini uyardı ve muhalefet de kuyruğu kıstırıp kedi miyavlaması gibi üçbeş kelime edip kaçmadı. Muhalefet arslanlar gibi gerekirse en ön safa geçebileceklerini ifade etti.

Yorumu oyla      20      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güney Sudan'da taraflar anlaştı!
Güney Sudan'daki krizin çözümü için Etiyopya'da taraflar arasında sürdürülen ...
SMDK Başkanı Ahmed el-Carba:
SMDK Başkanı Ahmed el-Carba, Esed rejiminin El Kaide’ye destek verdiğinden ...
Libya Yine Gerildi!
Sebha kentinde güvenlik güçleri ve Kaddafi yanlıları arasında 3 gündür ...
 
Myanmar'da Kan Durmuyor!
BM soruşturması, Myanmar’ın batısında geçen hafta Budist bir çete tarafından ...
İngiliz televizyon yıldızlarını hangi Türk modacı giydirdi?
Ulusal Televizyon Ödülleri törenine katılan yıldızlar, Türk modacı Zeynep ...
Hindistan'da Rezillik:
Hindistan’da farklı bir kabileden erkeğe aşık olan bir kadın, toplu tecavüze ...
 
Ruhani'den ABD'ye Bir Mavi Boncuk Daha!
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 30 yılı aşkın süredir kapalı olan ABD'nin ...
AB Yüksek Temsilcisi Solana:
Eski NATO Genel Sekreteri ve eski AB Yüksek Temsilcisi Solana, Cenevre-2 ...
Uluslararası Af Örgütü:
Uluslararası Af Örgütü, Mısır'da yaşananlara ilişkin, "Ülkedeki insan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
yunanistan
sanayi
Çankaya Köşkü
ygs soru ve cevapları
Kırgızistan
Alba Berlin
saldırı
Ersun Yanal