ABD Başkanı Barack Obama, ev sahipliğini yaptığı G-8 zirvesinde kendisi ve diğer sanayileşmiş 7 ülkenin liderinin Avrupa'daki mali kriz üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi.
Obama, gazetecilere yaptığı açıklamada, ortak para birimi olarak avroyu kullanan Avrupa ülkeleri arasındaki borç krizine değinerek, tüm liderlerin sorunun çözümü için büyüme, istikrar ve mali konsolidasyonu içeren bir yol izlenmesi konusunda taahhütte bulunduğunu ifade etti.
G-8 liderlerinin Avrupa'daki finansal krizin çözülmesinde büyüme ve tasarruf önlemlerinin birlikte ele alınması konusunda hemfikir olduğunu vurgulayan Obama, görüşmelerde enerji piyasalarındaki belirsizliğin ve bu konudaki bazı sorunların nasıl çözülebileceğinin de ele alınacağını kaydetti.
Zaman
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...