E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fon vurgununda yeni detaylar ortaya çıktı! 

Türkiye'nin gündemine oturan milyon dolarlık fon vurgununda yeni detaylar detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Seçil Erzan'ın müştekilere verdiği bazı belgelerde imzası bulunan Denizbank şube müdür yardımcısı Asiye Öztürk'ün soruşturma aşamasında verdiği ifade ortaya çıktı.

3.12.2023 - 15:40
Fon vurgununda yeni detaylar ortaya çıktı!

Türkiye'nin konuştuğu fon dolandırıcılığı olayında bankacı Seçil Erzan'ın, Arda Turan’a çektirdiği 33 milyon liralık kredinin davanın tutuklu sanıklarından Ali Yörük’e teslim edilmesinin görüntüleri büyük yankı uyandırdı.

Bu görüntülerde Türk Lirası olarak çekilen, ardından dolara çevrilen krediyi, Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan’a teslim eden kişinin, banka şubesinin operasyon müdürü Asiye Öztürk olduğu anlaşıldı.

Banka bu görüntülerin yayınlanmasının ardından bir açıklama yapıp, bu işlemin bankaya yatırılan bir paraya değil aksine bir hesap sahibinin, hesabından nakit çekme işlemine ait olduğunu belirtti. Bunun da son derece normal ve doğal bir işlem olduğu vurgulandı.

MÜDÜR SORUŞTURMA AŞAMASINDA İFADE VERDİ

Sözcü'nün haberine göre Seçil Erzan’ın fonda değerlendirme vaadiyle parasını aldığı kişilerden Bülent Çeviker’in eşi İnci Çeviker'e, Emre Belezoğlu’nun parasıyla ilgili kuzeni Volkan Bahçekapılı’ya, Selçuk İnan’a, Nestor Fernando Muslera’ya ve İsmail İbrahim Çağlar’a verdiği belgelerde ikinci kişi olarak imzası bulunan Asiye Öztürk, soruşturma aşamasında ifade verdi.

İddianamede şüpheli olarak yer alan Öztürk, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan savunmasında, 2002 yılında Denizbank'ta banka personeli olarak çalışmaya başladığını, 2010’dan itibaren operasyon müdürü olarak görevine devam ettiğini anlattı. Levent Büyükdere Caddesi'ndeki şubede, şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte çalıştıklarını dile getiren Öztürk şunları söyledi:

'ÖZELLİKLE GALATASARAYLI FUTBOLCULARIN GELİP GİTTİĞİNİ BİLİYORUM'

“Yaklaşık 8 ay önce Seçil Erzan bizim şubemize Florya şubesinden tayin olmuştu. Bu zamana kadar aramızda hiçbir sıkıntı olmamıştı. Seçil Erzan'ın fon vaadi ile insanları kandırdığından kesinlikle haberdar değilim. Odasına kim gelir kim gider onu da bilmiyorum. Çünkü bizim şubemiz iki katlıdır, ben alt katta çalışırım. Seçil Erzan ise üst katta çalışmaktadır. Benim bulunduğum katta odam gişenin hemen arkasında yer almaktadır ve odamda bir kamera bulunmaktadır.

Bu kamera ile bankanın gerek birinci gerekse ikinci katını görebilmekteyim. Fakat Seçil Erzan'ın odasının içini görmüyorum.Seçil müdür şubemize tayin olduktan sonra özellikle Galatasaraylı futbolcuların yanına gelip gittiğini biliyorum ancak kim ne kadar para yatırıyor ya da kim ne kadar işlem yaptırıyor bilmiyorum. 7 Nisan 2023 tarihinde Emre Belözoğlu'nun Seçil müdürün yanına geldiğini biliyorum. Arda Turan da zaman zaman Seçil müdürün yanına geliyordu.

'FON İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADIM'

Ayrıca Semih Kaya, Selçuk İnan, Emre Çolak da aynı şekilde Seçil müdürün yanına gelip gitmiştir. Semih Kaya ve Selçuk İnan ile zaman zaman bankacılık işlemi gerçekleştirdim. Şöyle ki para çekme ya da para yatırma işlemlerini sistem üzerinden gerçekleştirdim. Fakat fon ile ilgili herhangi bir işlem yapmadım. Kimseden de bu zamana kadar Fatih Terim fonu ya da Hakan Ateş fonu ya da başka bir fon adı altında hiçbir söz duymadım.”

'BENİM HATAM İŞLEMİN NE OLDUĞUNU BİLMEDEN İMZA ATMAMDIR'

7 Nisan 2023 tarihinde Seçil Erzan'ın soruşturmaya konu eylemleri sebebiyle olaylardan haberdar olduğunu söyleyen Asiye Öztürk ifadesinin devamında, “Açıkçası şoke oldum. Seçil müdür bana zaman zaman bir takım belgelere imza attırdı. Ancak müdürüm olduğu için ve kendisine insani olarak da iş arkadaşı olarak da güvendiğim için bilmeden bir takım evrakları imzalamış olabilirim.

Bana göstermiş olduğunuz belgelerden Volkan Bahçekapılı'nın müşteri olduğu vadeli işlem talimat ve işlem sonuç formunun altındaki Denizbank kaşesinin üzerindeki ıslak imzalardan biri şahsıma aittir. Ben bu işlemin içeriğinin ne olduğunu, Seçil müdürün ne kadar para aldığını, vadenin ne kadar olduğunu ya da vade sonunda yüzde olarak kaç kar edileceğini dahi bilmiyorum. Benim hatam sadece işlemin ne olduğunu bilmeden imza atmamdır. Olayı sadece bu şekliyle kabul ediyorum. Bunun dışında hiç kimseye yüksek getirili fon vaadinde bulunmadım." dedi.

'BEN NEYE İMZA ATTIĞIMI BİLMİYORUM'

Asiye Öztürk, "Seçil Erzan'ın kimlerle görüşüp neler vadettiğinden haberdar değilim. Ben bu zamana kadar hatırladığım kadarıyla 4-5 adet bilmediğim ve içeriğinden haberdar olmadığım belge imzaladım. Çünkü Seçil müdür beni yanına çağırıp ‘Asiye şunları imzala, acil müşteriye vereceğim’ demişti. O esnada zaten Seçil müdürün masası çok karışıktı ve bilgisayar ekranında görüntüler mevcuttu.

Ben de işin acil ve önemli olduğunu düşünerek bilmediğim belgeleri imzaladım. Zaten belgelerin üst kısmında başka belgeler bulunduğu için neye imza attığımı dahi açıkçası bilmiyordum. Sadece alt kısımda Denizbank kaşesini gördüm. Üzerinde Seçil Erzan'ın da imzası vardı. Buna güvenerek yanına imza attım.

Hata yaptığımı bu anlamda kabul ediyorum. Bunun dışında bir keresinde de benim yanıma gelip aceleci bir tavır takınıp bir belgeyi bana uzatıp, o sırada beni bir yandan konuşturup bir yandan da bana belgeyi imzalattı. Ben yine neye imza attığımı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asgari ücret öncesi son veri! Gözler TÜİK'te
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı enflasyon verilerini 4 Aralık ...
4 yıl önce tanıtılmıştı, artık satışta!
Tesla’nın ilk elektrikli pick-up modeli olan Cybertruck, dört yıl önce ...
Emekliye ikramiye düzenlemesi
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bu hafta 86 maddelik torba yasa teklifi olacak.
 
İndirim kampanyasına rekor katılım
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Cumhuriyet'in 100. yılında enflasyonla mücadele ...
Kayak merkezi otelleri dudak uçuklattı!
Yılbaşının gözdesi yine kayak otelleri oldu. 29 Aralık-1 Ocak'ta % 100 ...
TÜRK-İŞ için isim değişmedi! Ergün Atalay yeniden başkanlığa seçildi
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 30 Kasım-2 Aralık tarihlerinde düzenlenen ...
 
Milyonlarca kişinin gözü asgari ücrette! İşte tablo tablo zam ve farklar
Milyonlarca kişinin gözü asgari ücrette! İşte tablo tablo zam ve farklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Bir kez yapılacak zamla bu iş biter!
BAE ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
Bakan Işıkhan açıkladı! Ara zam yapılacak mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
twitter
Gençlerbirliği
seçim
CEV Şampiyonlar Ligi
Almazbek Atambayev
Ezgi Mola
emrah yılmaz
Vedat İnceefe