E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ERDOĞAN YÖK'Ü TOPA TUTTU! 

Başbakan Erdoğan, Deniz Ticaret Odası toplantısında denizcilik üniversitesi konusunun gündeme gelmesi üzerine YÖK hakkında sert açıklamalarda bulundu.

22.02.2007 - 02:51
ERDOĞAN YÖK Ü TOPA TUTTU!

Yeni üniversitelere tıp fakültesi açmak istediklerini söyleyen Erdoğan, 'YÖK açamayız diyor. Ne demek açamayız ya? Açacaksın. Senin görevin bu' diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) şubat ayı genişletilmiş meclis toplantısına katıldı. Burada DTO Meclis Başkanı Erol Yücel yaptığı konuşmada, denizcilik üniversitesi kurmak için 3 yıldan beklediklerini belirterek, 'YÖK bize 3 yıldır izin vermiyor. Hükümetle uyum içinde çalıştığımız için bize üniversite kurma izni verilmiyor' dedi.

Başbakan Erdoğan, bu konuşmayı dinledikten sonra hükümetin de bu konuda dertli olduğunu belirterek sert bir konuşma yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantılarında 1 tane fakülte talebini bile geri çevirmeden kabul ettiklerini söyleyen Erdoğan, 'Tereddütsüz kabul ettik. Bilime engel olur mu? Bilime sınır olur mu? Ama ne yazık ki ülkemizde öyle bir YÖK anlayışı var ki... Bu YÖK anlayışı ülkemde bilime sınır getiriyor. Ben konuşmak istemiyordum ama Erol Bey konuştu diye söylüyorum' ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi;

'Dertliyim. YÖK diyorki; 'Tıp fakültesi açamayız' Ne demek açamayız ya? Açacaksın. Senin görevin bu. Benim ülkemde doktora ihtiyaç var mı? Var. Varsa bunu kim yetiştirecek? Sen yetiştireceksin arkadaş. Hükümet olarak biz yetiştirmeyeceğiz. Benim görevim sana imkan sağlamaktır, zemin hazırlamaktır. Yetiştirmeye gelince sen yetiştireceksin. Ondan sonra kalkıp da 'benim yeterli doktorum yok' diyemezsin.

Düşünün dışarıdan gelen doktorların Türkiye'de hizmet verebilmesine yönelik kanun çıkarmak durumunda kaldık. Bazı mahfiller onu da eleştirmeye kalkıyor. Kardeşim bırak gelsin, özel hastanelerde hizmet versin. Benim hastam buradan ABD'ye gidip ameliyat olacağına doktor buraya gelsin hizmet versin. Bazı sivil toplum kuruluşları başlıyor hemen bunun önüne geçmeye.

Niye? Dert başka. Kim yapıyor bunu? Ha bunu AK Parti iktidarı yapıyor. O zaman bunların önünü keselim. Diyorlarki; 'olmaz.' Ama bunun olması lazım. Görüyorsunuz. 15 ilde yeni üniversite açtık. Bu üniversitelere yeni tıp fakültesi gerekiyor. 'Yapamıyoruz' diyorlar. Kardeşim her ilde devlet hastanesi var mı? Var. Bu devlet hastanelerinde bazı değişiklikler yapar, bunları eğitim hastanesi haline getirip tıp fakültelerinin emrine veririz. 10 ilde üniversite kuracağız dedik gönderdik YÖK'e. Hala yorumunu yapıp da cevap gönderecekler.

10 il, 81 il olsun ne olacak. Ülke kaybetmez kazanır. Efendim öğretim üyesi yok' Öğretim üyelerini ben mi yetiştireceğim? Sen yetiştireceksin kardeşim. Ama sen insanların beyinlerini okumaya kalkarsan bu ülkede öğretim üyesi çıkmaz.'

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ÇİN'İN YARISI RESMÎ DİLİ KONUŞAMIYOR
Çin'de resmi dil Mandarin'i nüfusun sadece yarısı konuşabiliyor. Çin'de ...
MORTGAGE YASALAŞTI
Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Yasalarda Değişiklik Yapan ...
 
22 MİT UYARISI BOŞA GİTTİ
Türkiye, PKK sorunundan çok önce kurtulabilirdi! PKK’nın tüm üst düzey ...
CHP G.DOĞU'YA HEYET GÖNDERİYOR
CHP, Deniz Baykal’ın talimatıyla Güneydoğu’ya milletvekillerinden oluşan ...
KKTC 10 ÜLKEDE TEMSİLCİLİK AÇIYOR
Kıbrıs’la ilgili son gelişmeler Ankara’da masaya yatırılıyor. KKTC Dışişleri ...
 
ASYA'DA NÜKLEER ANLAŞMA
Asya'nın birbirine düşman iki nükleer gücü, bugün imzaladıkları nükleer ...
DTP'Lİ BAŞKANIN TUHAF DENKLEMİ
Kürtlerin Irak'taki kazanımlarının, tüm Kürtler için önemli olduğunu kaydeden ...
PKK'YA BİR DARBE DE NORVEÇ'TEN
Terör örgütüne bir darbe de Norveç'ten geldi. Norveç'te düzenlenen operasyon ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Beyaz Saray
Tayyip Erdoğan
sınav stresi
CEV Şampiyonlar Ligi
konuk oyuncu
A Milli Takım
EURO2016
Anayasa
Küçük çekmece