AK Parti Meclis Grubu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Almanya'da bir TV kanalında yayınlanan Alevi vatandaşların rencide edildiği diziye sert tepki gösterdi.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi: "Almanya'da bir TV kanalında yayınlanan Alevi vatandaşların rencide edildiği dizi bizi son derece üzmüştür. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve sivil toplum örgütlerimiz gerekli tepkiyi göstermişlerdir. Biz de yetkililerle temasa geçtik ve gerrkli önlemlerin alınmasını istedik.. ayrıca önümüzdeki günlerdeki ziyaretimizde bu konuyu tekrar gündeme getireceğiz. Bu tür bir saygısızlığın bir daha yaşanmmamasını diliyoruz.
Sınırsız bir özgürlük hiç bir yerde olamaz. Bu Türkiye'de de böyledir, dünyanın neresine olursanız olun böyledir. Basın özgürlüğü diyerek kimseye sağa sola hakaret etme hakkı verilmez.
Hiç bir medya mensubu kalkıp benim özgürlük alanıma giremez. şimdi kalkmışlar "bu hakarete girmez ağır aleştiriye girer" diyorlar. Siyasetçiyseniz yandınız. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Neymiş birine 'Sayın' demişim. Açılan davada üç kuruşluk tazminat davası... Ne demek bu. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı manevi tazminata mahkum ettik. Hukuk bu kadar zedelenmemeli... Nefislerimizi bu kadar tatmin etme yoluna gitmemeliyiz.
Ben de ceza alıyorsam. Ben de bu cezayı hakettim demeliyim. Ama neresinden bakarsanız yanlış.."
ERDOĞAN'A '3 KURUŞLUK MAHKUMİYET' OLAYI
Avustralya'da katıldığı radyo programında, teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan 'sayın', şehitlerden de 'kelle' olarak bahsettiği iddia edilen Başbakan Tayyip Erdoğan, hakkında açılan '3 kuruşluk' tazminat davasında mahkum olmuştu.
Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan haberde, davacı vekili Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz'in şu açıklamasına yer verilmişti:
"Başbakan'ın 'kelle' sözcüğünü kullanmasından ötürü şehit aileleri toplu olarak Başbakan Erdoğan hakkında İstanbul Kartal Adliyesi'nde üç kuruşluk tazminat davası açmıştır. Mahkeme, açılan davalarda Başbakan'ın malvarlığını soruşturmuş ve 12.12.2007 tarihli celsede yapılan yargılama sonucunda, Başbakan'ın şehitlere 'Kelle' diyerek şehit ailelerine hakaret ettiğini kabul ederek, Başbakan'ı tazminat ödemeye mahkum etmiştir. Verilen mahkeme kararı kesin olup, temyizi kabil değildir."
İstanbul Kartal Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmadan çıkan kararın ardından şehit aileleri, Erdoğan'dan milyarlarca lira tazminat talep etmek için 'dava aç' kampanyası başlatmıştı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...