Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisinde yapılacak görüşmeye, AKP’nin Alevi milletvekili Reha Çamuroğlu da katılacak.
Bu yıl başında düzenlenen Muharrem orucu iftarının mimarı da olan Çamuroğlu, hükümetin Alevi açılımında kendisine verilen sözlerin tutulmaması üzerine Başbakan Danışmanlığından istifa etmişti.
Alevilerin 9 Kasım’daki Ankara Mitingi’nden sonra açılım süreci yeniden ivme kazanmış ve 25 Alevi Derneği, Meclis Başkanı Köksal Toptan’la görüşmüştü.
Alevilerin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması, cemevlerin ibadethane statüsüne kavuşturulması önerilerine soğuk bakan hükümet, Kültür Bakanlığı içinde Alevilerin temsil edileceği bir genel müdürlük kurulması üzerinde duruyor.
NTV-MSNBC