E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erbakan'dan Erdoğan'a Rica 

Oturduğu evi bile kaybetme riskiyle karşı karşıya olan Erbakan Hoca, Recai Kutan’ı Başbakan Erdoğan’a ricacı olarak gönderdi

1.11.2008 - 11:26
Erbakan dan Erdoğan a Rica

Kayıp trilyon’ davasında çıkan icra kararı nedeniyle oturduğu evi bile kaybetme riskiyle karşı karşıya olan Erbakan, kadim dostu Kutan’ı eski talebesi Erdoğan’a ricacı olarak gönderdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘kayıp trilyon’ davasında ev hapsi cezasını çekerken affettiği, kapatılan Refah Partisi’nin (RP) lideri Necmettin Erbakan, 12 milyon YTL’lik icra takibinden kurtulmak için eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan’ı Başbakan Tayyip Erdoğan’a gönderdi. Erdoğan ile geçen salı günü Başbakanlık Konutu’nda bir araya gelen Kutan, CHP’nin Kanaltürk’e aktardığı 4 milyon YTL konusunu Anayasa Mahkemesi’nin incelediğini hatırlatarak, bunun RP hesapları için emsal olmasını istediklerini söyledi.

SP Genel Başkanlığı koltuğunu geçen pazar Numan Kurtulmuş’a devreden, Erbakan’ın ‘kadim dostu’ Kutan, salı günü Erdoğan’a gizli bir ziyarette bulundu. Kutan, Erdoğan’a, Necmettin Erbakan’ın Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi’nde temyizde olan ‘kayıp trilyon’ davasındaki icra takibine ilişkin kararda yasal faiziyle birlikte 12 milyon YTL’ye ulaşan bir paranın istendiğini söyledi. Kutan, bu hatırlatmanın ardından mahkeme tarafından ihtiyati tedbir konulan Erbakan’ın gayrimenkulleri ve emekli maaşıyla ilgili ‘ricada’ bulundu. Kutan, kayıp trilyon davasında, Fazilet Partisi (FP) ile CHP’’nin hesaplarına ilişkin iddialar incelenirken izlenen yolun izlenmesini talep etti.
RP’den sonra kapatılan FP ile ilgili iddiaların Anayasa Mahkemesi tarafından incelendiği ve incelemenin partinin lehine sonuçlandığını hatırlatan Kutan Erdoğan’dan kayıp trilyon davasında da benzer bir yol izlenmesini ‘rica’ etti.
Milli Görüşçüler, Anayasa’nın 69’uncu maddesine göre davaya Anayasa Mahkemesi’nin bakması gerektiğini savunuyor. CHP’nin Kanaltürk’e aktardığı 4 milyon YTL ile ilgili konuya da Anayasa Mahkemesi’nin bakmasını örnek gösteren Erbakan ve yakınındaki isimler, kendilerine çifte standart uygulandığını savunuyor.

Oturduğu ev de gidebilir
Temyiz başvurusu reddedilirse Erbakan’ın Balgat’da oturduğu evine el konulabilecek. Erbakan’ın avukatlarına, “Ne kadar teminat yatırmamız gerekiyor?” diye sorduğu, “12 trilyon” yanıtını alınca, “Bir kısmını versek olmaz mı?” dediği ancak avukatlarından olumsuz yanıt aldığı belirtiliyor. Erbakan’a yakın kaynaklar, kendisinin iddia edildiği gibi altınları olmadığını gayrimenkullerinin ise 3.5-4 milyon YTL ettiğini söylediler.
Recai Kutan Malatya ziyaretinde RP ile CHP’nin ‘kayıp trilyon’ davalarını karşılaştırmış ve RP kapatıldığında DSP’li Zekeriya Temizel’in Maliye Bakanı olduğunu hatırlatarak şunları söylemişti:
“Ona ısrarla ‘Siz inceleme yaptınız, raporlarınızı mahkemeye gönderemezsiniz’ dedik. Siyasi partilerin hesaplarını inceleme yetkisi Anayasa Mahkemesi’ndedir. Dinlemediler. Anayasa Mahkemesi’ne değil, dosdoğru mahkemeye yolladılar. Mahkeme de bu cezaları verdi. Daha sonra Fazilet Partisi kapatıldı o dönemde maliye bakanı Anavatan Partisi’nden Sümer Oral’dı. Onlar incelediler, dediler ki, ‘Bizim, hazırladığımız raporu Anayasa Mahkemesi’ne göndermemiz lazım.’ Anayasa Mahkemesi inceledi, herhangi bir kusur olmadığı için dosyayı kapattı.Yargıtay Başsavcısı, CHP’nin kayıp trilyonu ile ilgili dosyayı sadece Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi. Bu uygulama çifte standart.”

Anayasa ne diyor?
Kutan’ın kayıp trilyon davasının Anayasa Mahkemesi’nde görülmesi için gerekçe gösterdiği Anayasa’nın 69’uncu maddesi şöyle: “Siyasi partiler, ticari faaliyetlere girişemezler. Siyasi partilerin gelir ve giderlerinin amaçlarına uygun olması gereklidir. Bu kuralın uygulanması kanunla düzenlenir. Anayasa Mahkemesi’nce siyasi partilerin mal edinimleri ile gelir ve giderlerinin kanuna uygunluğunun tespiti, bu hususun denetim yöntemleri ve aykırılık halinde uygulanacak yaptırımlar kanunda gösterilir. Anayasa Mahkemesi, bu denetim görevini yerine getirirken Sayıştay’dan yardım sağlar. Anayasa Mahkemesi’nin bu denetim sonunda vereceği kararlar kesindir.”

Haber: Tarık Işık/Radikal

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Sevindi ÇOK İddialı:
DP Liderliğine adaylığını koyan Nevval Sevindi, Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki ...
BİRİ BAŞBAKAN'A ANLATSIN...
Başbakan Erdoğan seçimler yaklaştıkça meydanlarda gün aşırı IMF'ye rest ...
CHP’DE SAV’A TÜZÜK OPERASYONU! YETKİLERİ BAŞKAN YARDIMCILARINA DAĞITILACAK!
Sav'a 'kasetli şantaj' iddialarının gölgesi altında toplanan CHP Parti ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
yunanistan
big ben
Zlatan Ibrahimoviç
Melo
ismail kartal
hukuk
Risk
Şafak Sezer