Konyaaltı Belediyesi, Olimpos Rotary Kulübü ve Deniz Ticaret Odası işbirliğinde Kabotaj Bayramı dolayısıyla 3. Süleyman Erol Yüzme Maratonu düzenlendi.
Kaleiçi Mermerli Plajı'nda başlayan yarışlarda 72 sporcu mücadele ederken, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'na bağlı zihinsel engelli 7 sporcu da ayrı bir kategoride yarıştı.
Zihinsel engelli sporcular, antrenörleri gözetiminde 6,5 kilometre yüzdüler. Konyaaltı sahili 16 Nolu plajda sona eren yüzme yarışlarında, yarışlara katılan tüm engelli sporculara Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından madalya verildi.
Zihinsel engelli sporcular arasında yüzme yarışını ilk sırada tamamlayan Ömer Demirseçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, açık denizde ilk kez bu kadar uzun mesafe yarıştığını söyledi. Zorlanmadığını dile getiren Demirseçer, 'Böyle bir organizasyon yapıldığından dolayı çok mutluyum. Her engelli aşabiliriz, bunu başaracak güçteyiz' dedi.
Antrenör Ercüment Kantaş da, zihinsel engelli sporcuların bir haftadır antrenman yaptığını ve iyi hazırlandıklarını kaydetti. Bazı engelli sporcuların yüzme sırasında yorulduğunu dile getiren Kantaş, her zaman zihinsel engelli çocukların yanında olacaklarını söyledi.
Öte yandan diğer sporculardan 24'ü 6 bin 500 metrede, 48 sporcu da 10 bin 50 metrede yarıştı. Yarışma sonunda 6 bin 500 metrede bayanlarda Özge Tuğba Ay birinci, Elif Toprak ikinci, Öykü Şioğlu üçüncü olurken, erkekler kategorisinde Deniz Palalar birinci, Umut Atalman ikinci ve Dursun Ozan Özkoy üçüncü oldu. 10 bin 50 metrede ise bayanlarda Sanem Çetin birinciliği, Begüm Sarıahmetoğlu ikinciliği, Begüm Özaltın üçüncülüğü elde ederken, erkeklerde Furkan Deniz birinci, Cem Türesoy ikinci ve Giray Arın üçüncü geldi.
Dereceye giren sporculara düzenlenen törenle çeşitli ödüller verildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...