E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Enerjide dışa bağımlılık azalıyor mu? 

Enerji Bakanı Albayrak ve Türkiye’de bankacılık sektörüne yön veren isimler bir araya gelerek enerjide dışa bağımlılığın azaltılması konusunda konuştu.

16.04.2016 - 12:32
Enerjide dışa bağımlılık azalıyor mu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Bankalar Birliği yönetimindeki bankaların genel müdürleri ile  İstanbul’da bir araya geldi. Beylerbeyi Sarayı’nda enerji finansmanı konusunda gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Albayrak, “Enerji sektörü, geldiğimiz günden beri Türkiye’nin gündeminde. Türkiye’nin ekonomi ajandasını işgal eden sektörlerden biri.  Enerjinin finans sektörü ile ilgili dününü, bugününü ve yarınını, sektörün yaşadığı sorunları, fırsatları ve gelecek hedeflerini sizlerle konuşmak istedik. Biz bugün sizleri dinlemeye geldik” dedi.
Basına kapalı gerçekleşen toplantıda enerji sektörünün finansal durumu değerlendirildi, devam eden ve planlanan projeler kapsamında hayata geçirilebilecek finansman modelleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Dev projelere destek
Enerji Bakanı Albayrak ve beraberindeki ekibin bankaların tepe yönetimiyle buluşmasında gündeme “yerlilik”, bir diğer ifadeyle “enerjide dışa bağımlılığın azaltılması” konusunun damga vurduğu öğrenildi. 
Türkiye’nin önümüzdeki dönemde enerjide, başta yerli kömür ve yenilenebilir enerji yatırımlarının olmak üzere yeni nesil kaynaklar tarafında etkili olmasının planlandığı anlatılırken, Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların da bu alandaki projelere destek vermesi yönünde bilgiler verildi.
Toplantıyı değerlendiren bankacılar, enerjinin finansmanı konusunda kamunun yanı sıra özel bankaların ciddi finansman sağladığını hatırlattılar. Enerji Bakanlığı ile bankalar arasındaki bu buluşmanın fikir alışverişi ve önümüzdeki dönem projeleri adına oldukça yararlı geçtiğini ifade eden bankacılar, Türkiye’nin gelecekte altına imza atmayı planladığı dev projelerde yer alacaklarını net bir dille aktardıklarını ifade ettiler. 
Milliyet
 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya'nın Gazprom çıkmazı!
Yaptırımları ve düşük petrol fiyatlarının yanı sıra, kaybettiği pazar ...
Hibe alacak gençler buna dikkat!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hükümetin sunduğu 30 bin liralık ...
İşsizlik oranı azaldı!
Türkiye'de işsizlik oranı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre ...
 
Eğitim harcamalarındaki artış!
Türkiye'de son 5 yılda hanehalklarının eğitime yönelik harcamaları yüzde ...
Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?
Altın fiyatları yatay geçişe düştü. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar ...
Sabancı kuruyemişinin talibi yabancılar!
Esas Holding’in ortak olduğu Peyman Kuruyemiş'i almak için Bridgepoint talip oldu.
 
LPG devinden büyük iş!
Demirören Holding ve Total arasındaki satış işlemlerinin son bulması ile ...
Faiz indirimi geliyor mu?
Basın Ekspres Yolu üzerinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından ...
İşsizlik düştü mü?
Maliye Bakanı Ağbal işsizlik hakkında açıklama yaptı. Ağbal, bir önceki ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
moskova
MERSİN
Kızılyıldız
Kuzey Kore
Ersun Yanal
Slaven Bilic
Danimarka
Emporio Armani
Juventus