Bölgedeki AFP muhabiri, Beşir'in Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmek üzere Hartum'dan başkent Kahire'ye geldiğini belirtti.
Bu, Beşir'in Darfur'da savaş suçu işlediği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarılmasından sonra yurt dışına yaptığı ikinci resmi ziyaret.
UCM'nin kararı gereği Sudan dışına çıkması durumunda tutuklanma riskini de göze alması gereken Beşir, ilk yurt dışı ziyaretini Eritre'ye düzenlemişti.
Ürdün ve Kamer Adaları dışında, aralarında Mısır ve Eritre'nin bulunduğu birçok Arap ülkesi, Uluslararası Ceza Mahkemesini kuran Roma antlaşmasına imza atmamıştı.
Merkezi Kahire'de bulunan Arap Birliğinin 22 üyesi ile 53 ülkeden oluşan Afrika Birliği, UCM'nin kararına karşı çıkmıştı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...