E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum
Günün haberleri| Günün manşetleri| Gazete manşetleri| Künye| İletişim| Reklam| RSS| Üye Girişi| Üye Ol

EĞİTİM-SEN ÜYELERİ İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI 

Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi öğretmenler, Kurban Bayramı dolayısıyla hafta içine denk gelen günlerde ek ders ücretlerinin kesilmesini protesto etmek için sağlık kuruluşlarına sevk alarak okula gitmedi.

18.12.2007 - 14:00
EĞİTİM-SEN ÜYELERİ İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaptı.

Dinçer, MEB'in eğitim çalışanlarının çalışma koşullarını sürekli zorlaştıran uygulamalara imza attığını ileri sürerek ''Bunun en son örneği Kurban Bayramı'nda yaşanacak. Bakanlık tarafından yapılan yeni düzenlemeyle tüm haftanın ek ders ücretleri kesilecektir'' dedi.

MEB'in ''ulusal bayramların iş gününe denk gelmesi halinde öğretmenlerin ders görevi yapılmış sayılacağı ve ek ders ücretlerini ödeneceği'' yönünde genelgesi bulunduğunu kaydeden Dinçer, ''Ancak nedense dini bayramların hafta içine gelmesi durumunda öğretmenler bugünlerde ders görevi yapılmış sayılmayacak'' diye konuştu.

Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmazken dini bayramlarda kesintiye gidilmesinin anlaşılamadığını ifade eden Dinçer, bakanlığın uygulaması nedeniyle sınıf öğretmenlerinin 81 YTL, branş öğretmenlerinin 91 YTL, atölye öğretmenlerinin ise 145 YTL kaybı olacağını kaydetti.

Öğretmenlerin maaş karşılığı çalışma saatlerinin eşit olmadığını belirten Dinçer, bu durumun ciddi adaletsizlik yarattığını söyledi. Kazanılmış hakların ellerinden alınmasına seyirci kalmayacaklarını söylen Dinçer, eylem bitiminde MEB'e ek ders ücretleriyle ilgili taleplerini içeren dilekçe sunacaklarını bildirdi.

Dinçer, daha sonra öğretmenlerin büyük bölümünün eylemi destekleyerek sevk alıp okula gitmediklerini bildirdi. Dinçer, MEB'in eyleme katılanlar hakkında yasal işlem başlatılacağına ilişkin genelgesinin anımsatılması üzerine, ''Bunun hiçbir dayanağı yoktur. Biz demokratik sendikal haklarımızdan doğan hukuk üzerinden bu hakkımızı kullanıyoruz. Bu sendikal bir eylemdir, bir uyarı eylemidir. Bakanlık soruşturma başlatmak yerine bu talebe yanıt verecek adım atsın'' dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
İTALYA'DAN TÜRKİYE'YE VİZE KOLAYLIĞI
Rifat Hisarcıklıoğlu, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili ile ...
 
BAKAN GÜNAY'IN AYİN İZNİ, DEMRE CUMHURİYET SAVCILIĞI'NDA
Noel Baba Barış Konseyi, Demre Noel Baba Ören Yeri'nde Fener Rum Kilisesi'nin ...
TÜRK YETKİLİLER ÇATIŞMAYI DOĞRULADI
Uluslararası haber ajanslarının dünyaya geçtiği "Türk askeri Kuzey Irak'a ...
SÖZLEŞMELİ 10 BİN ÖĞRETMEN ATANDI
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 10 bin 40 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Beyaz Saray
Gurbangulı Berdimuhamedov
fatih terim
PETROL
Sosyal Medya
Ezgi Mola
yakmak
Kırgızistan
EURO2016