Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) göre, artan toprak erozyonu ürün verimini azaltarak dünya nüfusunun dörtte birini bir başka ifadeye göre 1,5 milyar insanı açlık tehdidiyle karşı karşıya bırakabilir.
FAO'nun 20 yıl süresince elde edilen verilere dayanarak yapılan araştırmanın sonuçlarını duyurduğu açıklamasında, düşük hasat, zayıf stoklar, yüksek petrol fiyatları ve artan taleple birlikte tarımsal ürün fiyatlarındaki artışın son aylarda gıda güvenliğini gündeme getirdiği bildirildi.
Açıklamada, yaklaşık 1,5 milyar insanın ya da dünya nüfusunun dörtte birinin tarım arazilerinin küçülmesinden etkilendiği belirtildi.
Uzun dönem arazi degradasyonunun (aşınma) dünya genelinde arttığı, ekili alanların yüzde 20'den fazlasının, ormanların yüzde 30'unun ve meraların yüzde 10'unun bundan etkilendiği kaydedildi.
habertürk
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...