İngiltere'de temaslarını sürdüren Tuncel, Liberal Demokrat Partili Avam Kamarası üyesi Simon Hughes'in düzenlediği bir toplantıya katıldı.
Avam Kamarasının bir salonunda yapılan toplantıda konuşan Tuncel, Türkiye'de yaklaşık 30 yıldır bir çatışma ortamı bulunduğunu ve şiddetin körüklenip, farklılıkların derinleştirilmesinin bir yöntem olarak kullanıldığını öne sürdü.
Tuncel, 2 gün önce Irak’ın kuzeyine yönelik bir sınır ötesi operasyonun yapıldığını ve bu operasyon sırasında "sivillerin de yaşamlarını yitirdiklerini" savundu.
"Operasyonun bir an önce durmasını ve sorunun diyalogla çözülmesini istiyoruz" diyen Tuncel, "Türkiye, yüzünü AB'ye çevirmiş bir ülke olarak kendi sorunlarını çözerek birliğe girmelidir" diye konuştu.
Sabahat Tuncel, Sinn Fein lideri Gerry Adams ile görüştüğünü, Kuzey İrlanda'da diyalog yoluyla çözüme ulaşıldığını kaydetti.
Zaman
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...