Alınak, aldığı tehditler nederiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmayacağını anlatırken, DTP genel başkanlığı için adaylığını açıklayınca sayısız tehdit ve küfür aldığını söyledi. Mahmut Alınak, şu iddialarda bulundu:
“Devlet yönetiminin izlediği siyaset Türk insanında ürkütücü Kürt düşmanlığı doğurmuş. Ama şu bir gerçek ki, Kürtler de Türk halkına karşı herhangi bir düşmanlık yok. Kardeşliği dinamitleyen bu siyasetin sorumlularından hesap sormak boynumuzun borcudur. Partimizin temmuzda yapılacak kurultayında genel başkan seçildiğimde yapacağımız ilk iş Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ'un yargılanmaları için kampanya başlatmak olacaktır. Ceza Kanununa göre, ‘İhmali ile ölüme neden olan kişi, 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.' Bu devlet yöneticileri Kürt sorununu çözüp gençlerin ölümünün önüne geçebilecekken, görevlerini yerine getirmedikleri için binlerce genç öldü ve ölmeye devam ediyor. Bu nedenle iç, hem de uluslararası hukuk karşısında suçludurlar. Ellerimiz onların yakalarında olacak. Başlatacağımız kampanyanın bir parçası olarak, çocuklarını kaybeden Türk ve Kürt anneler kitlesel olarak suç duyuruları yapacak ve tazminat davaları açacaklar. Anneler ezilen dünya halklarının desteğini almak için gerektiğinde Brüksel'e kadar aylar süren bir yürüyüş başlatacak. Devlet yöneticileri ya çözecekler, ya da gidecekler.”
Bu haber toplam 13 defa okunmuştur.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...